Onvoorspelbare leven van een boekblogger:

Er is heel wat veranderd sinds ik me bij het bloggen uitsluitend op boeken ben beginnen focussen. Zo is het aantal mensen bij wie ik terecht kan om over boeken te praten gigantisch toegenomen. Ik leerde immers heel wat mede-boekliefhebbers kennen waarmee ik goed overweg kom. Ook mijn tbr is enorm gestegen vermits ik de de afgelopen jaren verschillende recensieboeken heb mogen recenseren en daardoor minder snel aan mijn eigen collectie toekwam die ik echter wel gewoon bleef aanvullen. Oh ja, en ik heb ook een ‘lichte’ Pavlov-reactie gekregen bij het zien van postbusjes. Daarnaast gebeuren er af en toe ook onverwachtse dingen in het leven van een boekblogger.

Zo won ik twee gesigneerde boeken zonder mee te doen aan een wedstrijd. Blijkbaar was het volgen van een nieuwsbrief voldoende en daar krijg ik er als boekblogger wel een aantal van binnen in mijn inbox.

Sommige recensieboeken kreeg ik door een vergissing in tweevoud waardoor ik een wedstrijd kon organiseren of een vriendin gelukkig kon maken.

Wat nog? Wel …

 Een boek toegestuurd krijgen dat ik geannuleerd had.

Een aantal boeken ontvangen waarvan ik duidelijk aangaf dat ik er niet in geïnteresseerd was.

Een boek krijgen dat voor iemand anders was bedoeld inclusief het memo-briefje met haar naam er op.

1. een mail krijgen met de vraag of je een boek wil recenseren
2. daar ja op antwoorden
3. het vervolgens nooit krijgen

Een recensie niet kunnen schrijven vermits het boek een aantal vermiste bladzijden heeft.

Een schrijfster die een jaar nadat ik haar interviewde aan de uitgeverij vroeg of het meisje van de drakenkoekjes er ook was.

Een boek met foutief gedrukte bladzijden waardoor je een deel mist (maar dankzij de schrijfster wel zonder probleem een vervangexemplaar krijgen toegestuurd. Dankjewel Gini Koch!)

Onverwachts lieve post krijgen van medebloggers.

Recensies die worden gedeeld.

Een auteur die reageert op een tweet of Bookstagram-foto.

In een boekwinkel door iemand worden aangesproken door iemand die me herkent van mijn blog.

Een creatieve schrijfwijze van mijn naam ontdekken die ik tot nu toe nog niet tegenkwam … Lysbet.

Een mailtje krijgen van een uitgeverij met de vraag of er misschien iets misliep bij de post vermits ze boeken kregen teruggestuurd die hier nooit werden afgeleverd.

Een quote van jezelf op een boek zien staan in de winkel.

De vraag krijgen of je een auteur wil interviewen – twee dagen voor het interview zal plaatshebben.

Voor de mede-bloggers … Werden jullie al een keer verrast via het bloggen?

10 gedachten over “Onvoorspelbare leven van een boekblogger:”

    1. Een heel deel daarvan én het feit dat je mensen leert kennen die net als jij van lezen houden maakt het boekbloggen inderdaad extra leuk.

  1. Hihi, “het meisje van de drakenkoekjes”, fijn als je zelf al een titel van een sprookjesboek geworden bent 😉
    En ook superleuk dat die auteur je daardoor effectief herinnerde!

    1. Ik had er eigenlijk nog niet bij stilgestaan dat die omschrijving het goed zou doen als sprookjestitel. 🙂 Nu ben ik wel nieuwsgierig naar dat verhaal. Ik vond het inderdaad heel tof dat de schrijfster dat nog wist. Al helemaal omdat die toch wel een heel deel interviews meemaken tijdens zo’n promotour.

  2. haha heel herkenbaar! Ik heb de laatste tijd weer eens een aantal boeken dubbel ontvangen en boeken waarvoor ik vriendelijk bedankte lagen ook opeens in de brievenbus 😛

    1. Al een geluk dat ik niet de enige ben én we meestal wel iemand kennen die we gelukkig kunnen maken met het dubbele of ongewenste leesvoer.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.