Blogger Lovin #25

blogger-lovinAf en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

Oops! Het was blijkbaar al langer geleden dan ik dacht sinds de vorige Blogger Lovin verscheen (16/2). Hierdoor zitten er ook enkele oudere favoriete blogposts in deze lijst.

Terugblikken:

Vermits ik er niet enkel van hou om zelf terug te blikken via mijn blog maar ook graag bij anderen hun verslagen van evenementen, reizen en andere gebeurtenissen lees kregen dit soort blogposts een eigen categorie in Blogger Lovin. 

Het fijne is dat ik op deze manier toch een beetje mee op reis kan gaan (ook al zit in werkelijkheid gewoon rustig thuis), mee kan genieten van evenementen waar ik niet naar toe kon gaan én ineens ook nog eens kan nagenieten van twee events waar ik wel aanwezig was.

April: Guillermo del Toro, YALfest Vlaanderen, het fantastische boek en het Clavis Book Café
Verslagje Clavis Book Café 2018
Wat ik onthoud van het Clavis Book Café 2018
Event Verslag: Dit was YALfest 2018
YALfest België in een vlog en 9 foto’s
My Experiences At The Belgian YALfest 2018
Fotoverslag Elfia 2018
Edinburgh (voor boekennerds)
Reizen: Edinburgh #1
Evenement: Spellslingerevent met Sebastien de Castell

Zoveel liefde voor:

Het moment waarop er plots een mooi gedicht in mijn blogfeed opduikt. Maar ook voor een eerbetoon én fangirl-moment in één, het grote nieuws van Talitha, kinderpraat, vriendschappen, wanneer een blogster even veel van een serie lijkt te houden als ik, het betoverende park dat Romy bezocht, Annemieke’s droombibliotheek én het  portret dat Joany van me maakte. Jaja, je leest het goed … een heus portret.

Gedicht: recyclage
Towel Day: een ode aan Douglas Adams
Ik heb nogal groot nieuws en ik mag het eindelijk vertellen!
Dexter spreekt XXV
Good times with friends are never wasted
Magic Strikes – Ilona Andrews
Emma praat #3
Sprookjesachtig mooi! Het Bloesempark bij het Amsterdamse Bos
IWBM #3 – My Dream Library
Boekblogger Portret #1: Liesbet van Zwartraafje

Interviews:

Ik was niet de enige die het geluk had om enkele auteurs te mogen interviewen. Zo leuk om bij andere bloggers te ontdekken wat zij aan hen én aan andere auteurs gevraagd hebben.

Interview : Op terras met Tomi Adeyemi!
Interview met Taran Matharu
Interview met Gayle Forman …
De vrouw die me liet huilen. In gesprek met Sarah Crossan
Interview met Sarah Crossan
Meeting Marissa Meyer

Interessant en/of persoonlijk:

Blijkbaar vind ik het af en toe leuk om te lezen waar mensen zich aan ergeren (al helemaal wanneer ze er op een humoristische manier over schrijven). Verder stond ik ondermeer stil bij hoe moeilijk het is om volledig plastic-vrij boodschappen te doen. Uiteraard helpen alle kleine beetjes maar plastic lijkt echt overal aanwezig te zijn. Was ik blij dat ik niet de enige ben die herinneringen koestert, herkende ik mezelf een beetje in Anneke haar post rond het Boekenfestijn, leek Joany’s informatieve blogpost me heel interessant voor beginnende bloggers, vond (én vind) ik het aquafaba gegeven nog steeds fascinerend, …

Dingen die de laatste tijd heel erg op mijn zenuwen werken. Part 2
Als we ons nu allemaal eens minder zouden schamen?
Is lezen nog wel ontspannend?
#meiplasticvrij
Urban Fantasy vs Contemporary Fantasy
Tiny’s herinneringen
#kookboekweek : Maart 2018 – Vegan smaaksouvenirs
Dit is waarom ik niet meer naar het Boekenfestijn ga
Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond
Mijn mening over blogtours anno 2018
Negen kleine dingetjes over Amerika
Als we een bakkie zouden doen … #1
fieke en de Aquafaba Magic
Mijn dag in cijfers

Creatief:

Een creatief uitgewerkte leesuitdaging, een borduurwerkje dat ik elke maand mooier zie worden, een zelfgemaakte handtas, jurk, trui, bullet journalling als een kunstenares, …

Bookopoly
Monthly Stitch April 2018
Mix ’n Match : de handtas
Boekige Bullet Journal Inspiratie #1
De Elisa Wikkeljurk van La Maison Victor
Weasly trui voor mini
Wat ik dan zoal doe als ik niet lees

Lijstjes:

Zelf erger ik me vooral aan de vertaling van sommige koosnamen maar ook Audrey’s voorbeelden waren herkenbaar, Sasha deed me dan weer beseffen dat het tijd word om mijn Reeksen-post een nieuwe update te geven, Haaike deed me versteld staan met de uitdagingen die ze zichzelf voorschoteld, Annabel stelde zelf een aantal boeken voor nadat de selectie voor de Prijs Beste Boek voor Jongeren nogal tegenviel, Annemieke leerde me een nieuw woord, zowel Annelies als Emmy vulden de boekige van 10 naar 1 tag in, ik leerde wat bij over Nederlandse gewoonten , ….

Mijn lijstje van woorden die Vlamingen écht haten in Nederlandse vertalingen
Series I am not going to finish, Part 1
30 before 30 – conclusie
 Dankbaarheid: 25 dingen om dankbaar voor te zijn
 The friday five: Boeken die ik zou nomineren voor de prijs beste boek voor jongeren
 My Fantasy A to Z (Wyrd and Wonder)
 Van 10 naar 1: de boekige versie
 Gastblog: Talitha & 9 kleine dingetjes over Nederland
TAG : Van tien naar één
 8x Supernatural voor boekenwurmen
Words I learned through reading, Part 1
8 boeken waarbij ik de boot gemist heb
Dingen die ik mij wel eens afvraag (2)
9 boeken met een sterke vrouw in de hoofdrol
Gastblog Lilith bij Talitha

Hauls én Unboxings:

Tja, hier kan ik niet veel extra over zeggen buiten dat ik het steeds fijn vind om dit soort posts te bekijken. De komende weken gaan er bij mij ook twee verschijnen. Eind juni mag ik immers mijn eerste BuJo Swap-pakket openen en begin juli is mijn Summer Book Swap pakje aan de beurt. Ik kijk er nu al naar uit. De box die Annemieke bestelde intrigeert me eigenlijk ook wel.

 Echte Post is Cool #6 : Mijn verstuurde en ontvangen EPIC-post!
Unboxing Flick the Wick Box – A Maas Love Story
Unboxing Anderwereld Mystery Box

13 gedachten over “Blogger Lovin #25”

    1. Ik ben nog steeds aan het twijfelen of ik het niet eens zou proberen maar ik vrees dat de verzendkosten naar België wat gaan tegenvallen.

    1. Tof hé! Al moet ik wel toegeven dat ik het steeds een beetje vreemd vind om mezelf in een portret te zien. Fascinerend om te zien hoe iemand anders je ziet maar ook een beetje bevreemdend.

    1. Ik heb hier ook nog ergens een portret liggen dat van me werd gemaakt toen ik een tiener was. Gemaakt door een straatartiest aan de zee. Vond het toen al enorm knap wanneer iemand er in slechts enkele minuten in slaagt om een herkenbaar portret neer te pennen.

    1. Dat is super graag gedaan. Al heb je het eigenlijk zelf gedaan vermits hier alleen maar blogposts staan die ik graag gelezen heb. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.