Achter de schermen

achterdeschermenAls volger van een blog krijg je doorgaans wel enkele keren per week de kans om een nieuwe blogpost te lezen, maar een blikje achter de schermen is eigenlijk ook wel leuk. Zo denk ik er alleszins zelf over. Een persoonlijke blogpost om de persoon achter de blog beter te leren kennen zorgt ook al voor extra inzicht, terwijl een uitdaging als de Beter Bloggen-challenge toont je echt wat er schuil gaat achter het bloggen zelf. Hoe een blogger te werk gaat, wat voor planning hij/zij opvolgt, …

En dan zijn er nog de cijfertjes – niet zozeer de bezoekcijfers want daar ben ik niet bewust mee bezig, maar wel de overige statistieken. Eerder gebruikte ik hier uitsluitend Google Analytics voor, maar sinds ik eerder dit jaar Jetpack ben beginnen gebruiken (Dankjewel voor de tip Jessica!) ben ik hier wel fan van geworden. Overzichtelijk én ideaal voor mensen die van grappige weetjes houden.

Ik vind het bijvoorbeeld tof om te zien hoe sommige op Zwartraafje terechtkomen. De ene keer door een specifieke zoekopdracht, een andere keer door mijn profiel aan te klikken na het lezen van een reactie op een andere blogpost, of doordat een collega-blogger mijn site vermeld in een artikel (dankjewel!).

Blijkbaar zoeken vrij veel mensen op een specifieke titel en auteur en komen ze dan bij mijn recensie terecht. Dat klinkt vrij logisch. Of ze zijn op zoek naar de volgorde van een bepaalde reeks én belanden zo opnieuw bij een van mijn recensies. Ook dit klinkt erg logisch. Maar sommige zoekopdrachten zijn eigenlijk vooral grappig.

libraryhogwartsfictievebibliotheek‘ Waar vind ik fictieve boeken ‘                                Tja, in de Hogwarts-bibliotheek? In Belle’s boekenwinkel? Sommige fictieve boeken zou ik zelf ook wel graag willen doorbladeren.

 

‘ bezoek van de nachtlibelle beschrijft de hoofdpersonage’
‘ melissa p. bezoek van de nachtlibelle sammenvatting’
Ik vermoed dat er iemand een boekbespreking moest maken voor school én het boek zelf niet in huis had.

‘manoeuvre de inhaal’
Tja, ik heb het al enkele keren over een inhaalmanoeuvre gehad wanneer ik na een rustige leesperiode plots opnieuw over meer leestijd beschik. Ik vermoed echter dat dit eerder over rijgedrag op de baan ging.

‘wat betekent vogel op boekcover Marie Lu’
Euhm, ik kan me niet meteen herinneren dat ik het in mijn recensie daarover heb gehad. Maar ondertussen is het natuurlijk alweer even geleden sinds ik deze boeken las.

‘boekenkast tweedehands’
Nee hoor, mijn kasten komen rechtstreeks van bij Ikea. Ik heb wel een aantal tweedehandse boeken een nieuwe thuis aangeboden.

eerste-zelfgemaakte-rokje‘snit en naad blog’
In een ver verleden schreef ik ooit een blogpost met een gelijknamige titel. Maar ook al heb ik ondertussen één jaartje naailes achter de rug en durf ik mijn probeersels al eens aan jullie tonen … Zwartraafje is toch nog steeds een boekenblog hoor. 😉

‘in welke films speelt Lauren Graham’
Geen flauw idee. Ik heb trouwens ook geen flauw idee hoe je met deze zoekopdracht op mijn blog zou kunnen terechtkomen. Maar dat is uiteraard het leuke aan die speciale zoekopdrachten. Oh ja, ik weet wel dat ze meespeelde in The Pacifier én dat ze een boek geschreven heeft.

welzijnszorgmutsjes‘innocent mutsjes’
Die herinneren jullie je misschien nog wel. Het gaat hier over een actie van Welzijnzorg, waarbij men vroeg om allemaal kleine mutsjes te breien. Per ‘gemutst’ flesje Innocent Drinks dat verkocht werd kreeg Welzijnzorg een bepaalde donatie.

‘waargebeurde verhalen online lezen’
Misschien door de fanfictie die ik online las? Waargebeurde verhalen zijn immers not my cup of tea, laat staan dat ik ze online zou gaan lezen.

salade‘ snelle culinaire gerechten’
Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd welk gerecht er bij die mensen op tafel is terechtgekomen.

 

 

Toen ik deze zoekopdrachten bekeek kon ik het niet laten om enkele andere statistieken te doorbladeren en sommige zijn wel interessant.. Zo denk ik steeds dat enkel mensen uit België en Nederland mijn blog ontdekken vermits ik in het Nederlands blog, maar blijkbaar komen er ook mensen langs van zo’n beetje de hele wereld. Schotland staat niet tussen het lijstje, dus Jamie Fraser heeft Zwartraafje jammer genoeg nog niet ontdekt. 😉

internationaalbezoek

Ik ontdekte ook dat de recensie van Bevrijd mij van Julie Kenner het meeste bekeken werd. Opgevolgd door De glazen troon van Sarah J.Maas, Vermoorde schoonheid van J.D. Robb en De reiziger van Diana Gabaldon.

6 gedachten over “Achter de schermen”

  1. Veel van die statistieken kun je ook vinden via Google Analytics, maar via Jetpack zijn ze inderdaad makkelijker te vinden.

    Wat betreft de zoekopdracht naar Lauren Graham was IMDB een goede site geweest haha. Ik ken haar van de series Gilmore Girls en Parenthood, en de films Bad Santa, Evan Almighty en Because I Said So.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.