Gedeelde titels

gedeelde-titelsEen tijdje geleden liep ik net voorbij de boekenkast toen een nummer van Claude François gebruikt werd bij een verslag op televisie. Geen flauw idee waarover die documentaire ging vermits ik zelf geen tv aan het zien was, maar het was wel grappig om hem ‘Alexandrie, Alexandra’ te horen zingen terwijl ik voorbij Lara Adrian’s boeken wandelde en daar ‘Alexandra’ in het rek zag staan. Plots vroeg ik me af hoeveel van die gedeelde titels er wel niet zouden zijn.

Het is immers vrijwel onmogelijk om een titel te selecteren die nog niet gebruikt is als song -of filmtitel. Zelf stelde ik alvast dit lijstje op van titels die zowel door boeken als liedjes worden gedeeld. Best wel leuk want op die manier ontdekte ik nummers en videoclips die ik anders misschien nooit zou gehoord en gezien hebben.

1.Shatter me → Tahereh Mafi & Lindsey Stirling
Deze eerste titel zorgde al meteen voor een leuke ontdekking. Ik hou wel van de combinatie van Steampunk en het dromerig sprookjes-achtig effect dat in deze clip is verwerkt.

2.Catching fire → Suzanne Collins & Michael Tousana & The Trp

3.Violet → Abigail Gibbs & Savage Garden

4.Hopeless → Colleen Hoover & Breaking Benjamin

5.It had to be you → Jill Shalvis & Billie Holiday
Dit nummer van de bekende Jazz-zangeres Billie Holiday bijvoorbeeld maar onder dezelfde titel kan je ook nummers terugvinden van Frank Sinatra, Tony Bennett, Barabra Streisand, Rod Steward, …

6.Fractured –>Dani Atkins & Taproot
Onder deze titel vind je ook nummers terug van Katatonia, Scott Matthews, …

7.Sweet temptation -Maya Banks – Lillix
Dit nummer van Lillix was ook een nieuwe ontdekking voor me. Sweet Temptation van Jewel kende ik dan weer wel.

8.Me and my shadow – Katie MacAlister & Robbie Williams
Deze titel leverde me ondermeer deze uitvoering van Robbie Williams op.

9.Between the lines → Jodi Piccoult & Samantha van Leer & Evermore
Je kan echter ook nummers van Sara Bareilles en The Ghost Inside terugvinden.

10.De meeste dromen zijn bedrog → Mhairi McFarlane & Marco Borsato
Tja, hier moesten we natuurlijk niet voor op zoek gaan. 🙂

Misschien is het geen slecht idee om hier een terugkerende blogpost van te maken. Geloof me maar, er zijn nog een heel deel gedeelde titels die hier niet aan bod zijn gekomen.

3 gedachten over “Gedeelde titels”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.