Rocket Book Wave

De laatste tijd komen er steeds meer producten op de markt die het futuristische tekenfilmpje dat ik als kind zag (The Jetsons) niet meer zo futuristisch doen lijken. Nog een beetje en die superhandige keukenrobot van Roarke (Eve Dallas-reeks van J.D.Robb) wordt ook nog een keertje werkelijkheid. Maar terug naar het voorwerp dat me deze blogpost doet schrijven. Indien je me 15 jaar geleden had verteld dat er een notitieboek zou komen waarvan je de tekst kon uitwissen in de microgolfoven dan had ik je waarschijnlijk gek verklaard. Maar ja, het bestaat dus echt en ik testte het onlangs uit.

Nee, deze blogpost is geen reclame. Mijn man werkt echter in de IT-sector en die nam het boekje een tijdje terug mee naar huis en gaf het vervolgens aan mij. Langs de ene kant is het een ware nachtmerrie want stel dat het effectief doet wat het beloofd … hoe kan ik dan nog de aankoop van mijn mooie notitieboekjes goedpraten? Langs de andere kant … tja, ik vind het wel een fascinerend idee.

Ik merkte al snel dat ik het boekje sowieso zou willen gebruiken om zowel recensie-notities als ideetjes in te noteren. Zodra die verwerkt zijn moet ik de papieren versie immers vaak niet meer hebben. Eens zo’n notitieboek is volgekribbeld belandt het dan ook vaak bij het oud papier. Mijn andere notitieboekjes met bijvoorbeeld cadeau-ideetjes, adressen, gedichten, quotes, Bullet Journal, … hou ik dan weer wel bij.

Omdat ik zo nieuwsgierig was besloot ik het boekje meteen uit te testen. Ik noteerde een aantal zaken die ik in mijn recensie(s) wilde verwerken, schreef een paar ideetjes uit, maakte een ellenlange klussenlijst, …

Het boekje heeft nog een bijkomend voordeel wanneer je ook de bijhorende app instaleert op je smartphone. Dan kan je immers de bladzijden inscannen en worden ze meteen doorgezonden naar de bestemming die je hebt geselecteerd aan de hand van de kleine symbolen onderaan elke pagina.

Huh? Ja, het kan dus nog straffer. Niet alleen kan je het boek nadien hergebruiken, je kan er ook in een minimum aan tijd voor zorgen dat je notities op de juiste plek belanden. Zo zou ik bijvoorbeeld de app aan mijn Gmail-account kunnen linken en vervolgens kunnen besluiten dat elke bladzijde waar hetzelfde icoon is aangeduid in één exacte folder terechtkomt op mijn GoogleDrive. Iets dat ik tot nu toe nog niet gedaan heb vermits ik zo iemand ben die de kleine lettertjes van zo’n app leest.

Voor diegene die de kleine lettertjes bij zo’n App gewoon negeren en er dus wel interesse voor hebben … Je kan je notities doorsturen naar Dropbox, Google Docs, Evernote, Microsoft OneNote of je Email Inbox.

Je kan zelf kiezen waar je de iconen voor gebruikt en waar je de gegevens naar toe stuurt. Bijvoorbeeld de diamant voor al je briljante ideeën die je vervolgens verstuurd naar je ideetjes-map in Google Drive.

Die optie laat ik aan me voorbij gaan. Het leek me echter wel interessant mocht je hetzelfde kladboek meerdere keren achter elkaar kunnen gebruiken. In mijn geval tot de pen is opgebruikt want het werkt enkel met de inkt van een Frixion Pilot Pen.

Dit is uiteraard alvast een eerste nadeel vermits ik geen idee heb of die Pen makkelijk te vinden is wanneer ze vervangen moet worden. Een tweede minpunt vind ik dat het boekje er wel uitziet als een Atoma-schrift maar niet het voordeel heeft van verwijderbare pagina’s. Het lijkt me immers wel handig mocht je de bladzijden die je (nog) niet wil wissen even kan apart leggen terwijl je de rest van het boekje in de microgolfoven legt.

Volgens de site van Rocket Book Wave is de inkt gewist op dezelfde tijd waarmee je een beker thee of koffie opwarmt. Dit bleek bij mij echter niet het geval te zijn. Ik heb het boekje er een aantal keren opnieuw in gelegd maar volledig verdwijnen doet de inkt niet.

Het ziet er een beetje uit alsof iemand een in potlood geschreven tekst niet volledig heeft uitgegomd. Zodra je een nieuwe tekst neerpent valt dit gelukkig minder op maar je blijft het wel zien in de achtergrond. Geen goed idee dus om er geheime boodschappen in te noteren en die vervolgens te wissen want dan zijn ze niet meer zo geheim. 😉

Toch denk ik dat ik vanaf nu dit boekje ga gebruiken voor mijn recensienotities. Mijn vorige exemplaar was immers net aan vervanging toe. Of ik het ook zou kopen nu ik weet dat de bladzijden niet verwijderbaar zijn én de inkt niet helemaal verdwijnt? Nee, dat denk ik niet. Al blijf ik het wel fascinerend vinden dat het bestaat. Een uitwisbaar notitieboek! Het kan alleen maar nog straffer worden wanneer je die microgolfoven kan vervangen door een Obliviate!

5 gedachten over “Rocket Book Wave”

  1. Oh wat grappig. Maar overduidelijk moeten ze er nog wel wat aan verbeteren. Maar ja zou wel raar zijn als we over 10 jaar allemaal zulke boekjes gebruiken.

    1. Dan hoop ik dat ze tegendan een iets mooiere kaft heb. Stel je voor dat je steeds opnieuw datzelfde boekje moet gebruiken en het ziet er zo saai uit als dit. 🙂

  2. Jammer dat het boekje niet helemaal doet wat het belooft. Maar tegelijkertijd zou het anders ook wel heel creepy worden haha.. en stel je voor dat je hem per ongeluk al in de microgolf doet terwijl je de notities nog niet wilde wissen?!
    ik heb nu overigens enorm vele zin om The Jetsons te kijken haha!

    1. Het is wel duidelijkheid dat het concept nog niet helemaal op punt staat. Ik hou me dus veiligheidshalve toch nog maar even bij mijn mooie notitieboekjes. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.