DIY #14

De ene keer verschijnt er een hele tijd geen DIY omdat ik niet aan knutselen toe kom. Een andere keer werk ik er verschillende kort achter elkaar uit. Het projectje dat ik dit keer met jullie wil delen kwam tot stand nadat ik op Pinterest (jaja, die site die een ramp is voor mensen die dat dan steeds zelf ook willen doen) alweer een leuk ideetje had zien verschijnen.

Alleen … tja, de oorspronkelijke editie leek me ontzettend veel stof aan te trekken én als ik heel eerlijk ben leek het me ook gewoon iets te veel gedoe. Misschien begin ik er ooit wel nog een keertje aan maar dit keer had ik daar de tijd én zin niet voor. Zodra ik online een bepaalde afbeelding tegenkwam besloot ik er een draai aan te geven én mijn creatie op Harry Potter te baseren. Ja hoor, alweer Harry Potter. 🙂

Voor mijn variant heb je gelukkig niet al te veel materiaal nodig.
– een lantaarn (die had mijn moeke gelukkig nog staan)
– kalkpapier
– een printer indien je net als ik niet goed bent in tekenen
– anders is een zwarte stift uiteraard al voldoende
– een snijmesje of schaar
– plastificeerfolie (die bleek ik zelf uiteindelijk niet nodig te hebben)

Online vond ik leuke png’s van pixies die ik liet afdrukken op het kalkpapier. Nu weten jullie waarschijnlijk meteen ook wat ik van plan was. Een echt grote verrassing was het uiteraard niet én indien Gilderoy Lockhart er durft aankomen mag hij ze ook zelf allemaal opnieuw vangen.

Vervolgens kwam er – zoals jullie van mij gewoon zijn – niet al te veel werk bij kijken. Het was vooral een kwestie van de pixies op maat uitknippen. Ik ging er oorspronkelijk van uit dat ik elke afbeelding met plastificeerfolie zou moeten vastzetten. De reden dat ik niet voor lijm of dubbelzijdige tape koos is dat je die sowieso door het kalkpapier heen ziet zitten.

Zelf had ik echter het geluk dat ik de uithoeken van het papier onder het metalen kadertje van de lantaarn kon schuiven.

Nadien was het eigenlijk vooral het moeilijkste om te wachten tot het donker was zodat ik mijn lantaarn kon uittesten én wat blijkt … ik vind hem super leuk geworden.

Op deze manier heb ik meteen een manier gevonden om de kortere dagen wat te verzachten nu de herfst weer volop (sinds gisteren zelfs officieel) in het land is.

Ik ben nog aan het twijfelen wat ik met de heel kleine knutselprojectjes zal doen. Waarschijnlijk is het het beste om die gewoon via de Foto-update met jullie te delen vermits sommige van hen zijn heel eenvoudig zijn. Of zien jullie ze toch liefst stap-voor-stap verschijnen?

16 gedachten over “DIY #14”

  1. Maar je kan er nadien natuurlijk wel eentje voor jezelf maken. 😉 Bij mij staat hij naast mijn Harry Potter boeken in de kast. Eigenlijk heb ik af en toe gewoon ook zien om er in het donker mee door huis te wandelen en me in te beelden dat ik in de Hogwarts bib ben.

 1. Oh deze is echt heel leuk! En inderdaad ook niet te lastig om te maken. Hmmmm en ook leuk om iemand als een cadeautje te geven een keer. 😀

  Ik denk dat het misschien wel leuk is om een master post te doen van kleine knutsel projectjes? Dan krijgen ze wat meer aandacht nog.

 2. Waah, ziet er echt super tof uit!
  Volgende keer dat ik naar Ikea ga, sla ik een voorraad lantaarntjes in 😉 Nu nog uitzoeken waar ik hier in de buurt kalkpapier kan kopen .
  Echt zalig!

  1. Bij een Ava of Lucas Creative ga je dat volgens mij wel kunnen vinden. Misschien hebben ze het bij de Chirowinkel ook wel. Ik heb geen flauw idee waar mijn papier vandaan komt want dat kreeg ik jaren geleden van mijn moeder cadeau.

  1. Het kalkpapier kan je misschien ook door dun printerpapier vervangen, al zal het effect niet hetzelfde zijn. Maar een lantaarn wordt misschien wat moeilijker. Als je het echt wil kan je misschien eens bij Action gaan kijken. De kans is groot dat zij er hebben staan nu het herfst is.

 3. Ik ben helemaal niet zó’n HP-fan als jij, maar dit is echt wel supertof geworden!
  En ik sluit mij aan bij Annemieke: ik zou daarom niet voor elk projectje een stap-voor-stap-blog maken, maar ze wel verzamelen in één bericht. In je foto-overzichten gaan ze anders misschien wat verloren gaan (en minder makkelijk kunnen teruggevonden worden).

  1. Ik probeer bij te houden welke ik nog niet gedeeld heb en probeer ze hier in de toekomst zeker een keer te tonen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.