Verzamelingen

Eind januari werd ik door Melissa getagd voor de Help Ik Heb Een Verslaving tag. Ik geef meteen toe dat ik een zwak heb voor boeken. Ok, niet alleen voor boeken … maar een verslaving heb ik dan weer niet. Neenee, echt NIET. In mijn ogen is een verslaving immers iets ongezonds. Iets waar je beter van kan afkicken en volgens mijn persoonlijke mening is geen enkele van mijn verzamelingen als ongezond te omschrijven. Kijk maar even mee …

Mijn verzameling boeken is nogal omvangrijk. De laatste jaren ben ik kritischer geworden – ik maak nu echt een onderscheid tussen boeken die ik wil lezen én boeken die ik echt wil hebben vermits ik weet dat ik ze meerdere keren zal willen lezen. De eerste categorie leen ik met veel plezier bij de bibliotheek, voor de andere spaar ik tot ik ze kan toevoegen aan mijn eigen privé-bibliotheekje. Mijn verzameling boeken is één van de eerste dingen die je opvallen wanneer je bij ons op bezoek komt dus ontkennen dat ik een zwak voor boeken heb zou nogal onzinnig zijn.

Door de jaren heen heb ik ook heel wat boekenleggers verzameld. Gratis exemplaren die je bij de fysieke of online boekhandel krijgt. Maar ook prachtige exemplaren die ik cadeau kreeg, enkele zelfgemaakte bladwijzers, … Ondanks deze best wel grote verzameling gebruik ik vrijwel telkens mijn favoriete exemplaar.

Notitieboekjes … tja, ik schreef ooit een blogpost waarin ik uitlegde waarom dit geen verslaving was vermits elk notitieboekje een doel had. Ondertussen zijn er weer enkele bijgekomen (de andere kan je hier bekijken ) maar ook deze zijn vrijwel allemaal in gebruik. Het kleine schriftje waarin ik lijstjes maak voor blogposts, mijn nieuwe adresboek waarvan ik dacht dat het een notitieboekje was, het prachtige exemplaar dat ik uitkoos voor mijn verjaardag en dat nu dienst doet als Bullet Journal, …

Gedichten én recepten waren de oorspronkelijk reden van het ontstaan van Zwartraafje. De site alleszins, niet de nickname. Ik had immers van beide een vrij omvangrijke verzameling en het werd een beetje omslachtig om een recept snel terug te vinden. Daarom maakte ik een online kookboek in verschillende rubrieken zodat het opzoeken plots een pak vlugger ging. Ondertussen zijn er al heel wat recepten uit dat online kookboek verdwenen. De offline verzameling kookboeken (iets meer als 120) -en losse recepten uit magazines en reclamebladen (ook een 100-tal) is echter blijven groeien. Gelukkig kan ik het losse aantal binnen de perken houden vermits ik ze vrij snel uitprobeer en vervolgens meteen beslis of ik het ooit nog eens wil maken.

Theezakjes spaar ik al sinds mijn 9 jaar. Mocht je me toen gezegd hebben dat ik er ooit bijna 2000 verschillende hebben dan had ik dat waarschijnlijk nooit geloofd. Ik ben er niet fanatiek mee bezig (je zal me dus niet op een avond in de zetel aantreffen terwijl ik mijn verzameling aan het bewonderen ben ofzo) maar vermits vrienden en familie er vaak aan denken wanneer ze op vakantie gaan blijft die verzameling steeds groter worden.

Vroeger zou ik het hier over Keltische juwelen hebben gehad. Ik heb geen gaatjes in mijn oren en armbanden vind ik vaak nogal onhandig wanneer ik in huis of aan de computer bezig ben. Zilveren hangertjes voor aan een halsketting en zilverkleurige Keltische haarspelden vond ik echter prachtig. Ik draag ze ook nog steeds met veel plezier. Onlangs merkte ik echter dat mijn verzameling boekgerelateerde juweeltjes ondertussen vrijwel even groot is. Zo heb ik cuff bracelets met quotes over/uit boeken. Maar ook zelfgemaakte cabochonhangers, een Snitch-halsketting, ééntje met de Timeturner, de relieken des doods, een zelfgemaakte LeviOsa halsketting, …

Ook Funko Dolls zijn ondertussen een zwak punt van me geworden. Oorspronkelijk was ik immers echt van plan om me te beperken tot Harry, Ron én Hermione. Ondertussen zijn er echter heel wat Funko’s bijgekomen. Ik kan er niet aan doen maar iedere keer dat ik voorbij mijn boekenkast mét Funko dolls wandel word ik meteen goed gezind van die poppetjes. Als iets dat effect op mijn humeur heeft dan verdiend het ook een plaatsje in die kasten.

Eigenlijk wilde ik hier eerst de rest van mijn Forever Friends verzameling tonen. Die telt immers zowel bekers als boekensteunen. Maar ook beeldjes en zelfs enkele pyama’s. Alleen wilde ik niet teveel in herhaling vallen bij dit lijstje en eerlijk is eerlijk … Mijn collectie washi-tape rolletjes is ondertussen zo groot geworden dat ze hier ook een vermelding heeft verdiend.

Kruisjessteek! Ja, de laatste jaren kom ik er jammer genoeg nog maar amper aan toe maar ik heb nog steeds heel wat pakketten liggen om ooit te maken. Van mijn tante kreeg ik er immers heel wat cadeau van mijn favoriete beertjes die hierboven al werden omschreven. Vroeger maakte ik vooral cadeautjes voor anderen maar nadien ben ik aan de Forever Friends-pakketten begonnen. Er zijn er al een aantal afgewerkt en het was mijn bedoeling om die ooit allemaal mooi in te kaderen en hen op te hangen aan de muren naast de trap. Ooit is een keertje …

Dit is de laatste hoor. Een lijstje van 10 leek me wel uitvoerig genoeg. Ik ben iemand die veel belang hecht aan zaken met een sentimentele waarde. Sommige zaken kan ik daardoor niet wegdoen. Foto’s bijvoorbeeld maar ook de brieven van mijn pennenvriendinnen -en nichtjes (ja, ik ben opgegroeid in een periode waarin je nog traditionele post verstuurde ipv mailtjes en appjes), de Forever Friends kaartjes die ik door de jaren heen mocht ontvangen, de kaarten met lieve wensen die we kregen toen we trouwden, vakantiekaartjes, geboortekaarten, trouw-uitnodigingen, … Gelukkig nemen deze zaken niet al te veel plek in want ik zou er echt geen afscheid van willen nemen.

5 gedachten over “Verzamelingen”

  1. Mooie verzamelingen heb je. Forever friends is iets wat ik vroeger ook spaarde, maar afscheid van heb genomen toen ik op mezelf ging wonen. De Funko dolls heb ik nooit zo begrepen, tot ik er zelf laatst 1 ontving in een box en nu ben ik verliefd. Die gaan me heel veel geld kosten.

    1. Bij Forever Friends kan ik me de laatste jaren vrij goed inhouden. Momenteel zijn het vooral de beeldjes, boekensteunen en bekers die ik nog steeds geweldig vind. Het helpt natuurlijk dat je ze niet meer in de winkel vindt en er dus echt online naar op zoek moet gaan. De Funko’s vind ik echt super leuk – ik wandel iedere keer glimlachend voorbij mijn boekenkasten. 🙂

  2. Hihi, dat is toch al een mooi lijstje verzamelingen! Ik herken vooral de boeken en de notitieboekjes, al begin ik ook wel meer en meer washitapes te hebben (en bleef ik bij die foto’s ook het langste hangen om te zien welke motiefjes er allemaal tussen zaten 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.