Een lijstje met boekenlijstjes

Ik hou van lijstjes, van boeken én blijkbaar ook een heel klein beetje van iets melden dat eigenlijk geen vermelding nodig heeft. 😉 Als je zoals ik zowel van boeken als lijstjes houdt dan komen daar logischerwijze veel boekige lijstjes uit voort. Het leek me een leuk idee om een daar een handig overzicht van samen te stellen. Ja hoor, ze doet het weer … een lijstje van allerlei lijstjes. Waarom ook niet hé.

Lijstjes zijn sowieso al tof (zo denk ik er zelf alleszins toch over). Ik vind het echter nog leuker wanneer ik een onderwerp kan bedenken dat grappig, interessant en/of origineel is. Dat lukt niet altijd maar wanneer ik er wel in slaag vind ik het erg leuk om op zoek te gaan naar de juiste boeken voor de desbetreffende lijs.

Voor dit overzicht besloot ik me te beperken tot de iets originelere exemplaren. Je kan echter ook posts terugvinden op Zwartraafje over: Boeken die ik kreeg, gaf, won, auteurs wiens boeken ik niet kan missen, favoriete covers, favoriete romantische boeken, favoriete fantasyverhalen, geweldige kringloop-vondsten, boeken waar ik afscheid van nam, boeken voor jonge boekenwormen, Underrated Paranormal Romance reeksen, onvolledige series, boekenkast in cijfers, leesjaar in cijfers, …

It runs in the family

Wanneer het schrijfvirus besmettelijk is én meerdere familieleden aansteekt.

Raaf in de Spotlight

Die raafjes blijven maar opduiken. Ik kom er steeds meer tegen, zowel online als offline.

Gedeelde titels

Eén titel die volop hergebruikt wordt. Niets mis met recylceren, al valt het bij sommige titels wel heel erg op.

Bekende auteurs hun minder bekende reeksen

Volgens mij geraken sommige bands het af en toe wel eens beu dat iedereen hun tophits kent en de minder bekende liedjes vergeten worden. Bij auteurs is dit ongetwijfeld hetzelfde dus stelde ik dit lijstje samen.

Ready – set – stop!

Eén van mijn boekergernissen …. series die niet volledig vertaald worden. 🙁

Steeds een tikkeltje meer

Titels in de overtreffende trap

You are what you read

De uitdrukking ‘Je bent wat je eet’ gaat regelmatig rond bij gezondheidsgoeroe’s. Ik besloot hem in deze blogpost toe te passen op een aantal boektitels.

Fictionista

Een fashionista ben ik nog steeds niet maar af en toe ben ik wel een heuse fictionista.

Je boeken zijn je vrienden en sommige …

van hen hebben een naam. Een echte naam hé, ik ben nog niet zo ver heen dat ik namen ga bedenken voor mijn boeken.

10 favoriete blauwe/roze/paarse/groene/gele/… boeken

Een aantal jaren terug haalde ik af en toe alle boeken die ik in één specifieke kleur kon vinden uit de kast. Ondertussen zouden die lijstjes al weer wat anders uitzien.

Eén letter = groot verschil

Vaak zorgt die ene letter minder of één andere letter voor een hilarisch resultaat.

Boeken voor boekhouders

Tja, dit lijstje spreekt voor zichzelf

Kleurrijke boeken

Dit lijstje zou wel eens van pas kunnen komen wanneer je meedoet aan een kleuren-leeschallenge.

1+1 = een boek

Wiskunde met boeken, de enige vorm van wiskunde die me echt aanspreekt. 🙂

Coverposts

Verschillende blogposts waarbij telkens covers worden verzameld die een gemeenschappelijk element bevatten in de coverillustratie.

Valpartijen

Ook dit lijstje werd volledig op titels gebaseerd.

Kleurrijke auteurs

Bij deze waren het net de auteursnamen die ervoor zorgden dat ik een nieuw lijstje uitwerkte.

Ik tel tot tien!

Dat leer je al heel snel als kind én ik wilde (voor de zekerheid) even aantonen dat ik het nog steeds kan.

Tegenstellingen

Doe dit! Nee, doe dat! –> maar dan met boektitels. 😉

Aftellen verzachten

Ik heb erg lang uitgekeken naar de nieuwe Beauty and the Beast. Om dat lange wachten te verzachten stelde ik dit lijstje samen. Het was mijn bedoeling om dat later ook nog over andere sprookjes-hervertellingen te doen maar tot nu toe kwam dat er nog steeds niet van.

2 gedachten over “Een lijstje met boekenlijstjes”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.