If only these were real …

ifonlythesewererealSoms lees je een boek en kom je zaken tegen waarvan je zou willen dat ze echt bestonden. Liefst in handig formaat, aan een betaalbare prijs én verkrijgbaar in een winkel die in de nabije omgeving ligt. Niet dat ik veeleisend ben hoor, maar als ik dan eenmaal aan het dromen ga, kan ik die droom maar best meteen duidelijk specificiëren. Het visualiseren mag ik natuurlijk ook niet vergeten. Blijkbaar is dat noodzakelijk wanneer je iets wil verwezenlijken én de voorwerpen in deze blogpost zou ik heel graag werkelijkheid zien worden…

De Remembrall bijvoorbeeld. De meeste van jullie zullen hem waarschijnlijk kennen uit de Harry Potter-reeks van J.K.Rowling. Wanneer je iets vergeet kleurt de binnenkant van deze ball rood, waardoor je beseft dat je ergens aan moet denken. Vermits dat bij mij hetzelfde effect heeft als een sterretje op mijn hand zetten én nadien niet meer weten waarom dat daar staat zou ik wel een kleine aanpassing willen toevoegen. Of nog beter, een opwaardering waardoor dit handige gadget terwijl je je iets bedenkt dat je zeker niet mag vergeten, het meteen ook automatisch opslaagt én je vervolgens een tijdige en specifieke herinnering stuurt die je niet over het hoofd kan zien.

De Time-turner (jaja, alweer uit Harry Potter én waarschijnlijk ook niet de laatste keer in deze lijst) moet hier uiteraard vermeld worden. Al van bij de eerste keer dat ik de omschrijving van dit voorwerp las was ik verkocht. Geen sprake meer van ’te veel hobby’s en te weinig tijd’. Dankzij deze Time-turner staat er geen limiet op bijpraat-afspraakjes die te snel voorbij vliegen. Ik zou meteen ook over voldoende tijd beschikken om te lezen, bloggen, knutselen, …

Ik geef meteen eerlijk toe dat ik dit toestel niet uit een boek haal. Eigenlijk is het een eigen fantasie én waarschijnlijk ben ik niet de enige die hiervan droomt. Vermits ik regelmatig begin te piekeren en er dan niet in slaag om te zorgen met me zorgen te maken (over vaak onbenullige zaken) zou het heel handig zijn mocht er een eenvoudige toestel bestaan met één enkele on/off optie waarmee je je gedachten eventjes kunt uitschakelen indien nodig.

Wie de boeken nog niet gelezen heeft zal zich ongetwijfeld afvragen waar ik het over heb. Zelf zou ik het echter heel leuk vinden om over een koelkast én kleerkast van de Alpha Centauri Division te beschikken. Die worden immers automatisch gevuld met datgene dat je nodig hebt. Je moet nog maar denken aan iets dat je heel graag wil drinken of eten én zodra je de koelkast opent staat die lekkernij op je te wachten. Hetzelfde met de kleerkast, geen verloren was -en strijkuren, maar meteen je favoriete kledingstuk binnen handbereik. Ik hou wel van Gini Koch’s fantasie ….

en ook van haar fictieve huisdieren. Jaja, een huisdier én dit keer dus geen voorwerp. Ik kon nergens een geschikte afbeelding vinden van iets dat kan doorgaan als een poof. Je kan ze het best omschrijven als schattige pluizige bolletjes in het formaat van kleine katjes. Best misleidend want wanneer iemand hun baasje aanvalt transformeren ze tot ware verdedigers. Ik wil best graag zo’n Poof bodyguard in handtas-formaat.

De Neuraliser, het geheugen-wissende niemendalletje uit Men in Black lijkt me dan weer uiterst handig wanneer ik me weer eens rampzalig verspreek, of over mijn eigen voeten struikel, iets laat vallen, of op enige andere manier mezelf ontzettend belachelijk maak. ‘Kijk eens naar het lichtje’ … een enkele flits en niemand kan zich mijn flater meer herinneren.

De Babel Fish kwam ook op dit lijstje terecht. Dit wezentje uit de Hitchiker’s Guide of the Galaxy plaats je in je oor en hierdoor kan je elke mogelijke taal verstaan. Vooral interessant wanneer je anderstalige gesprekspartner ook over dit handige gadget beschikt. 🙂

Nog een magisch voorwerp uit Harry Potter … de Quick Quotes Quill die Rita Skeeter zo ijverig hanteert. Het gebeurd immers vaak dat ik iets wil noteren terwijl ik eigenlijk met iets anders bezig ben. Eventjes dicteren én deze handige pen noteert het alvast in mijn plaats. Het zou nog handiger zijn mocht diezelfde Quick Quotes Quill ’s nachts mijn dromen kunnen uitschrijven terwijl ik slaap. Sommige zouden immers tot bevreemdende fantasyverhalen kunnen worden verwerkt, alleen herinner ik er me ’s ochtends doorgaans niet veel meer van.

Zelfs Roald Dahl komt aan bod. Of toch de ‘three-course diner chewinggum‘ die in ‘Charlie and the chocolate factory’ aan bod komt. Afvallen lijkt me immers veel handiger wanneer je van de lekkere smaken van gerechten kan genieten zonder er de bijhorende calorieën van te moeten verwerken. Graag bestel ik dan meteen ook een ‘Oreo-roomkaas brownie’-chewinggum, een ‘Bananachoc’-kauwgom, …

De Sonic Screwdriver van Dr. Who zou ik gerust ook wel eens willen adopteren. Niet enkel opent hij elke deur (praktisch wanneer de sleutel van je voordeur nog binnen op tafel ligt) de Sonic Screwdriver kan ook elke computer of elektronisch toestel besturen. Dat lijkt me dan weer uiterst handig wanneer ik een wachtwoord vergeten ben.

 

invisibilitycloakOok de ‘invisibility cloak‘ (jaja, ik weet het. Ik schuif de verantwoordelijkheid volledig af op de geweldige fantasie van J.K.Rowling) zou ik meteen in huis willen nemen. Al was het maar om gratis in de cinema een filmpje te kunnen bekijken of na de openingsuren in de bibliotheek of boekenwinkel te kunnen ronddwalen.

teletijdmachineProfessor Barabas zijn teletijdmachine mag van mij ook werkelijkheid worden. Natuurlijk mag je de geschiedenis niet veranderen, wie weet wat voor een kettingreactie zou ik anders in gang zetten. Terug in de tijd gaan én hierdoor een aantal favoriete boeken terug voor de eerste keer kunnen lezen lijkt me echter heerlijk.

Natuurlijk zijn er nog meerdere die ik kan opsommen. Maar ik vermoed dat dit lijstje nu wel lang genoeg is geworden. 😉

10 gedachten over “If only these were real …”

  1. Ik vrees van niet. Die zou anders binnen de kortste keren hun bestverkopende product worden. Wasmachine, droogkast, strijkijzer en strijkplank kan je meteen buiten smijten samen met het hele gamma wasproducten. Minder kosten, meer ruimte = boekenbudget. 🙂

 1. Van alles wat er op de lijst staat zou ik ook wel een exemplaartje willen hebben.
  Als je ze gevonden hebt laat je het dan even weten?
  Tnx

  Super-droom-lijstje

 2. JAAAA!!!! Me wants a Poofy!!!!!!!!!!
  Die moet ik echt hebben!
  De andere dingen zijn natuurlijk ook heel handig zoals de Time Turner en de koelkast of kleerkast 😀

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.