Mijn boekenkasten in cijfers #2: 2016

mijn-boekenkast-in-cijfersHet is sinds september 2015 geleden sinds ik jullie Mijn boekenkast in cijfers toonde. Ik ben nog steeds geen wiskundig genie geworden, dus eigenlijk zou ik de toenmalige intro gewoon kunnen overnemen. Dat ga ik uiteraard niet doen vermits het toch net iets te gemakzuchtig zou zijn. Wel toon ik jullie een nieuw overzicht. Want de inhoud van mijn boekenkasten … die ziet er wel wat anders uit.

Ondertussen zijn we dan ook meer als een jaar verder en in die periode werd er van heel wat boeken afscheid genomen zodat er nieuwe aanwinsten in de plaats konden komen. Momenteel ziet mijn privé-bibliotheekje er dan ook als volgt uit.

shelfie

De Billy-kasten zijn nog steeds hetzelfde. Aan de ene muur zijn ze in totaal 4 meter breed en 2m37 hoog. Aan de overzijde staat een lagere opstelling van 2m breed.

In totaal staan er 9 kasten (6 brede & 3 smalle) en 6 onmisbare opzetstukken. Samen zijn dat zo’n 51 planken waarvan de echtgenoot er nog steeds een zestal in gebruik heeft.

De inhoud van de boekenkasten blijft natuurlijk het interessantste.

tbr

35 boeken die ik cadeau kreeg
40 gewonnen exemplaren
74 boeken die ik bij de kringloopwinkel, de Sleghte of rommelmarkten vond
45 van de verhalen in mijn collectie werden verfilms
14 boeken werden gesigneerd
81 van hen zijn in het Engels geschreven

hardcovervssoftcover

104 boeken hebben een stevige hardcover
95 van hen zijn in paperback-formaat gepubliceerd
de overige 599 zijn in softcover uitgebracht

In totaal bezit ik zo’n 798 boeken. Het idee dat ik er minder zou hebben vermits ik van zoveel exemplaren afscheid heb genomen was blijkbaar een beetje misleidend.

rainbow

140 x strips & comics
158 x non-fictie (waarvan 129 kookboeken én verder vooral handwerkboeken)
500 x fictie (wat een mooi rond getal! Maar wsl niet voor lang. 😉 )

In het fictie-aanbod zijn de volgende categorieën vertegenwoordigd:

meerdereedities

282 x Fantasy & SF waarvan 119 x paranormal romance, 68 x YA, meer als 20 Urban-boeken, 15 SF-verhalen, …
22 x Romans
104 x romantische boeken
3 x Contemporary YA
5 x Contemporary NA
74 x thrillers
10 x jeugdboeken

Om het overzicht compleet te maken heb ik ook nog snel even nagekeken hoeveel ongelezen boeken er nog op me staan te wachten.

plottwists

13 ongelezen thrillers
82 ongelezen fantasy-boeken
6 ongelezen romans
21 ongelezen romantische verhalen
1 ongelezen YA
2 ongelezen NA

20 gedachten over “Mijn boekenkasten in cijfers #2: 2016”

 1. Wow, wat een indrukwekkende cijfers! Ik heb vorige week een keer geprobeerd om mijn boeken te tellen, maar ben de tel kwijtgeraakt bij 250 ongeveer en toen zat ik halverwege mijn kast. En dat terwijl ik er zeker van was dat ik “maar” zo’n 200 boeken had…

  1. Ik ben zelf ook nogal vaak de tel kwijtgeraakt. Het totale aantal was geen probleem maar dan ging ik vervolgens de hardcovers tellen, of een subgenre bij de fantasyboeken en dan wist ik plots niet meer of ik dat ene boek al niet bij een andere categorie had meegeteld en nadien wist ik dan ook niet meer bij welk aantal ik gestopt was. Al een geluk dat ik het zelf ook echt wilde weten want anders had ik het waarschijnlijk halverwege voor bekeken gehouden. 🙂

  2. 2 tips: ofwel een lijstje bijhouden die genummerd is. Veel werk voor nu maar handig voor later.
   De andere, waarschijnlijk meer haalbare tip is om foto’s te trekken van je boekenplanken en dan in een foto bewerkapp of -programma gewoon per plank het aantal noteren

   1. Ik heb zelf zo’n foto’s op mijn gsm staan. Zo kan ik snel opzoeken of ik een specifiek deel uit een serie al wel of niet heb. Bij uitvoerige reeksen of auteurs die een uitgebreid oeuvre hebben (Nora Roberts bijvoorbeeld) durf ik immers soms beginnen twijfelen.

    1. Ook heel handig natuurlijk
     Ik werk nog steeds met een gedetailleerde lijst omdat die boekenkasten echt wel telkens nog een paar boekjes extra moeten huizen zodat ik te vaak boeken heen en weer moet verplaatsen. Op die lijst staan zelfs uitgeverij en grootte van de boeken, zeer makkelijk nu als ik ergens een deel vind van een onvolledige serie, zo weet ik of die er perfect bij past of niet.
     Ik heb ook altijd een lintmeter bij om het rer plaatse ook op te kunnen meten

  1. Dankjewel Kwante! Het YA-boek is ‘Selfie’ het boek dat mijn nicht heeft geschreven. De New Adult-boeken zijn allebei van Colleen Hoover. Ik won eind vorig jaar immers drie boeken van haar en aan Sterrenregen en Sterrenhemel ben ik nog steeds niet toegekomen.

    1. Ik heb tot nu toe twee boeken van haar gelezen. Misschien ooit vond ik ok maar Onvoorwaardelijk sprak me niet aan. Daarom ben ik benieuwd naar die andere twee boeken.

 2. omg 798 boeken… nu kruip ik stilletjes terug in m’n bescheiden (boeken)schulp. Nu ff serieus: ik vind dit echt ongelooflijk honderden boeken…om nog maar te zwijgen van het aantal gelezen boeken…wow! Hoedje af hier.

  1. Ik schrik zelfs ook soms van het aantal hoor. Maar ondertussen ben ik natuurlijk al heel wat jaren aan het verzamelen. Dat aantal ongelezen boeken wil ik graag ooit nog een keertje naar beneden krijgen maar gelukkig is daar geen haast bij. 😉

 3. Omg wat een heerlijke post! Geweldige statistieken heb jij zeg *kwijl kwijl* en love de foto’s <3!!

  En je hebt ook nog genoeg ongelezen boekjes staan zie ik hihi dan hoef ik me niet meer te schamen met mijn ongelezen aantal hehe.
  Ben erg benieuwd: welke boeken liggen op je ASAP tbr stapel?

  1. Wat leuk om te lezen Melissa. Dat is één van de voordelen van boekbloggers volgen hé. Ze zorgen ervoor dat je je minder schuldig voelt omwille van die ongelezen boeken die nog op je staan te wachten. 🙂 Goh, ik werk eigenlijk niet met een lijstje. Meestal kies ik gewoon dat boek uit dat me het meeste aanspreekt op het moment. Binnenkort zijn we echter eventjes van huis én ik ben nu alvast aan het bedenken welke boeken ik allemaal wil meenemen. Op zich zou ik graag verderlezen in de Alien-reeks van Gini Koch (daar sta ik nog drie boeken achter én binnenkort komt er weer een nieuw deel uit). Maar ik wil ook heel wat paranormal romance lezen (mijn kringloopkoopjes van onlangs, maar ook Nalini Singh, Kresley Cole, Ilona Andrews,…) Ik vind het zo moeilijk om te kiezen.

 4. Wat een zalige cijfers!
  Ik was eigenlijk van plan om onze boeken eens te tellen toen ze na de verhuis opnieuw in de kast gezet moesten worden, maar blijkbaar was het enthousiasme om de kast te vullen zo groot dat ik dat rats vergeten ben, woeps. Ach ja, zo kan ik blijven denken dat wij toch niet zoo veel (ongelezen) boeken hebben 😉

 5. Poeh, wat een boel kastruimte. Ik heb net alle boekenplanken uitgemest omdat het te vol werd. Er staan op zolder flink wat dozen met boeken die ik wil bewaren!

 6. 9 boekenkasten… Dat is een droom! Ik heb er ‘maar’ 2, hoewel die wel de inhoud van 3 boekenkasten bevat
  Ik heb verschillende dubbele rijen in m’n kasten. Ik zou mijn boeken toch niet in zulke gedetailleerde cijfers kunnen uitdrukken hoor, ik heb moeite met al die genres en in hoeverre die elkaar overlappen. Om nog maar van de subgenres te zwijgen! Het geeft wel eens een mooi overzicht, dat wel

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.