Inspiratie: cadeautjes voor boekenfans

Dit Zwartraafje is een vroege vogel wanneer het op kerstcadeautjes aankomt. Sommige koop ik al door het jaar wanneer ik ze tegenkom maar ik probeer er sowieso voor te volgen dat ik ten laatste tegen het einde van november alles in huis heb zodat ik niet in de kerstdrukte moet gaan winkelen. Begrijp me niet verkeerd ik vind het prachtig wanneer steden en dorpen versierd zijn met mooie lichtjes en kerstbomen. In een mensenmassa moeten gaan dringen om last-minute dat éne cadeautje nog te vinden … Nee, dank je wel! Op dat moment zit ik liever rustig elders van een boek te genieten.

Ik weet dat niet iedereen het op die manier aanpakt en nu de feestdagen steeds dichterbij komen leek het me een leuk idee om een lijstje samen te stellen met cadeau-ideetjes. Zo kan ik de last-minute pakjeszoekers meteen een beetje helpen.  Dat daar veel boeken in voor komen is – denk ik – geen verrassing. Ik ben me er terdege van bewust dat niet iedereen van dezelfde boeken houdt maar bij sommige exemplaren denk ik meteen … ‘Dit is nu eens echt een boek om cadeau te geven of te krijgen.’

In case of Beasts – Mark Salisbury

Voor alle Harry Potter fans die niet kunnen wachten op de tweede film en dus met veel plezier nog wat langer in de magische wereld van Newt Scamander willen verblijven. De Potterheads die liever in het Nederlands lezen kan je Een koffer vol fabeldieren cadeau doen.

Waar is Wookiee? (Ja waar? Misschien kan Newt hem wel vinden?)

Een boek voor zowel jong als oud. Ik vind het zelf heel leuk dat de Waar is Wally-boeken ondertussen in verschillende versies bestaan. Met dit exemplaar maak je een Star Wars-fan ongetwijfeld gelukkig. Al gaat die er dan misschien net als manlief ook nog een aantal fouten in vinden.

Hij: ‘Die droids worden helemaal niet in deze fabriek gemaakt!’
Ik: ‘Aha, je hebt de verborgen Zoek de fouten-bonus ontdekt.’

Peuzel, het boekmonster

Dit is echt een superleuk prentenboek voor de jongsten onder ons. Zelf kocht ik het als cadeautje voor mijn metekindje. Die gelukkig nog veel te jong is om mijn blog te volgen en gespoilerd te worden én misschien ook nog een ietsiepietsie jong voor dit boek. 😉

Delicious, altijd feest

De eerste keer dat ik dit boek doorbladerde deed het me aan een salontafel boek denken door de prachtige foto’s. Als je een familielid of vriend(in) hebt die ervan houdt om de hele tafel te decoreren wanneer er een feest wordt geoganiseerd dan ga je hem/haar ongetwijfeld blij maken met dit boeken. Er wordt immers per feest met een kleurenschema gewerkt zodat de hele tafel er prachtig uitziet. Je kan uiteraard enkel van de mooie foto’s in dit boek genieten maar volgens mij geniet je nog meer wanneer je één van deze feestelijke recepten uitprobeerd. 🙂

Het grote Libelle kookboek (inspiratie voor elke dag)

Dit boek zou ik aanraden voor vrienden en/of familieleden die zich elke dag opnieuw het hoofd breken over wat ze zouden kunnen klaarmaken. Ok, die eeuwige vraag is een luxeprobleem maar dit boek zorgt wel heel snel voor een antwoord vermits de gerechten zijn ingedeeld op seizoen. Zo kan je meteen ook koken met de ingrediënten van het moment.

Vijf ingrediënten – Jamie Oliver

Voor wie het graag zo eenvoudig mogelijk houdt. Of het nu is omdat ze op kot zitten of omdat ze niet zo gek zijn van ingewikkelde en tijdrovende recepten … met dit boek hoef je steeds maar met een heel kort ingrediëntenlijstje naar de winkel te gaan.

Kruimeltaart – Christelle Huet – Gomez

Voor de mensen die net als ik houden van de gezelligheid en huiselijkheid die versgemaakt gebak met zich meebrengt. Om nog maar te zwijgen over de heerlijke geur die je hele huis omhult. Uit de weg AmbiPur, dit aroma staat ons veel meer aan. Een extra voordeel van dit bakboek is dat het net geen tien euro kost. Ideaal dus voor wie met lootjes én een vast pakjesbudget werkt.

De geïllustreerde Harry Potter boeken

Momenteel bestaan ze nog niet in het Nederlands maar wanneer die vertaling er ooit komt lijken deze boeken me een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de magische wereld van J.K.Rowling. Vrienden die haar wereld leerden kennen vinden het ongetwijfeld leuk om hem opnieuw te betreden nu de afbeeldingen van Jim Kay de fantasy nog meer tot leven laten komen.

Als ik niet oplet wordt dit een ellenlange cadeauboeken lijst. Laat me dus maar snel overgaan op andere boekgerelateerde cadeautjes. Een aantal hiervan zijn ook iets minder duur dus dat is ook een voordeel vermits de meeste pakjesbudgetten niet ongelimiteerd zijn.

Zo bestelde ik zelf eerder dit jaar erg leuke bladwijzers bij zowel de Etsy shop van  Happy Hello Art en LittleInklingsDesign.

In Emmy’s webshop kan je dan weer terecht voor boekige kaarsen, zeep, illustraties en buttons. Eerder dit jaar bestelde ik er zelfs dit gepersonaliseerde portret van mezelf als Hogwarts-student.

Bij CherrypitCrafts verkopen ze allerlei verzorgingsproducten voor Harry Potter-fans. Zo kan je een spa-set cadeau doen gebaseerd op het Hogwarts-huis waarin je vriend(in) of familielid is ingedeeld. Ook Butterbeer, Pumpkin Juice, Chocolate Frog, Pygmy Puff, Dementor Repellent, Dark Mark en Amortentia Love Potion zijn enkele thema’s die terug te vinden zijn in deze Etsy-shop. Je kan een volledige set kopen of enkele losse items. Ook deze cadeautjes zijn iets kostelijker.

Deze prachtige sjaal van ScarfAngel lijkt me een superleuke verrassing voor boekliefhebbers.

Hoog tijd voor een lijstje met ideetjes voor iets minder dure geschenken:

een leuke beker met wat lekkere thee erbij

Sjakie en de chocoladefabriek of Chocolat van Joanne Harris met een reep chocolade erbij

een mooie boekige pin

een leuke totebag

een boek voor kerst én de verfilming (op dvd of in de cinema) als verjaardagcadeau

iemands favoriete boek aan een halsketting

Toch nog iets te kostelijk vermits vrijwel je hele pakjesbudget al is besteed? Gelukkig kan je ook zelf aan het knutselen gaan om je cadeaubudget een beetje in te perken én toch een gepersonaliseerd cadeau te kunnen geven dat perfect bij je lootje past.

een beker decoreren en er vervolgens nog wat lekkere thee aan toevoegen

een blanco totebag kopen en die met een textielstift personaliseren

een sjaal breien of haken in de kleuren van iemands Hogwarts huis

deze lantaarn die je uiteraard van elke afbeelding kan voorzien die bij jouw lootje past

zelfgemaakte bladwijzers #1, #2, #3

een sjaal met iemands favoriete quote of lyric er op

een zelfgemaakte toverstaf

11 gedachten over “Inspiratie: cadeautjes voor boekenfans”

  1. Wat een leuke en creatieve cadeautips! De geïllustreerde editie van Harry Potter is zo mooi en staat zeker op mijn lijstje. De zelfgemaakte boekenleggers zien er ook al zo tof uit. Het grote Libelle kookboek lijkt me ook erg handig en leuk om cadeau te doen. Jammer genoeg is niemand uit mijn familie een echte leesfanaat, dus ik moet nog even nadenken wat ik ze ga geven met kerst.

    1. Oei, dan gaan deze tips je niet echt kunnen helpen. Hopelijk kan je nog wat leuke ideetjes bedenken tegen de feestdagen.

  2. Ooh echt leuke tips! Zelf wil ik de geïllustreerde Harry Potter boeken of de House Spa Sets wel 😀 Misschien binnenkort even een hint geven aan mijn vriend 😉

  3. Ik ga die bladwijzers van Little inklings eens bekijken. Heb er al een mok van maar die bladwijzers lijken me ook wel mooi.

    1. De beker durfde ik niet goed bestellen omdat de verzendkosten dan meteen een pak stegen. Deze week zijn mijn bladwijzers toegekomen en die waren allemaal mooi en verzorgd ingepakt. Elke bladwijzer zat in een plastic mapje dus ze waren goed beschermd tijdens het transport.

      1. Ik heb er een besteld bij society6 daar hebben ze verschillende bekers van Little Inklings. Wist zelfs niet dat er een etsy shop was. Bij society6 zijn er regelmatig acties voor gratis verzending, dus als je daarop wacht betaal je geen verzendingskosten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.