Films waarvan ik toen ik ze zag … niet wist dat het een verfilming was

Ik weet zelfs niet meer sinds wanneer dit blogpost-ideetje al op mijn inspiratielijstje staat. Een tijdje terug zag ik echter bij iemand een blogpost die me er terug aan deed denken en besloot ik dat idee toch maar eens uit te werken. Al snel merkte ik dat dit een vrij confronterende blogpost ging worden.

Bij sommige films is het te verklaren door het feit dat ik nog erg jong was toen ik ze zag maar zelfs toen ik een tiener -en twintiger werd was ik niet heel bewust bezig met de oorsprong van de films die ik bekeek. Eigenlijk beschouwde ik beide als twee van elkaar losstaande zaken. Je las een boek of je zag een film. Blijkbaar stond ik er gewoon niet bij stil dat het ene vaak ook een gevolg is van het andere. Bij deze zijn jullie alvast verwittigd dat dit een vrij lang lijstje is geworden.

A.I.: Artificial Intelligence
Abraham Lincolm: Vampire Hunter
The Basketball Diaries
Big Fish
The Blue Lagoon
The Bone Collector
A boy
Charlie St.Cloud
Children of Men

A Clockwork Orange
Cold Mountain
The Color Purple
Daens
Deliverance
The Devil Wears Prada
Die Hard
Dying Young
Forrest Gump
Freaky Friday

Girl with a Pearl Earring
Girl, Interrupted
Heksen & Bezemstelen
Hope Springs
Hostage
Hugo
The House of the Spirits
I,Robot
I’ll Always Know What You Did Last Summer
In het shoes

Interview with the Vampire
Jumper
Kiss the Girls
K-Pax
L.A. Confidential
Legends of the Fall
Limitless
The Little Princess
Marie Antoinette
Marley & Me

Martian Child
Memoirs of a Geisha
Mrs. Doubtfire
The Nanny Diaries
The NeverEnding Story
Original Sin
P.S., I love you
Pay it Forward
Practical Magic
The Princess Diaries

Race to Witch Mountain
Requiem for a Dream
The Scarlett Letter
Secretary
Seven years in Tibet
Shooter
Sound of Music
Suite Française
Trainspotting
Troy

True Grit
The Virgin Suicides
Whale Rider
What a Girl Wants
Where the heart is
The Witches of Eastwick

Ja, ik besef nu hoe onwetend ik was. Bij sommige van deze films zag ik bij de aftitels ‘gebaseerd op … ‘ verschijnen en dan viel ik dus helemaal uit de lucht. Sommige van hen kocht ik na het zien als boek (P.S: I love you, In haar schoenen, A boy, …) maar tot nu toe heb ik de meeste van hen nog steeds niet gelezen.

Eigenlijk hoop ik nu vooral heel héél hard dat jullie tijdens het lezen van deze lijst ook een paar keer raar opkeken.

9 gedachten over “Films waarvan ik toen ik ze zag … niet wist dat het een verfilming was”

  1. Wauw, er staan er verschillende tussen waarbij het voor mij ook nieuws is dat het boekverfilmingen zijn :’) Dus heb inderdaad wel een paar keer raar opgekeken.

  2. Dit is echt heel herkenbaar! Heel vaak ga ik naar de bioscoop of ik kom een film tegen en dan heb ik echt zoiets van ”whut, based on the novel by?” DAT WIST IK NIET. Soms koop ik dan het boek, maar ook lang niet altijd. Soms vind ik het wel prima, een hartstikke mooie film, maar het boek hoef ik dan niet te lezen. Gek dat het met boek-film vaak wel zo werkt, maar met film-boek veel minder.

    1. Zo ervaar ik het ook Vivian. Bij een leuk boek wil ik graag de verfilming zien maar omgekeerd heb ik het minder vaak. Al ben ik bij sommige uit dit lijstje wel nieuwsgierig naar het boek.

    1. Hihi, ik ga meer van dit soort lijstjes moeten maken. Tijdens het samenstellen denk ik dan soms ‘Hoe kan het nu dat ik dat niet wist?’ en vervolgens wordt ik dan helemaal gerustgesteld door reacties van mensen die het net als ik ook niet wisten. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.