Een hittegolf-boekenlijstje

Tja, ‘Dat ’t warm is’ is nogal een understatement. Dat ik daar zelf niet goed tegenkan weten jullie ondertussen ook. Ik lijk momenteel in mijn eentje de suikerindustrie te steunen door tweemaal per dag een hypo te doen en die vervolgens te moeten opvangen met frisdrank, suikergels of dextro energy. Nee, ze hebben mij nog geen sponsordeal aangeboden. Het stomste is nog wel dat die suikerwaarden zakken terwijl ik vrijwel de hele dag op een stoel of in de zetel zit.

Dan ga je toch lezen … Ja toch? Tuurlijk, alleen hebben zowel de temperatuur als de schommelende suikerwaarden ook tot effect dat ik me moeilijk kan concentreren. Blijkbaar krijg ik wel nog steeds gekke bloginspiratie dus deel ik vandaag een aantal door de hittegolf geïnspireerde boeken met jullie. 😉

De eerste twee vormen al meteen een Steeds een tikkeltje meer en dat merk ik dus nu pas. Ik zei toch dat ik er niet helemaal 100% bij ben de laatste weken.

Nee hoor, ik ben eigenlijk aan het wachten op de volgende titel.

Welke ene plek? Vrijwel elke plek ligt momenteel in de zon.

Nee, dat klopt. Maar je kan bij deze temperaturen wel een ei bakken op het motordeksel van je wagen.

Dat is natuurlijk ook geen vreemde.

Niet moeilijk trouwens wanneer de zon je in haar vizier neemt gedurende die tien minuten dat je buiten durft komen om een brood te gaan kopen.

Oppassen hoor! Daar ga je sterretjes van zien.

Je loopt een beetje achter. Ze is hier al een paar weken.

Nope, ik blijf binnen schuilen.

Schitter maar wat minder fel.

Nope, want dit jaar was ik zo slim om mezelf een zonnebril aan te schaffen.

Hoe het aanvoelt. Buiten, binnen, … overal!

Wel ja, ik geef het toe. Dat heb ik misschien een enkele keer gedaan maar een mens zou voor minder beginnen grommen.

Ja toch?

7 gedachten over “Een hittegolf-boekenlijstje”

    1. Echt hé, je lijkt momenteel nergens verkoeling te kunnen vinden en vermits het ’s nachts niet veel frisser wordt blijft de temperatuur binnen ook stijgen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.