10 auteurs van wie ik de boeken niet zou kunnen/willen missen

tienauteurswiensboekeniknietzoukunnenmissenWat je jouw favoriete boek? Ik heb het steeds een onmogelijke vraag gevonden en eigenlijk is het dus ook niet mooi dat ik deze vraag zelf stel bij de vragen uit het Blogger Vriendenboek. Uiteraard wil ik graag weten welk boek iemand wil aanraden, maar zelf één favoriet boek kiezen … Tja, laat me het er maar op houden dat ik op zo’n moment plots heel creatief ben in het bedenken van oplossingen. Bijvoorbeeld ‘Ik heb er niet één, ik heb er honderd(en)’. Daar is geen woord van gelogen én ik heb toch – soort van – geantwoord. 🙂

Blijkbaar wordt het iets makkelijker voor me wanneer de vraag anders wordt geformuleerd. Dus vroeg ik mezelf van welke tien auteurs ik de boeken echt niet zou kunnen/willen missen.

Het antwoord op deze vraag kan je hieronder terugvinden. Ik heb er echt wel even over nagedacht. Stel dat je de rest van je leven enkel de boeken van 10 verschillende auteurs mag lezen … dan wil je natuurlijk wel dat je een vrij gevarieerd aanbod ter beschikking hebt staan.

jkrowling

 J.K.Rowling
niet bepaald een verrassing maar absoluut onmisbaar voor mij

favicon

Nora Roberts
dat deze schrijfster een vrij gevarieerd én vooral erg omvangrijk oeuvre heeft is zeker een pluspunt

favicon

alien-novels-gini-koch

Gini Koch
de meestercomplotten, de AC’s, de geweldige poofs, de hilarische situaties, … Gini Koch brengt me wel aan het lachen wanneer ik daar behoefte aan heb. Bovendien heeft ze naast de Alien-series ook nog andere boeken geschreven, dus ik kan er meteen nog enkele ontdekken.

favicon

Jill Shalvis
Romantiek, een minuscuul snuifje erotiek, geweldige huisdieren én vooral héél veel humor

favicon

Outlander 2014

Diana Gabaldon
Schotland, geschiedenis, een tijdreis, geweldige accent, gedetailleerde omschrijving die ervoor zorgt dat je het zelf lijkt mee te maken,… Ach wie maak ik wat wijs? Jamie!

favicon

J.R.Ward
Zij won deze selectie van Lara Adrian, Kresley Cole en vele anderen. Ik vind het dan ook erg knap dat ik mezelf in dit genre beperk tot één schrijfster. Maar ondertussen heb ik de andere toch ook mooi vermeld. Zie je wel dat ik creatief kan zijn indien nodig. 😉 )

favicon

rode-letters

Anne Bishop
Deze schrijfster ontdekte ik nog niet zolang geleden maar ik zou het helemaal niet erg vinden om haar boeken te herlezen. Blijkbaar zijn er gemengde meningen over deze serie (nu ja, over alle boeken uiteraard) maar zelf hou ik dus WEL van de geleidelijke ontwikkeling van de relatie tussen Meg en Simon, van het gemoedelijke tempo waarin het verhaal verloopt én van de verschillende personages en wezens die in de boeken voorkomen.

favicon

Deborah Harkness
Eigenlijk kan ik hier vrijwel dezelfde ondertekst gebruiken als bij Diana Gabaldon. Alleen vervang ik Schotland door magie en Jamie door Matthew 😉

favicon

twilight

Stephenie Meyer
Deze boeken lieten me een heel nieuw genre ontdekken én daardoor blijven ze speciaal voor me. Ze opnieuw lezen is dus zeker geen straf.

favicon

Robyn Carr
Hier heb ik echt lang getwijfeld. Ik heb immers alle boeken van Maeve Binchy en een groot deel van Katie Fforde’s oeuvre in mijn bezit. Toch merk ik dat het zeer trage tempo van deze boeken me de laatste jaren iets minder aanspreekt. Robyn Carr’s boeken zijn evengoed gemoedelijk maar er gebeurd toch net iets meer én sneller. Bovendien speelt een deel van haar boeken zich af in het idyllische Virgin River en daardoor krijg ik tijdens het lezen altijd een beetje het gevoel dat ik op vakantie ben.

Welke boeken zouden jullie niet kunnen/willen missen?

9 gedachten over “10 auteurs van wie ik de boeken niet zou kunnen/willen missen”

 1. Nora Roberts staat zeker ook op mijn lijstje! Vooral omdat ze ook onder pseudoniemen (zoals JD Robb) schrijft, maar het echt wel maar 1 schrijster is. Dus een mooie mix van detectives, thrillers en romantische verhalen 😉

  Gini Koch, Anne Bishop en Diana Gabaldon kan je eveneens in mijn top 10 terugvinden. Maar voor de rest zou ik toch eventjes goed moeten nadenken.
  Oh, JK Rowling is ook goedgekeurd: Met Harry Potter en haar detectiveboeken onder de naam Robert Galbraith. Opnieuw variatie!

  Dan zijn er nog Terry Goodkind, Charlaine Harris, Maya Banks, Bella Andre en Dean Koontz.

  Volgens mij heb ik dan van alle genres wat 🙂

 2. J.K. Rowling staat sowieso ook in mijn lijstje, maar Simone van der Vlugt ook. Zij heeft mij echt kennis laten maken met historische boeken en doordat ik die boeken als tiener zo mooi vond, heb ik altijd veel gelezen.

 3. De boeken van Harry Potter én Lord Of The Rings moet ik nog steeds lezen *schaam schaam* Telkens als ik tegenwoordig in een boek begin, kom ik niet verder als bladzijde 10. Misschien toch maar eens met audio boeken beginnen aangezien het lezen niet meer zo aan mij besteed is. Wel ben ik erg blij dat ik de boeken van Anne Rice heb leren kennen.

 4. Ik vind dit ook wel heel lastig te zeggen, ik zou wel Rowling en Meyer kunnen aangeven maar die boeken heb ik echt al een tijd niet gelezen dus ik zou wel zonder kunnen. Ik denk meer gewoon boeken in het algemeen!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.