Je boeken zijn je vrienden én sommige …

shelfies1allerleiIk ben niet iemand die aan haar boeken snuift om hun geur te inhaleren. Wel betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik verliefd naar mijn boekenkasten aan het staren ben. Ok, ok … ik durf ze ook wel eens te aaien wanneer ik er voorbij wandel. Wanneer er eentje lange tijd werd uitgeleend en ik hem nadien terug in de kast kan plaatsen dan lijkt dat (heel af en toe) zelfs op een soort thuiskomst. Deze affiche van Blossom Books zegt het al … een boek is als een vriend. Sommige van die vrienden hebben zelfs een naam.

you-are-what-you-read-matilda

Ik en mijn vriendin Matilda. 🙂

simon

Simon

violet

Violet

herfstroos

Herfstroos

gabriellemiddernachtlaraadrian

Gabrielle

Tess

Elise

middernacht

Dylan

Renata

Claire

alexandra

Alexandra

jenna-lara-adrian

Jenna

corinne-lara-adrian

Corinne (Tja, zonder Lara Adrian was dit lijstje meteen een pak korter geweest 😉 )

lothaire

Lothaire

macrieve

Macrieve

rosemaryandrue

Rosemary and Rue (met dit boek zelfs twee in één)

Jennifer_Government

Jennifer Government

Hebben jullie veel van dit soort vrienden in de kast staan?

6 gedachten over “Je boeken zijn je vrienden én sommige …”

  1. Haha, ik snuif soms wel aan mijn boeken xD Maar ik haal ze er niet speciaal voor uit de kast. Het is meer dat ik de geur zo enorm waardeer als ik aan het lezen ben en dan wel eens een keer extra snuif om die heerlijke geur in me op te nemen, haha.

  2. Wat super leuk bedacht! Ik zie al mijn boeken als vrienden – ook als ze geen mensennaam hebben.. Hoewel boeken met een slecht einde misschien toch eerder vijanden genoemd kunnen worden 😉

    1. Daar had ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan. Ze hebben allemaal een plekje in mijn kast verdiend maar sommige van hen vertonen inderdaad gemene trekjes. 😉

  3. Leuk lijstje! Ik maakte vorig jaar voor de Verbeelding book club een poll met boeken met vrouwen in de titel, al zaten er daar toch vooral mevrouwen en madammen bij 🙂 Mrs. Dalloway, Mevrouw Verona daalt de heuvel af, Madame Bovary, zo’n titels.
    Pure voornamen heb ik eigenlijk niet in de kast staan, al zijn er natuurlijk wel waar een voornaam in voorkomt, zoals Alice in Wonderland.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.