Wat ik zo leuk vind aan het bloggen

Ja hoor, het is weer tijd voor een nieuw lijstje. Als ik me niet vergis stelde ik eerder al eens een lijstje samen met enkele kansen die ik kreeg dankzij het bloggen. Uiteraard is het leuk wanneer je de kans krijgt om een auteur enkele vragen te stellen. Of dat nu per mail is of tijdens een persoonlijk interview … leuk is het sowieso. Ook het mogen lezen van recensieboeken (soms zelfs vooraleer ze in de winkelrekken belanden) is een pluspunt en ja ik vind het heel tof wanneer ik plots de naam van mijn blog op de cover van een boek zie staan. Toch is dit niet wat ik het leukste vind aan het bloggen.

Door deze blogpost val ik ongetwijfeld een beetje in herhaling maar wat mij betreft mag dit gerust meermaals aangehaald worden … ik hou van de mensen die ik leer kennen dankzij het bloggen. De boekblog-community, maar ook niet-bloggers die regelmatig langskomen. Door de jaren heen zijn sommige van hen echt vriendinnen gevonden en dat merk ik online in de vorm van lieve reacties, mailtjes, tips via Facebook of Twitter, …

Ik merk het echter ook wanneer de computer af staat.

Wanneer Annelies me chocolade toestuurt om me op te beuren vermits ze las dat ik me niet zo denderend voel

Wanneer zowel Audrey als Annemieke me om diezelfde reden een lief kaartje toesturen.

Wanneer ik één van de boeken waar Emmy afscheid van neemt een nieuwe thuis mag geven in mijn eigen bibliotheek.

Wanneer ik boeken kan ruilen met mede-boekenfans als Ellis en Silke.

Wanneer ik een leuk boekpakket ontvang waarbij je echt merkt dat de afzender rekening heeft gehouden met mijn favoriete fandoms.

Wanneer ik een dagje afspreek met Annelies in Antwerpen en dat meteen heel vertrouwd aanvoelt ook al hadden we elkaar eerder nog maar één keer erg kort ontmoet op de Boekenbeurs.

Wanneer ze me diezelfde dag ook verrast met een lief verwenzakje met thee, chocolade én een notitieboekje.

Wanneer ik de foto’s van boekblogger-bijeenkomsten zie die aan mijn magneetbord hangen en een erg leuke herinnering vormen.

Wanneer ik brieven -en kaartjes krijg toegestuurd, al dan niet volgeplakt met vrolijke stickers.

Wanneer ik een envelop in de brievenbus vind met daarin een bladwijzer waarvan ik maanden geleden in een reactie zei dat ik hem erg mooi vond.

en enkele weken later nog meer chocolade – dit keer omdat ik jarig ben. Njammie!

Wanneer iemand een quote van me ontdekt op een boek of in een catalogus en me een berichtje stuurt om me dit te laten weten.

Wanneer één van mijn blogvriendinnen voorstelt om me aan het station op te pikken zodat mijn reis met het openbaar vervoer plots minder belastend voor me is.

Wanneer het portret dat ik bij Emmy bestelde niet alleen mijn Hogwarts-huis maar ook mijn favoriete kleur én een raaf bevat.

Wanneer ik een prachtige boekenlegger bestel én er een leuke verrassing en een persoonlijk kaartje bij krijg.

Wanneer ik iemand voor de tweede maal in het echt ontmoet en we meteen al een bijnaam voor elkaar hebben bedacht.

Wanneer iemand met een lieve attentie toestuurt omdat ze de bijnaam die ik haar gaf zo leuk vond dat ze haar blog ernaar heeft vernoemd.

Wanneer een mede-blogster foto’s maakt terwijl ik een schrijfster mag interviewen en ik nadien die foto’s ook nog eens mag gebruiken in een blogpost. Alweer een leuke herinnering erbij.

Wanneer ik een kaartje krijg dat daar door enkele collega-blogsters werd ondertekend op YALC. Ik was er zelf niet bij maar vind het wel super lief dat er die dag aan me gedacht werd.

Wanneer ik vlak voor ik naar het ziekenhuis vertrek en sms-je ontvang waarin me veel succes wordt toegewenst.

Net als Marcia ben ik heel blij dat ik een aantal Book Buddies heb die me regelmatig aan het lachen brengen én me gelukkig maken. Online -en offline! Dank je wel!

Boeken brengen mensen echt wel dichter bij elkaar.

15 gedachten over “Wat ik zo leuk vind aan het bloggen”

  1. Ik ook! Daarnet heb ik de laatste boodschappen in huis gehaald zodat ik deze middag al enkele dingen kan maken. Gelukkig kan je sommige al wat vroeger maken zodat ik niet alles op één dag moet bereiden. 🙂

 1. Hartverwarmend! Voor mij is dat ook het allerleukste aan bloggen: de mensen die ik heb leren kennen. Zowel bloggers als niet-bloggers!
  Nog even geduld en je zal ook een pakje van mij ontvangen! 🙂

  1. Echt hé, ik kan ontzettend genieten van die ontmoetingen en attenties.
   Dat is super lief van je maar je weet dat dat niet hoeft hé Fieke. xxx

  1. Dankjewel Vivian! Ik kreeg vandaag toevallig nog een kaartje aan van een blogvriendin en bedacht me meteen weer hoeveel lieve mensen ik dankzij het bloggen heb leren kennen. Uiteraard ben ik heel dankbaar dat ik zoveel mooie boeken mag recenseren, maar al die ontmoetingen met mensen die een gemeenschappelijke passie hebben vind ik nog veel leuker.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.