Deze covers vragen er gewoon om

dezecoversvragenergewoonomIk weet het hoor … Je moet verder kijken dan de verpakking. Het is niet alleen het uiterlijke dat telt. En nog een tiental varianten op diezelfde uitdrukking waar ik nu even niet kan opkomen. Doorgaans ben ik ook iemand die zich zowel bij mensen als boeken hoofdzakelijk op de inhoud baseert. Toch zijn er een aantal boeken waarbij het vooral de omslag is die me aanspreekt. Ik toonde jullie eerder al mijn favoriete boeken in specifieke kleuren. Dit keer toon ik jullie echter de covers van boeken die ik niet zelf bezit. Stuk voor stuk hebben ze een cover-illustratie die me aanspreekt. De ene keer omdat hij simpelweg prachtig is, een andere keer omdat hij me intrigeert. Eén ding is zeker … deze boeken lijken er gewoon om te vragen om gelezen te worden.

intrigerendecovers2

De meeste van deze boeken kwam ik op Goodreads tegen. Van andere weet ik dan weer specifiek waar ik ze voor het eerst zag. Zo ontdekte ik Air Awakens dankzij Emmy en Melisa, leerde ik Jackaby via Joany kennen en zag ik Het geheim van Penumbra’s Boekwinkel voor het eerst toen ik het boek aan het kaften was voor de plaatselijke bibliotheek.

intrigerendecovers-benjamin-lacombe

Echt elk prentenboek waarbij Benjamin Lacombe verantwoordelijk is voor de illustraties intrigeert me. Ik hou ontzettend van de sfeer van zijn afbeeldingen. Voor mij is hij zo’n beetje de Tim Burton onder de illustrators.

intrigerendecovers3

Van de meeste van bovenstaande boeken heb ik geen idee wat ik er van kan verwachten. Ik las wel De glazen troon en De donkere kroon van Sarah J. Maas maar deze nieuwe reeks (ja, ik ben er nog steeds niet aan toegekomen) zou weer iets helemaal anders zijn. De Grisha-reeks heb ik met veel plezier gelezen en ik ben dan ook heel benieuwd naar het verhaal dat achter de prachtige cover van List & Leugens schuilt. Datzelfde telt voor de Bibliotheek der zielen. De eerste twee delen uit deze serie van Ransom Riggs las ik al wel en ik ben nog steeds heel blij dat het eerste boek verfilmd werd door Tim Burton. Als er één iemand is die in staat is om de bijzondere sfeer van deze boeken tot leven te laten komen op het filmdoek dan is hij het wel.

intrigerendecovers-graphicnovels

Tot nu toe heb ik nog maar één Graphic Novel gelezen. Jaja, ik weet dat dat schandalig is. Deze vier covers spreken me wel aan dus wie weet stijgt dat belachelijk lage aantal nog wel eens.

intrigerendecovers-katherine-woodfine

Deze speelse covers doen me een uiterst vermakelijk verhaal verwachten. Ik zag ze voor het eerst langskomen in één van Kathleen’s geweldige Bookhaul filmpjes.

intrigerendecoversdaniellepaige

Dorothy must die zag ik dan weer op Joany’s voormalige Craving Pages langskomen.

intrigerendecoversrosamundhodge

Daar zag ik ook deze twee boeken van Rosamund Hodge verschijnen. Ondertussen las ik ‘Cruel Beauty’ al en moet ik jammer genoeg bekennen dat het verhaal me niet evenzeer wist te bekoren als de prachtige verpakking.

intrigerendecovers1

Goh, ook hier staan heel wat covers tussen die ik dankzij mede-bloggers voor het eerst zag. Beauty Queens bij Joany bijvoorbeeld en Witch Finder bij Emmy. Marcia herlas onlangs nog het boek Breathe maar ik zag het eerder ook al is een keertje bij Joany. Ondertussen is die laatste haar naam al zo vaak vermeld geweest dat het wel lijkt alsof ik haar stalk in plaats van volg. 😉

Ik heb geen flauw idee of deze boeken ook echt iets voor mij zullen zijn maar hun covers maken me wel heel nieuwsgierig naar het verhaal dat ze verhullen.

8 gedachten over “Deze covers vragen er gewoon om”

  1. Een cover is toch het eerste dat je ziet en voor mij dus ook vaak de reden dat ik een boek überhaupt oppak. Daarna kijk ik naar de inhoud en bepaal ik of ik het wil lezen.

  2. Stuk voor stuk zijn ze erg mooi om te zien. Een mooie cover is voor mij ook altijd wel erg belangrijk, ondanks dat het om de inhoud gaat is dit toch het eerste wat je ziet.

  3. Ik reageer instinctief ook op mooie covers hihi. en lelijke covers koop ik toch minder snel. En man, wat zitten er prachtige covers tussen in deze post!!! Een aantal heb ik al op de kast (cruel beauty, crimson bound, firstlife, a court of thorns and roses, across the universe en alienated) en een aantal stonden ook al op mijn wishlist waaronder the sin eater’s daughter. Maar dankzij jou heb ik er nog meer toegevoegd aan mijn wishlist hihi. Ik ben ook echt een cover-lover hoor, houd van mooie covers <3 <3

  4. Dit is zoooo compleet herkenbaar. Ik denk stiekem dat toch wel een kwart (als het niet meer is) van mijn boekenkast ingekocht is vanwege de prachtige cover, haha.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.