Boeken die ik cadeau gaf

boekendieikcadeaugafOngeveer een week geleden toonde ik jullie enkele boeken die ik door de jaren heen cadeau kreeg. Uiteraard heb ik als boekenliefhebber ook heel wat boeken cadeau gedaan. Dat is nu eenmaal het leuke aan boeken. Je kan echt voor iedereen een geschikt exemplaar uitkiezen. Zelfs voor mensen die doorgaans niet zo graag lezen. Het enige nadeel van dit lijstje is dat ik de betreffende boeken niet kan fotograferen. Ah ja, eens gegeven blijft gegeven. 🙂

nightwalkersZo kreeg de vriendin met wie ik regelmatig over boeken aan het praten ben een aantal exemplaren van Jacquelyn Frank. Ze kocht het eerste deel uit de Nightwalkers-reeks tijdens een vakantie in New York en vervolgens zorgde ik er beetje bij beetje voor dat ze die serie kon vervolledigen. Vermits deze schrijfster nog heel wat andere paranormal romance boeken heeft geschreven kreeg ze ondertussen ook nog enkele andere boeken cadeau. Ondertussen kan ik alvast beginnen nadenken over haar volgende verjaardagscadeautje.

diydentistryEen andere vriendin kreeg dan weer dit boekje met cartoons van Andy Riley. Een kleine attentie om dat ik haar toen wilde bedanken. Doorgaans geef je dan chocolade of mooie bloemen maar ik koos dus voor dit hilarische boekje.

zielen

 

Mijn nichtjes kregen door de jaren heen ook al enkele boeken van me met hun verjaardag. Alleen kan ik momenteel eigenlijk maar op één specifieke titel komen en dat is Zielen van Stephenie Meyer. Tja, mijn geheugen is niet zo denderend en ik hou geen archief bij van wat ik voor wiens verjaardag heb gekocht.

 

cadeaugegeven1Ik wist wel nog enkele titels die ik voor mijn schoonmoeder heb ingepakt. Zij kreeg bijvoorbeeld De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje (Jonas Jonasson), strips van Cedric, Het meisje met de glazen voeten van Ali Shaw, De rijstmoeder van Rani Manicka, ….

 

dansenopdevulkaanOok voor mijn eigen moeke kocht ik een aantal boeken. Dansen op de vulkaan van Anthony Capella bijvoorbeeld. Maar ook heel wat creatieve boeken ivm kaligrafie, het vouwen van kaarten, hoe je geld origineel cadeau kan doen (én nee dat was geen subtiele tip!), … Een boekje met spreuken en wensen die ze als inspiratie kan gebruiken voor nieuwe kaligrafie-projecten en een boek waar ze jaren (meer als 20 jaar) naar op zoek is geweest. Uiteindelijk was het me gelukt om het via een bibliotheek over te kopen. Alleen bleek toen dat het in haar herinneringen veel beter was als in werkelijkheid. Daar ga ik uiteraard niets op zeggen want ik weet zelf ook dat hoge verwachtingen bij boeken niet steeds kunnen worden waargemaakt.

chocolat

 

Mijn schoonzusjes kregen ook mooi ingepakte boeken toegeschoven. De god der kleine dingen voor de ene, Jill Mansell-boeken voor de andere en Joanne Harris ‘Chocolat’ + een grote reep chocolade voor schoonzus nr. 3.

 

sincitycomic

 

Voor mijn jongste broer waren het dan weer vooral comics (Sin City, The Walking Dead, … ) en een boek vol muziek-weetjes waar ik allang de titel niet meer van weet.

 

 

starwarsstrips

De echtgenoot kreeg dan weer verschillende Star Wars strips en deze grappige cartoons, …

 

 

Het leuke aan dit lijstje is dat het zo gevarieerd is …

cadeaugegeven2Een boek van Dr. Vogel voor de grootmoeders, een boek van Stephen King van mijn nonkel, voorleesboeken als geboortecadeau en een Kookboek voor starters voor een nichtje dat gaat samenwonen, …

7 gedachten over “Boeken die ik cadeau gaf”

    1. Pssst, ik heb dat boek zelf niet eens gelezen. Wel het vervolg (Rode schoenen) maar dat lag me eigenlijk niet echt. De verfilming heb ik dan weer wel gezien én ik heb al meerdere mensen horen zeggen dat ze de film leuker vinden als het boek. Iets wat niet zo vaak voorkomt.

  1. Ik heb ook een aantal keren geprobeerd boeken cadeau te doen, maar ik vrees dat dat niet zo word gewaardeerd door mijn omgeving. Die cadeaus worden namelijk meestal met hetzelfde enthousiasme in ontvangst genomen als een spuuglelijk, kriebeltrui waar je oudtante jaarlijks mee komt aanzetten op een verjaardag. Echt jammer.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.