Onbekende boeken van bekende auteurs II

OLYMPUS DIGITAL CAMERAToen ik het idee voor deze blogpost kreeg leek het me een heel leuke invalshoek. Sommige auteurs zijn zo bekend dat vrijwel iedereen hun boeken kent. Althans, sommige van hun boeken. De meeste van deze populaire schrijvers en schrijfsters hebben immers ook een aantal onbekende boeken in hun bibliografie staan én net die boeken leken me interessant voor deze blogpost. Alleen leek het in het begin niet zo evident om een lijstje samen te stellen. Gelukkig leek na alles na wat zoekwerk in orde te komen. Meer zelfs, mijn lijst werd te lang en dus moest ik hem opsplitsen. Hier volgt het beloofde vervolg …

wicked-appetiteOok Janet Evanovich kampt met datzelfde probleem. Stephanie Plum, het hoofdpersonage van de gelijknamige serie werd zo populair dat haar overige boeken wat in de schaduw blijven staan. Zo schreef deze schrijfster ook de Barnaby-reeks (waarvan ik zowel Metro Girl als Motor Mouth las), maar ook de Wicked Series en de Fox & O’Hare series in samenwerking met Lee Goldberg. Vermits ik helemaal mee ben met de Plum-reeks moet ik binnenkort misschien ook haar andere series eens verkennen.

***

thedragonchaliceLara Adrian, die we kennen van haar verslavende Middernacht-reeks, schreef in het verleden onder het pseudoniem Tina St. John middeleeuwse romans waarbij de voor haar kenmerkende passionele scènes zich afspelen tussen ridders en jonkvrouwen (Warrior-trilogie). Ook de Dragon Chalice-reeks verscheen onder dit pseudoniem. Deze serie speelt zich af in de Middeleeuwen en bevat ook duistere magie en shapeshifters.

***

moderntaleoffaeriesIn november mocht ik Holly Black ontmoeten. Eigenlijk las ik nog maar veel te weinig van deze auteur. Het eerste deel uit de Magisterium-reeks hoort daar onder en ook de eerste twee boeken uit The Curse Workers-serie. De Spiderwick-chronicles ken ik enkel van de verfilming (jammer genoeg) en The Coldest girl in Coldtown staat waarschijnlijk nog eventjes op mijn TBR-list. Er staan echter nog een aantal andere titels in haar oeuvre die me wel aanspreken. De Modern Tale of Faerie-reeks (Tithe, Valiant en Ironside) bijvoorbeeld of Doll Bones.

***

weatherwardenRachel Caine kende ik dan weer enkel van The Morganville Vampire Series. Dankzij het wereldwijde web ontdekte ik echter dat ze ook ‘The Weather Warden Series’ schreef. De omschrijving van het eerste boek uit deze reeks klinkt alvast interessant. (Pssst Joany, is dit iets voor jou?)

The Weather Warden Series:
Joanne Baldwin is a Weather Warden, part of an organization that rents space from the UN. Their mission is supposed to be alleviating natural disasters before millions of people die. Joanne shows up on the run, in her hot Mustang Delilah, from a murder of which she has been accused; she thinks if she can find Lewis Orwell, with all three Warden capabilities—Earth, Fire, and Weather—who is in hiding, she can get help. Lewis’ last known action among the Wardens was to steal three bottles containing Djinn, the supernatural beings many of which partner with Wardens to do their work. Her life becomes one huge complication as she learns a lot of truths people don’t want her to know.

***

goddesssummoningEnkele mede-blogsters mochten onlangs P.C.Cast persoonlijk ontmoeten en interviewen. Deze schrijfster kennen we voornamelijk omwille van de House of Night-reeks. Zelf ben ik echter meer fan van de Partholon-reeks (Divine Series) die bij Harlequin werd uitgebracht. Ik ben echter ook heel nieuwsgierig naar haar Goddess Summoning-serie die nog niet werd vertaald. Als ik die toevoeg aan mijn TBR-list komen er meteen zo’n acht boeken bij. Ach, dan wordt hij maar nog wat langer. 😉

***

Sylvia Day werd bekend omwille van haar Crossfire-trilogie. Nu ja, oorspronkelijk was dit een trilogie na lang wachten verscheen er immers nog een vierde deel in deze reeks. Een boek dat ik nog niet gelezen heb, maar ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik meer van haar andere boeken hou. Zo schreef ze eerder Zondig hart, Veroverd hart en Gesloten hart. Deze boeken staan evengoed vol met passionele scènes maar ze spelen zich wel in het Victoriaanse tijdperk af.

Mijn favoriete serie van deze schrijfster is echter de Marked-reeks waarin Evangeline Eve Hollis de hoofdrol voor rekening neemt. Wie weet komt daar ooit nog verandering in wanneer ik ook haar andere minder bekende series leer kennen: Dream Guardians, Renegade Angels en Alluring Tales

marked

 ***

thebeautifulashesJullie weten waarschijnlijk wel dat ik net als vele anderen op de vertaling van het derde boek uit Jeaniene Frost’s Nachtjager’s – reeks aan het wachten ben. Jammer genoeg ziet het er naar uit dat deze verslavende serie met Cath en Bones niet langer vertaald zal worden. Gelukkig kan ik in het Engels wel nog even verder lezen in The Night Huntress-reeks. Nadien lees ik misschien wel meteen verder in haar overige series. In ‘The Night Huntress World Series‘ bijvoorbeeld, of Vlad/ The Night Prince-reeks of de Broken Destiny Series.

Kennen jullie nog minder bekende boeken die zeker een plaatsje in deze lijst verdienen?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.