Kleurrijke boeken

kleurrijkeboekenSommige verhalen gaan schuil achter prachtige covers. Sommige van hen hebben een heel eenvoudige lay-out, andere dragen net een drukker maar erg kleurrijk cover-ontwerp. Toch heb ik het in deze blogpost over een ander soort kleurrijke boeken. Namelijke die verhalen wiens titel een kleur bevat. Ik zou er hier meteen enkele kunnen opsommen maar strooide zelf roet in die plannen door mezelf te beperken tot eigen boeken.

witbloeitdemeidoorn

WIT bloeit de meidoorn – Maeve Binchy

ZILVEREN bruiloft – Maeve Binchy

Zwijgen is ZILVER – Rachel Gibson

deblauwedahlia

De BLAUWE dahlia – Nora Roberts

BLAUW is bitter – Dirk Bracke

The GREEN Kitchen

the-green-kitchen-travels

The GREEN Kitchen Travels

WITheet – Jennifer L. Armentrout

VIOLET – Abigail Gibbs

De RODE koningin – Victoria Aveyard

rode-letters

RODE Letters – Anne Bishop

ZWARTE veren – Anne Bishop

zilverenzicht

ZILVEREN zicht – Anne Bishop

WHITE witch, BLACK curse – Kim Harrison

BLACK Magic Sanction – Kim Harrison

grijze-magie-jaye-wells

GRIJZE magie – Jaye Wells

BLAUWE maan – Jaye Wells

en het boek dat ik momenteel aan het lezen ben … Een kroon voor koud ZILVER – Alex Marshall

Het onderstaande boek hield ik wijselijk tot het laatst. Anders was deze blogpost erg kort geweest. 😉

De kleurenvanger – Peter Verhelst

Hebben jullie veel kleurrijke boeken in je verzameling?

7 gedachten over “Kleurrijke boeken”

  1. Oh, daar had ik eigenlijk nog niet naar gekeken. Naast een paar die jij al hebt genoemd heb ik ook Indigo Springs, Blue Lily, Lily Blue, Red Rising, Blue, Zwarte Kunst (al is de originele titel in het engels The Demon King), The Gray Wolf Throne en waarschijnlijk nog wel een paar waar mijn oog nu niet op valt.

  2. Dan denk ik in de eerste plaats aan non-fictie zoals de boeken van Martine Prenen (Me-time/Be-time…) of ook nog een boek van Villa Appelzee. En het laatste kookboek dat ik kocht: Good food in 20 minuten. Of het Woonboek. Daar spatten de kleuren zo van af, dat spreekt aan vind ik. Qua literatuur zo niet meteen boeken die er echt uit springen.

  3. Hihi, weer een leuke manier om eens in je boekenkast te duiken.
    In mijn kast staan o.a. De Witte en Le bleu est une couleur chaude. Wel grappig ook om te merken dat de kleuren in de titels zeker niet altijd op de cover terug te vinden zijn 🙂

    1. Voor een eerdere rubriek nam ik alle ruggen met een specifieke kleur uit de boekenkast en toen bleek de voor-en achterkant van het boek daar ook vaak niet bij te passen. Ik ontdek dus altijd nieuwe dingen door in mijn boekenkast te duiken. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.