Favoriete theesoorten

favoriteteaSommige mensen voelen zich pas echt mens nadat ze ’s ochtends hun eerste tas koffie hebben gedronken. Zelf heb ik dit echter nooit lekker gevonden. Men zegt wel eens dat je koffie moet leren drinken, net zoals je olijven moet leren lekker vinden. Maar voor beide zaken telt dat ik ze nog steeds niet lekker vind. Gelukkig bestaan er niet alleen verschillende koffiemengelingen, maar kan je tegenwoordig ook een groot gamma van verschillende theesmaken in de winkels vinden én daar ben ik dan weer wel een groot liefhebber van.

rooibos-vanille-starbucksIk laat jullie dan ook graag zien welke theesoorten ik zelf ontzettend lekker vind. Bijvoorbeeld deze Vanille rooibos thee die ze bij Starbucks verkopen. Ik kocht hem daar ooit na een etentje en had het gevoel dat ik een dessertje aan het drinken was. Er zit immers ook een klein beetje kaneel in verwerkt en samen met de vanille vormt dit een erg smakelijke én zoete thee. Je kan bij Starbucks zo’n blikje kopen, maar ik vind het eigenlijk veel geld voor 15 theezakjes. Dus geniet ik er eigenlijk enkel van wanneer ik bij Starbucks op iemand aan het wachten ben. Zo blijft het natuurlijk ook een beetje bijzonder.

prent-bloesemsDatzelfde telt voor een thee die ik bij Belle Histoire in Gent ontdekte. Tijdens een lunch met een vriendin dronk ik bij hen immers een Japanse kersenbloesem thee, waarbij de smaak echt heel goed naar voren kwam. Ik heb geen flauw idee wat de merknaam van deze thee is. Ook deze thee kon je net als bij Starbucks ter plekke aanschaffen, maar deze soort was zelfs nog wat duurder dan de vorige.

P1040308Een derde favoriet die ik op verplaatsing leerde kennen is het merk Mighty Leaf. Deze thee ontdekte ik toen ik dankzij mijn nichtjes van een heerlijke High Tea mocht genieten als verjaardagsverrassing. Mijn favorieten: Chamomille citrus, White Orchard (chinese witte thee met meloen en perzik), Orange Dulce (sinaasappel, vanille en jasmijn) en Rainforest Maté (zoethout, specerijen, rozenbottel en ananas). Het voordeel bij deze thee is dat ze ook koud erg lekker zijn. Ik heb niet de gewoonte om koude thee te drinken, maar tijdens zo’n High Tea ben je al snel aan het bijpraten én dan durf je die wel eens te vergeten tot hij helemaal is afgekoeld. 🙂

2014-08-23 20.06.44Deze eerste drie favorieten zijn jammer genoeg vrij kostelijk. Gelukkig zijn er nog voldoende betaalbare theesoorten die ik regelmatig in huis haal zodat er telkens een ruim gamma is om een keuze uit te maken. Zo hou ik zelf erg van de vruchtenthee’s van Pickwick. Jammer genoeg is het aanbod in België veel kleiner dan dat in Nederland. Maar dankzij de Albert Heijn, kan ik nu ook van een groter gamma vruchtenthee genieten. Mijn Pickwick favoriet is waarschijnlijk de granaatappel/framboos variant, maar hun aanbod bevat er nog zoveel meer die ik lekker vind. Sinaasappel, aardbei, framboos, kers, meloen, mango, bosvruchten, tropische vruchten, … Ze hebben echter ook een aantal speciale smaken én mengelingen als de Autumn Storm, Caramelised Pear, Lemon Pie en Winter Glow die ik thuis graag eens klaarmaak. Al de soorten die ik hier vermeld heb ik momenteel in huis, ik kan dus wel zeggen dat Pickwick hier goed vertegenwoordigd is.

2014-08-23 20.01.10Ook Lipton heeft ondertussen meer soorten vruchtenthee’s in de aanbieding. Zo dronk tijdens een lunch met mijn schoonzusjes hun Citrus Sunshine (met citrusschil en sinaasappelbloesem) én de Summer Fruits (framboos, kers en aalbes). Het leuke van beide theesoorten was dat ze net als sommige Mighty Leaf-varianten zelfs koud erg lekker zijn. Thuis heb ik dan weer hun Citrus thee (limoen, citroen en sinaasappel), de Mandarin Orange, framboos/granaatappel (vermits ik die van Pickwick nergens meer kan vinden 🙁 ), de Blueberry Muffin thee én hun mango/perzik variant.

Eigenlijk ben ik wel verwend met zo’n groot gamma theesoorten in huis. Gevarieerd, lekker én gezond. Ideaal dus om mezelf ook thuis te kunnen verwennen.

6 gedachten over “Favoriete theesoorten”

    1. Dankjewel voor de tip! Nu ben ik wel net geen fan van Munt thee (ja echt, sommige theesoorten lust ik niet 🙂 ), maar ik ga die Revolution Tea zeker eens opzoeken.

  1. Weet iemand of die zwarte thee van lipton nog ergens te koop is? Die summer fruits thee is echt heel erg lekker. Maar ik kan ze zelf helaas nergens meer vinden

    Groetjes

    1. Hallo! Oei, dat is al een oudere blogpost en die thee ben ik zelf al een hele tijd nergens meer tegengekomen. De Lipton vruchtenthee in piramidezakjes die ze momenteel verkopen is ook lekker maar daar zit bij mijn weten geen Summer Fruits thee bij. De Citrus, Blauwe vruchten en de Bosvruchten vind ik zelf heel lekker. Misschien heeft de Tropische vruchten mengeling wel wat weg van de voormalige Summer Fruits mix.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.