Mediakit

Zwartraafje ontstond in 2003 als een online verzameling van zowel recepten als gedichten. Door de jaren heen zijn mijn interesses verschoven en werd de site steeds een beetje groter. In 2006 verscheen mijn allereerste blogpost en vanaf dat ogenblik werd Zwartraafje een boekenblog met daarnaast ook aandacht voor mijn overige hobby’s en interesses. Recensies van kookboeken, boekgerelateerde DIY-projecten waarbij ik mijn creativiteit kan aanspreken, … Met vaste regelmaat verschijnen er allerlei lijstjes op Zwartraafje. Favorieten per genre, leesgewoonten, quotes over lezen en boeken, outfits die zijn afgestemd op het boek dat ik lees, … Ik hou van afwisseling en dat is dan ook te merken aan de variatie in blogposts. Al hebben ze wel steeds één ding met elkaar gemeen. De hoofdrol is telkens weggelegd voor boeken!

Bloggers over Zwartraafje

Het leek me een leuk idee om net als op de achterflap van een boek, medebloggers aan het woord te laten over mijn boekblog. Dit is wat anderen over Zwartraafje denken …

Ik volg de blog Zwartraafje al best wel lang. En hoewel ik niet altijd reageer, lees ik best wel veel blogposts van Liesbet. Ik vind de eigenheid en persoonlijkheid in haar blog heel erg leuk! Haar hobby’s en wie ze is stralen door de blog heen en dat vind ik geweldig, die eigenheid! Dat feit alleen maakt het een geweldige blogster, maar ook heeft ze gewoon een goede schrijfstijl die mij kan blijven boeien.
Nikita van Sensitive Booknerd

Ken je van die bloggers die als een vriendin aanvoelen? Dat heb ik met Liesbet. Haar artikelen zijn altijd ontzettend origineel en ik heb echt het idee dat ik haar ken. Voeg daar nog eens aan toe dat Liesbet heel lief is (je zal geen andere blogger vinden die zo enthousiast reageert op andere blogs) en het resultaat is gewoon dat je een beetje van Zwartraafje én Liesbet gaat houden.  Keep being you, girl
Lisa van Leave No Story Behind

Liesbet van Zwartraafje vind ik onwijs tof omdat haar hele blog gewoon een lichtpuntje is. Ze zet regelmatig andere bloggers in het zonnetje en laat altijd de leukste reacties achter.
Joany van NerdyMommy

Betrokken, accuraat, up-to-date, gezellig, warm
Mieke Schepens van Graag gelezen

Persoonlijk, vrolijk, eerlijk, gezellig, herkenbaar
Annelies van Boekboetiek

Tof, vernieuwend, up-to-date, fandom, gezellig
Tamara – Mara Tegendraads

Aantrekkelijk, origineel, authentiek, bijzonder en vermakelijk
Vivian van The Book Review

Inventief, vrolijk, grappig, vriendelijk & fantastisch
Haaike van Le Petit Requin

Verfrissend, informatief, betrouwbaar, eerlijk en boekliefhebbend
Bianca van Bianca Schrijft

Creatief, gevarieerd, gepassioneerd, leuk en persoonlijk
Chantal van Hoofdstuk 12

Eerlijk, de leukste DIY projectjes, de tofste theeleut die ik ken, interessante reviews om te lezen en altijd weer uitkijken naar je foto’s.
Inge van The Belgian Reviewer

Betrokken, open, hulpvaardig, inspirerend en vernieuwend. En creatief, maar dat valt mee onder vernieuwend, toch?
Kathleen van Verbeelding

Warm, gemoedelijk, een gevoel van thuis, fijne sfeer, eigen en uniek
Ellis van Cinderellis

De blogger

Zwartraafje is uiteraard een bijnaam. Offline ga ik immers als Liesbet door het leven. Ik ben een 40-jarige boekenworm met een passie voor zo’n beetje alles dat boekgerelateerd is. Daarnaast hou ik er van om creatief bezig te zijn (haken, breien, kruisjessteek, kaartjes, DIY-projecten, …) en af en toe nieuwe recepten uit te proberen. Ik heb vooral een groot zwak voor de geur van vers gebak in huis. Verder ben ik helemaal gek van Harry Potter en Supernatural. Ik hou echter ook van series als Firefly, Game of Thrones, Charmed, The Big Bang Theory, Outlander, Friends, … en ik vind het ontzettend leuk om in een boekgerelateerde Cosplay-outfit naar een conventie te gaan. Ik hou van thee, prachtige notitieboekjes, lijstjes, funko’s, afspreken met vrienden, bezoekjes aan de boekwinkel/bibliotheek, boswandelingen, …

Recensiebeleid

 

De eerste jaren recenseerde ik uitsluitend eigen leesvoer en bibliotheekboeken. Sinds 2013 krijg ik steeds meer recensiemateriaal toegestuurd en daar ben ik heel dankbaar om. Het groeiende aantal zorgt er echter wel voor dat het aanmaken van een recensiebeleid geen overbodige luxe is.

Ik recenseer zowel eigen boeken als bibliotheekboeken en recensie-exemplaren.

Mijn recensies zijn steeds eerlijk. Een positieve boekbespreking kan dus niet gegarandeerd worden al haal ik in mijn reviews wel steeds zowel de min -als pluspunten aan.

Ik lees voornamelijk fantasy (Urban, YA, Paranormal romance, High Fantasy, …) en romantische verhalen. Maar ook YA -en NA-boeken, thrillers, kookboeken, creatieve boeken, …

Not my cup of tea: waargebeurde verhalen, autobiografiën, psychologische drama’s, …

Het is mijn streefdoel om de recensie van een boek te publiceren binnen een maand na ontvangst.

Vermits ik vrij veel boeken mag recenseren heb ik besloten om recensiemateriaal dat onaangekondigd wordt opgestuurd niet langer voorrang te geven op boeken uit eigen collectie.

info@zwartraafje.be

Mocht je een samenwerking willen aangaan dan mag je me steeds contacteren. Ook indien je het antwoord op je vraag niet kan terugvinden in deze mediakit kan je me via email bereiken. Ik probeer steeds zo snel mogelijk te reageren.