Tikkertje! Maar dan met boeken.

tikkertjemetboekenAls ik mezelf moet omschrijven komt het woord ‘sportief’ niet meteen in me op. Ik mag dan wel goed tegen mijn verlies kunnen en ja, ook dat is een manier van sportief zijn maar daar blijft het ook wel zo’n beetje bij. Lopen is bijvoorbeeld totaal NIET mijn ding. Ik vind het eerlijk gezegd al een grote uitdaging om steeds opnieuw de ene voet voor de andere te plaatsen zonder onderuit te gaan. Laat staan dat ik dit met hoge hakken probeer of in een hoog tempo. Het spreekt dan ook voor zich dat tikkertje niet mijn favoriete spelletje was op de speelplaats. Maar net als met de meeste zaken wordt vrijwel alles leuker wanneer je er boeken aan toevoegt.

Daarom leek het me een leuk plan om Tikkertje mét boeken te spelen en nee, daarmee bedoel ik niet dat je een boek tegen iemand aan moet smijten terwijl je ‘Jij bent hem‘ roept. In deze variant van Tikkertje gaat het er iets anders aan toe. In deze blogpost ben ik zelf als eerste aan de beurt en dus is het de bedoeling dat ik één of meerdere boeken aanraad  voor een medeblogger. Uiteraard rekening houdend met de leesvoorkeuren van die persoon.

Zo denk ik zelf dat Emmy van Zon en Maan de onderstaande boeken wel eens leuk zou kunnen vinden.

between-the-linesBetween the Lines – Jody Piccoult & Samantha Van Leer

 • Omdat Emmy het als illustratrice ongetwijfeld zal waarderen dat de prenten in dit boek een onmisbare rol spelen in dit verhaal.
 • Omdat vrijwel iedere zich lezer zich ooit wel eens heeft afgevraagd wat er met de personages uit een boek gebeurd zodra dat boek gesloten wordt.

favicon

kate-daniels-ilona-andrewsDe Kate Daniels-serie van Ilona Andrews

 • Omdat het Urban-boeken zijn.
 • Omdat de magie in deze reeks een bijzondere, onvoorspelbare vorm heeft.
 • Omdat de romantiek niet overheerst in deze serie (Ik heb zelf nog maar twee delen gelezen, dus er kan natuurlijk nog verandering in komen.)
 • Omdat Kate Daniels een sterk vrouwelijk hoofdpersonage is.
 • Omdat de vampiers in dit boek in niets lijken op de geromantiseerde versie die we uit andere verhalen kennen.

favicon

karen-marie-moning-faeDe Fae-serie van Karen Marie Moning

 • Omdat dit verhaal zich in Ierland afspeelt
 • Omdat de personages zich vaak in een boekenwinkel bevinden (herkenbaarheid is nu eenmaal belangrijk bij het lezen van boeken!)
 • Omdat ook hier de romantiek niet de belangrijkste rol speelt.
 • Omdat het fantasy is, Urban Fantasy zelfs.
 • Omdat de fae in deze serie er niet uitzien als de schattige aanverwanten van Tinkerbell

Tik! Jij bent hem Emmy!

Ik zou het heel leuk vinden mocht je zowel mij als een andere blogger één of enkele boeken willen aanraden.

26 gedachten over “Tikkertje! Maar dan met boeken.”

  1. Dankjewel Isabelle! Ik hoop echt dat het blijft doorgaan van de ene boekenblog naar de andere zodat we steeds meer boeken kunnen ontdekken.

 1. Pfff, jij leest zoveel boeken dat ik geen flauw idee heb welke je nog niet gelezen hebt en ik je dus zou kunnen aanraden. Dan grijp ik maar terug naar een ouder boek: Flessenpost van Penelope Stokes. Ik denk dat dat wel iets voor jou is omdat je ook houdt van Robyn Carr en aanverwanten.

  1. Het wordt inderdaad moeilijker wanneer iemand veel leest. Dat probleem ondervond ik ook toen ik aanraders voor Emmy zocht. ‘Oh DIE! Ah nee die heeft ze OOK al gelezen.’ 😉
   Dankjewel voor de tip trouwens – want dat boek heb ik nog niet gelezen.

 2. Hele leuke blogpost.
  Ik ben benieuwd wat Emmy ervan vindt en wat ze jou of iemand anders aanraadt 🙂
  Zo kan ik mijn eigen TBR-stapel nog wat verhogen.

 3. Echt een ontzettend gaaf idee!!! En met de aanraders voor Emmy kan ik ook wel wat, want het lijken me erg toffe boeken. Ik kan oprecht zeggen dat ik hoop dat ik ook getikt wordt.

  1. Dankjewel Jantine! Het zou wel eens door Bloglovin kunnen komen. Een vriendin zei me onlangs nog dat ze van een blog die ze al een hele tijd volgt nog maar zelden nieuwe posts te zien krijg in haar Bloglovin-mail en dat terwijl die blogster nog steeds regelmatig nieuwe artikels deelt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.