Ontstaan van de naam Zwartraafje

magneten-zwartraafjeJullie vragen je misschien wel af waarom mijn site de naam Zwartraafje draagt. De naam maakt immers niet meteen duidelijk wat je hier allemaal kan terugvinden. Iets wat de naam ‘Craving Pages’ bijvoorbeeld wel perfect uitdrukt. Nu was het sowieso een beetje moeilijk om een naam uit te kiezen vermits ik meerdere interesses heb. Ik weet dat je het niet altijd zou denken wanneer je de artikels op deze blogpost leest, maar ik doe dus naast lezen ook nog een aantal andere zaken.

Zo schreef ik op het moment dat mijn allereerste site online kwam allerlei gedichten. Je gaat me zeker niet horen beweren dat die goed geschreven waren, maar ze hielpen me wel om een aantal zaken van me af te schrijven én toen gebruikte ik al de nickname Zwartraafje. Wat later kwam er een online dagboek bij, vervolgens een overzicht van mijn persoonlijke boekencollectie en beetje bij beetje groeide hij vanuit die Zwartraafje 1.0 uit tot wat jullie nu kunnen zien.

2014-11-04 15.05.58De naam zelf komt eigenlijk voort uit één van de gedichten die ik schreef toen ik (veel, véééél) jonger was. Voor een schoolopdrachten tijdens het vak Plastische Opvoeding, moesten we rond het thema ‘Tekst en illustratie’ werken. Daar kwam niet enkel dit ‘geen-flauw-idee-hoe-ik-het-moet-noemen’- eindresultaat uit voort maar dus ook de naam Zwartraafje die ik sindsdien steeds als online nickname heb gebruikt.

2014-11-04 15.05.08Nu draag ik zelf zelden zwart, maar toch lijkt de naam nog steeds bij me te passen. Daarom leek het me dan ook logisch om hem steeds te blijven gebruiken voor mijn site ook al is die al enkele keren in een nieuw jasje gestoken. Ik vond het dan ook super toen ik deze lay-out tegenkwam want hij sluit perfect bij mijn naam aan.

 

Hoe hebben jullie de naam voor je blog gekozen?

11 gedachten over “Ontstaan van de naam Zwartraafje”

 1. Altijd grappig hoe je soms op een idee voor een naam komt he? Eerst had ik de domeinnaam Vampiireheart, naar mijn lievelings nummer Vampire Heart van HIM. Helaas paste de inhoud totaal niet bij de naam en koos ik later voor Kersenbloesems. Omdat de Cherryblossom, of ook wel kersenbloesem genoemd staat voor het leven, en de kortheid ervan. Doen wat je wilt doen, want je het immers maar zo kort. Dit paste/ past nog steeds bij mijn gevoel.
  Doen wat je wilt doen, het is jouw leven. De kersenbloesems staan ook op mijn arm getatoeërd trouwens.

  1. Leuk, nu weet ik meteen hoe jij de naam van je blog hebt bepaald. Kersenbloesems past inderdaad mooi bij de inhoud van je blog en ik hou er van om je nieuwe creaties daar te komen bewonderen.

 2. Ik heb het leven van een boekenworm gekozen simpelweg omdat ik een boekenworm ben en blog over mijn boek avonturen haha. Leuk om zo te lezen hoe je op de naam bent gekomen.

 3. Als ik het me goed herinner ken ik de naam Zwartraafje nog van het MJF van héél lang geleden. Ik moet zeggen dat ik dat verband nu pas leg eigenlijk! Je foto kwam al zo bekend voor!

  Mijn blognaam is eigenlijk een samenvoeging van drie dingen waar ik me veel mee bezig houd: boeken, natuur en houtbewerking.

  1. Oei, of mijn geheugen laat me in de steek of er loopt nog een tweede Zwartraafje rond. Ik heb zo meteen geen flauw idee waar MJF voor staat. Maar vermits mijn foto je bekend voorkomt, moet ik dat toch maar eens zien te achterhalen.

  1. Dat denk ik ook, ik heb immers nog nooit van het Magisch Junior Forum gehoord. Al vind ik deze vergissing als Harry Potter-fan helemaal NIET erg. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.