10 Boeken die ik cadeau kreeg

tienboekendieikcadeaukreegOnlangs had ik het hier over mijn inspiratie-bestand. Geen programma dat automatisch bloginspiratie genereert, maar een lijst (geen lijstJE) met daarin alle ideetjes die ik nog wil uitwerken tot blogposts. Uiteraard staan daar ook heel wat lijstjes tussen. Naast Boekenworm, Miss Baksel en Creabea is immers ook de term Listomaniac op mij van toepassing.

In dit lijstje toon ik jullie een kleine selectie van boeken die ik cadeau kreeg. Vermits vrienden en familie weten dat ik van lezen hou heb ik door de jaren heen al heel wat boeken gekregen. Ze allemaal tonen zou iets te omslachtig zijn dus beperkte ik me tot tien willekeurige exemplaren.

gabriellemiddernachtlaraadrianGabrielle – Lara Adrian

Dit boek mocht ik eerst lenen en vervolgens kreeg ik het cadeau van dezelfde vriendin zodat ik mijn serie kon vervolledigen. Zij had het toen gewonnen bij LS Amsterdam én nadat ik dit boek las heb ik ineens alle beschikbare Engelstalige delen van deze serie besteld bij The Book Depository. Ik kon echt niet wachten op de vertaling. Maar toen vervolgens ook de andere delen werden vertaald ben ik ook die boeken beginnen verzamelen. Dit is dus de enige serie die ik in zowel in het Nederlands als Engels bezit.

deoneindigezeeDe oneindige zee – Rick Yancey

Ik heb echt ontzettend veel geluk dat ik een vriendin heb die niet enkel even gek van boeken is als ik, maar die me daarnaast ook nog eens regelmatig leuke boeken cadeau geeft. Dit was zelfs een ‘zomaar-tussendoor’ attentie omdat ze wist dat ik het eerste boek in de kast had staan maar het vervolg nog niet. Zelf had ze het boek gewonnen én gelezen waarna het naar mijn boekenkast mocht verhuizen. Ik heb jammer genoeg nog niet de tijd gehad om het boek ook effectief te lezen.

pieceofcakeA piece of cake – Leila Lindholm

Toen ik nog een abonnement op Libelle had knipte ik regelmatig dingen uit die me aanspraken. Een leuke magneet, een mooi decoratief ideetje, een knap bloemstuk, lekkere recepten of een boek dat interessant leek. Zo hing er maandenlang een knipsel met dit boek op mijn magneetbord want tja je kan uiteraard niet alles kopen dat leuk lijkt. Soms blijft het bij dromen. Alleszins tot mijn echtgenoot het voor me kocht als verjaardagscadeau.

godinbijvergissingGodin bij vergissing – P.C.Cast

Tegen het einde van deze blogpost gaan jullie allemaal ook zo’n geweldige boekenvriendin willen want diezelfde geweldige Reader in Crime gaf me ook dit boek cadeau. Ik had een fysiek recensie-exemplaar gekregen van het tweede boek maar had jammer genoeg niet dit eerste deel. Tot ik dus alweer een leuke verrassing kreeg en daarmee mooi in volgorde kon lezen. Dat is soms wel een probleem wanneer je een deel uit een reeks mag recenseren maar de eerdere delen niet in je bezit hebt.

Torment – Lauren Kate

torment

Het is ook diezelfde vriendin die ons als huwelijkscadeau een door Lauren Kate gesigneerd exemplaar van dit boek cadeau gaf. Het ging meteen mee op onze huwelijks-citytrip naar Brugge én ik las het binnen de kortste keren uit.

you-are-what-you-read-onzichtbaarOnzichtbaar – Karin Slaughter

We waren nog maar enkele jaren samen toen ik dit boek cadeau kreeg van mijn echtgenoot (toen nog vriend). Het is niet het eerste boek in de serie met Dr. Sara Linton in de hoofdrol. Ik las deze reeks dus niet in de juiste volgorde maar leerde de schrijfster wel kennen dankzij dit verjaardags-boek.

alientangoAlien Tango & Alien in the family – Gini Koch

Deze geweldige serie kende ik dan weer wel vermits ik het allereerste boek uit de Alien-novels won bij een Goodreads-Giveaway. Touched by an alien vond ik echt super geweldig en ik was dan ook ontzettend gelukkig toen (jaja, hier is ze alweer) een geweldige vriendin deze twee boeken voor me kocht tijdens een citrytrip naar New York. Sindsdien heb ik elk nieuw boek in deze reeks meteen besteld zodra het uitkwam én de laatste twee zelfs in pre-order.

eveofdarknessEve of Darkness & Eve of Destruction – Sylvia Day
Het zijn echt willekeurig gekozen boeken. Echt waar. Alleen grijp je onbewust natuurlijk wel naar boeken die je leuk vindt. Dat er dus zoveel boeken tussen staan die ik van één en dezelfde vriendin kreeg bewijst alleen maar dat zij me al heel vaak gelukkig heeft gemaakt door me boeken te geven die ik heel graag heb gelezen. Soms omdat ze wist dat ik ze wilde lezen, soms een heuse verrassing waardoor ik een nieuwe reeks boeken heb ontdekt. Deze serie van Sylvia Day bijvoorbeeld. De erotiek is hier minder prominent als bij haar Crossfire-reeks. Oh ja nog een klein verschil met de serie waar ze bekend door werd. In de Marked-boeken spelen engelen en demonen een belangrijke rol.

vriendenvoorhetlevenVrienden voor het leven – Maeve Binchy

Dan is dit boek wel iets helemaal anders. Het is meteen ook het oudste cadeautje uit deze lijst. Het exacte jaar weet ik niet meer, maar dit boek kreeg ik alleszins meer als 20 jaar geleden van mijn nicht cadeau. Het heeft eerst een hele tijd ongelezen in de kast gestaan, maar toen ik er uiteindelijk wel aan begon kreeg ik de smaak te pakken waarna ik het ene na het andere boek van deze schrijfster las.

simonSimon – Marianne Fredrikson

Dit boek kreeg ik van mijn schoonouders cadeau. Ondertussen is dat ook alweer even geleden. Van hen krijg ik wel eens boeken die ik zelf niet snel zou aanschaffen. Op die manier leer ik dus wel eens andere auteurs kennen. Als ik me niet vergis was dit zelfs het allereerste boek dat ik van hen cadeau kreeg.

11 gedachten over “10 Boeken die ik cadeau kreeg”

  1. Er is niets heerlijkers dan een boek cadeau krijgen <3 Ik ben benieuwd wat je van De Oneindige Zee gaat vinden, zelf vond ik hem stiekem wel een beetje tegenvallen na het eerste boek..

    1. Ik deel je mening Marcia! De 5e golf vond ik super, maar helaas haalt ‘De oneindige zee’ hetzelfde niveau niet. Daarom kon ik ook afscheid van nemen en het aan Liesbet geven 😉

  2. Wat een vriendin, supertof ! Bij mij durft niemand zelfs geen boek meer geven want ze weten dan niet of het mijn goesting is, of dat ik het al niet heb… Spijtig vind ik dat en ik kan niemand overtuigen om het gewoon te doen.

    1. Pssst! Ik vraag gewoon een verlanglijst van boeken of schrijvers. En dan ga ik op Goodreads op zoek naar gelijkaardige schrijvers. Op die manier geef ik vaak een boek dat op de verlanglijst staat en een verrassingsboek 😉

  3. Hahaha! De boekencadeau’s zijn graag gedaan. Ik ben blij dat de meerderheid in de smaak valt.
    Ik denk dan ook aan mezelf hoor, want nadien mag ik ze altijd braaf lenen en ook lezen 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.