Liefde voor de Boekblogger-community

liefdevoordeboekbloggercommunityJullie hebben vast al wel gemerkt dat ik ervan hou om collega-bloggers in de aandacht te zetten. Het lijkt iets vanzelfsprekend voor me én het voelt goed aan wat waarschijnlijk meteen ook de reden is waarom ik het zo leuk vind.  Vrijwel dagelijks ga ik op bezoek bij een heel deel (boeken)blogs én tijdens die online uitstapjes kom ik regelmatig super leuke artikels tegen. Al snel merkte ik dat ik daar iets mee wilde doen én zo kwam zowel het Blogger Vriendenboek als de Bloggerlovin-rubriek tot stand. Andere blogposts als Blog Discoveries, Screenshots tonen aan dat en Waar denk ik aan bij specifieke bloggers verschijnen dan weer minder vaak én Tikkertje! Maar dan moet boeken werd pas recent opgestart.

Verder heb ik ook de gewoonte om telkens mijn inspiratiebron te vermelden wanneer het lezen van een specifieke blogpost me aan het schrijven kreeg. Ik ben echter lang niet de enige die dit doet en vermits ik zelf iedere keer dat ik mijn naam (ok, blognaam – ik ga uiteraard niet als Zwartraafje door het dagelijks leven) elders tegenkom voelt dat een beetje aan als een digitale knuffel. Ja, dat klinkt waarschijnlijk gek maar zo ben ik nu eenmaal.

Het leek me dan ook leuk om in deze blogpost te laten zien hoe andere bloggers hun liefde voor de Boekblogger-community met hun lezers delen. Ja hoor, ik deed dit in mei ook al een keertje maar mijn korte lijstje van toen was duidelijk ontoereikend.

favicon

bleenboekjeopenoverthebookreviewNeem nu Vivian. Zij heeft niet één maar twee blogs en op beide locaties heeft ze aandacht voor haar medebloggers. Bij Vivian’s Vocabulaire zet ze regelmatig een aantal blogposts rond een bepaald thema in het zonnetje via de rubriek Sunday’s Blogcandy en krijgen enkele van haar favoriete blogs de kans om zichzelf voor te stellen via Blog Gespot. Op haar boekenblog The Book Review deelt ze haar favoriete Boekige Blogposts en af en toe krijgen zowel auteurs als bloggers extra aandacht in de rubriek ‘Een boekje open over …’.

favicon

vraaghetdeboekbloggerOok Emmy van Zon en Maan heeft heel wat blogposts waarin ze aandacht besteed aan medebloggers. Zo bracht ze ons meer in contact met elkaar dankzij Vraag het de Boekblogger, organiseert ze jaarlijks de Boeken-adventskalender waar mede-bloggers aan mee mogen werken en tijdens Blogs in de spots kon je je favoriete blogs nomineren. Daarnaast schreef Emmy in het verleden uiteraard ook Expeditie Boekblogginson waar je de fictieve avonturen van heel wat boekbloggers kon volgen. Verder deelde Emmy vroeger ook af en toe een Deze boekblogger moet je kennen – lijstje. Momenteel kan je via haar blogroll een heel deel van haar favoriete boekenblogs terugvinden.

favicon

bl-fandompaloozaJoany organiseerde vroeger via Craving Pages een Blog Hop en ze schreef hier ook verschillende Fandompalooza-afleveringen waarin boekbloggers in een Once Upon a Time-achtige wereld terechtkwamen. Ook als NerdyMommy verliest Joany haar medebloggers niet uit het oog. Deze twee mooie blogposts vormen daar alvast het bewijs van: 5 redenen waarom ik van mijn medebloggers hou & 7 manieren om anderen bloggers te steunen.

favicon

Marcia van Oog op de toekomst deelde door middel van Bloggers geven science fiction tips! een mooi themalijstje met recensies van andere bloggers.

favicon

Mieke van Graag gelezen deelt dan weer regelmatig blogposts en recensies van anderen via Social Media.

favicon

prent-open-boek-bloemblaadjesKwante van Kwante in Wonderland organiseert dan weer Secret Santa én Valentine Bookmark Karma organiseert en zo Boekbloggers en liefhebbers de kans geeft om elkaar te verrassen.

favicon

Op MustReads deelt Annemieke  via de wekelijkse rubriek  Moet je lezen : 5 recensies van boekbloggers die boekbesprekingen die ze zelf de moeite waard vindt.

favicon

Annemieke van A dance with books deelt in haar (Bi)weekly Sunday Posts steeds enkele blogposts die ze de afgelopen twee weken met plezier las.

favicon

dreamcatcherJantine stelde op Eccentric Lady verschillende mensen aan ons voor via de rubriek Dromenvangers. Momenteel blogt ze over boeken ophaar blog Meisje leest.

favicon

Sue van Boekenz geeft af en toe een boekenliefhebber de kans om zijn/haar boekenkast te tonen via haar blog. De meisjes van Adorable Books hebben in het verleden ook enkele keren iets vergelijkbaar gedaan.

favicon

Annelies van Boekboetiek deelde onlangs een lijstje met leuke Kinderboekenblogs

favicon

De enige echte NerdyGeekyChipsieFanboy – Joost uiteraard én ja, zijn blog noemt nog toch steeds NerdyGeekyFanboy vermelde dan weer enkele keren medebloggers in de terugkerende rubriek Bookbloglovers & Bookblogbitches. Al is het ondertussen weer even geleden sinds de vorige editie van dit unieke online magazine. (Ja, mijn hints zijn doorgaans niet al te subtiel!)

Ongetwijfeld vergeet ik nu nog heel wat voorbeelden op te sommen en zijn er nog minstens evenveel die ik tot nu toe niet ken.

Kennen jullie nog andere (boek)bloggers die regelmatig anderen in de spotlight zetten?

11 gedachten over “Liefde voor de Boekblogger-community”

 1. Wat leuk dat je mij en andere bloggers weer in het zonnetje zet!

  Vanaf de 6e start ik een nieuw topic, Sunday Six waar ik elke zondag de 6 leukste blog posts van de afgelopen week post!

  Zo wil ik ook mijn mede bloggers op Zondag in het Zonnetje zetten ☺

  1. Daar kijk ik echt naar uit Kwante. Wie weet ontdek ik weer heel wat nieuwe bloggers dankzij jouw Sunday Six.

 2. Mooi, Liesbet. Persoonlijk link ik ook graag naar andere bloggers als die me iets hebben bijgebracht of door wie ik inspiratie opdeed. Ik begrijp je dus volkomen. En weer een interessante blogpost hier komen lezen. Keep up the good work ;-).

  1. Ja, dat gevoel herken ik maar al te goed. Ik word er zelf ook helemaal gelukkig van wanneer ik zo’n vermelding ontdek.

 3. Ah wat leuk om te lezen! En wie weet kan je een volgende editie verwachten van je favoriete roddelblad… 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.