Inspiratie voor boekbloggers #2

Toen ik begon met deze blog ging ik er vanuit dat ik mijn inspiratie vrij snel uitgeput zou zijn. Gelukkig bleek dat niet het geval te zijn. Gek genoeg bleek ik zelfs meer onderwerpen voor blogposts te bedenken zodra ik me had toegespitst op het thema boeken. Ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om een soort inspiratie-blogpost samen te stellen voor bloggers die even niet meer weten waarover ze zouden kunnen schrijven.

Een tijdje terug verscheen het eerste deel van deze Inspiratie-blogpost. Alleen werd die – zoals jullie het van me gewoon zijn – al snel vrij uitvoerig waardoor ik hem in twee moest splitsen. Bij deze … nog meer inspiratie voor wie even zonder zit.

Betrek je andere hobby’s bij het lezen:

Tja, Zwartraafje is inderdaad een boekenblog. Maar naast lezen hou ik me ook met andere zaken bezig. Ook hen probeer ik op mijn blog aan bod te laten komen. Ik vind het zelf echter het leukste om ze altijd op de een of andere manier aan boeken te linken.

– hou je net als ik van thee dan kan je misschien tonen welke theesmaken je het liefste drinkt tijdens het lezen
– knutsel je graag? Dan zou je een aantal boekige DIY-projecten stap voor stap op je blog kunnen tonen.
Getest en goedgekeurd – deel zaken zoals recepten of knutselprojecten uit boeken die je zelf hebt uitgeprobeerd.

Reageer:

Stel je voor dat er een hele heisa bestaat door een discussie dan kan je daar ludiek op reageren. Toen er een keer heel veel kritiek was op wat mensen lazen en er nogal veroordelend werd geschreven over bepaalde genres reageerde ik bijvoorbeeld met deze blogpost.

De geboden der boekenliefhebber

Bloggen:

Ja hoor, over bloggen zelf kan je ook stukjes neerpennen. Als je al een tijdje aan het bloggen bent is het misschien ook leuk om een soort Timeturner-post te maken waarin je laat zien waar je exact vier jaar geleden over schreef.

Andere voorbeelden:

wat vind je het leukste aan bloggen?
– waar ben je minder goed in bij bloggen?
waar komt jouw blognaam vandaan?
weet je nog waar je eerste blogpost over ging?
heeft het bloggen veel invloed op je leven?
– geef een blikje achter de schermen: grappige zoekopdrachten, welke blogposts zijn favoriet, je bezoekcijfers, …
wat heb je ontdekt dankzij andere bloggers?
– leerde je mensen kennen dankzij het bloggen?
– kreeg je bepaalde kansen via je blog?
– deel wat willekeurige persoonlijke blogfeiten
– strooi je liefde voor de boekblogger community gerust rond als ware het confetti – Vlaamse Bloggers, Blogcommunity, Blogger Lovin

Lijstjes!

Ik hou echt enorm van lijstjes en dat kan je ook vrij duidelijk merken op mijn blog. Het is ook gewoon een fijne manier om een blogpost samen te stellen. Al durven die lijstjes soms al snel te transformeren tot lijstEN.

series die ik graag vertaald wil zien worden
– favoriete boekverfilmingen
films waarvan ik niet wist dat het een verfilming was
een boekige wenslijst
– een lijstje met tips (toen ik nog regelmatig boeken verwerkte voor de bibliotheek deelde ik af en toe mijn persoonlijke favorieten)
– welke boeken kunnen jouw opvrolijken
naar welke nog uit te komen boeken kijk je enorm uit (dit probeer ik zelf te doen wanneer het nieuwe seizoensaanbod bekend wordt gemaakt)
– toon ons je boekige totebags
– wie zijn jouw favoriete vrouwelijke personages
– welke fictieve bibliotheken of boekenwinkels zou je wel een keer willen bezoeken?
– zijn er fictieve gadgets die je graag in het dagdagelijkse leven wil gebruiken?
– heb je een favoriete boekwinkel? Waarom ga je daar zo graag naartoe?
– grappige bedenkingen tijdens het lezen? Noteer ze een keer en deel ze vervolgens
– zoek op wat de favoriete boeken zijn van jouw favoriete auteur
– of deel minder bekende boeken van een bekend auteur die je geweldig vind
– wat is jouw favoriete genre? Wat vind je er juist zo tof aan?
– wat verzamel je nog naast boeken?
– wat lees je nog behalve boeken? Magazines, Fanfictie, … ?
– auteurs met dubbele namen
Lyrics about books en stories
– gedichten over lezen en boeken
– 10 favoriete rode/groene/gele/blauwe/… boeken
– welke boeken heb je gewonnen
– welke kreeg je cadeau?
– welke boeken las je als kind graag?
– van welke auteurs zou je de boeken niet kunnen missen?
– welke boeken gaf je zelf cadeau
– Ik hou er ook van om mooie quotes in een afbeelding te verwerken met Pickmonkey en die op mijn blog te delen

Actualiteit:

– een stapel roze boeken op Breast Cancer Awareness Day
– een regenboog op Pride day
– je favoriete gedicht op poëziedag
– misschien wil je wil iets rond Harry Potter doen op de verjaardag van Harry en J.K.Rowling
cadeautips rond de feestperiode
hittegolf

Maar eigenlijk kan je gewoon over alles wat jouw aandacht wist te trekken bloggen. Ontdek je een handige app, site of hulpmiddel dan wil je die ontdekking misschien wel delen met je lezers (What should I read next, gadget,Rocket Book Wave, … ).

Wie weet ben je niet de enige die zich bepaalde zaken afvraagt en vinden je volgers het wel leuk wanneer je het antwoord met hen deelt. Zo ging ik ooit op zoek naar verwijzingen naar boeken in lyrics en deelde vervolgens de resultaten van die zoektocht.

Misschien wil je wel je collectie bladwijzers, funko’s, notitieboekjes, boekige kaarsen, … met de buitenwereld delen? Je kan ook meedoen aan een bloghop, aan de Friday Five bijvoorbeeld of aan Top Ten Tursday. Of je kan zelf iets opstarten. Zelf deed ik dat bijvoorbeeld met het Blogger Vriendenboek, Boekspotter en Tikkertje met boeken.

Oh én ben je ergens fan van? Schaam je dan niet om het te delen. Het is jouw blog dus als je er een massa lijstjes of Harry Potter – gerelateerde blogposts wil delen dan mag dat zeker. Ja toch?

Nog een laatste puntje vermits blijkbaar niet iedereen dit vanzelfsprekend vindt. Natuurlijk mag je je door anderen laten inspireren maar vermeld die bloggers, bookstagrammers of auteurs dan wel even in je blogpost. Liefst met een link naar hun blog, site of profiel erbij.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.