Underrated books: Paranormal Romance

Melissa van Melissa’s Bookworld probeert via haar blog meer aandacht te vragen voor ondergewaardeerde boeken. In een eerste editie van Underrated Books focuste ze zich op het YA-genre, het tweede deel richtte zich volledig op New Adult, Paranormal Romance en Erotische romans én … ik werd door haar getagd om mijn favorieten met jullie te delen. Die boeken waarvan ik hoop dat veel meer mensen ze gaan lezen zodat we het er nadien samen over kunnen hebben.

Tja, Paranormal Romance is nog steeds één van mijn favoriete genres. Ik hou echt ontzettend van deze boeken waarin avontuur, fantasy, romantiek én erotiek aan bod komen. Alleen zal het erg moeilijk worden om boeken te vermelden die Melissa nog niet kent vermits we allebei fan zijn van dit genre.

De boeken van Nalini Singh en Gena Showalter heeft ze zelf al vermeld. Dus die krijgen dit keer geen plaats op mijn lijstje. Welke dan wel …

De Middernacht-reeks van Lara Adrian
Die heb ik zelfs zowel in het Engels als Nederlands in de kast staan.

 

 

 

Dankzij Lara Adrian leerde ik ook J.R.Ward kennen en de boeken uit haar The Black Dagger Brotherhood-reeks vind ik zelfs nog leuker dan die van Midnight Breed. Ondertussen heb ik ook de boeken uit haar Fallen Angels-serie klaarliggen.

Ook The Southern Vampire Mysteries, de reeks van Charlaine Harris waar later de serie True Blood (lichtjes) op werd gebaseerd las ik graag. Al ben ik nog steeds niet gelukkig met het einde van deze reeks. Gelukkig bestaat er zoiets als fanfiction. 😉

De Immortals after Dark boeken van Kresley Cole verdienen een plaatsje op dit lijstje. Net als de eerder vermelde reeksen spelen ook deze verhalen zich af in een Urban-setting. Geen fantasywereld dus maar een herkenbare wereld met fantasy-elementen. In dit geval zijn dat niet enkel vampieren, maar ook weerwolven, heksen, demonen, …

Daarnaast kijk ik er naar uit om verder te lezen in de boeken van Karen Marie Moning. Ik kreeg het eerste boek (en ook deel 2 en 3) cadeau van een vriendin en leerde dankzij haar opnieuw een leuk serie kennen. Het eerste deel was echt een kennismakingsboek met een rustige opbouw, in het tweede deel kwam er plots meer tempo in én nu ben ik heel nieuwsgierig naar het vervolg. Grote pluspunt van deze reeks is toch wel het mannelijke hoofdpersonage én zijn boekwinkel (een echte boekwinkel, geen eufemisme of zo).

Ook de Kate Daniels-serie van het schrijversduo Ilona Andrews moet ik sowieso vermelden. Ook deze boeken leerde ik kennen doordat ik het eerste deel cadeau kreeg. Dat eerste boek wist me nog niet meteen 100% te overtuigen maar het vervolg deed dat wel. Ondertussen heb ik weer enkele delen extra aangeschaft dus ik kan nog wat langer genieten van de avonturen van dit sterke én onafhankelijke vrouwelijke personage. Ik hoop dat ze zo sterk blijft want dat is echt wel één van de grootste pluspunten van deze serie. Dat én Curran …

Tja, ik weet dat ik deze boeken al erg vaak vermeld heb maar ik kan moeilijk extra aandacht vragen voor het paranormal romance genre zonder de boeken van Gini Koch te vermelden. Ik weet niet of ze gelukkig zou zijn met de vermelding vermits je de boeken ook kan omschrijven als SciFi/Urban. Eigenlijk weet ik zelf niet zo goed wat het correcte vakje is om deze serie in onder te delen. Dat bewijst nog maar eens dat al die vakjes niet steeds een oplossing zijn. Ik kan dus beter benadrukken waarom ik zo van deze Alien-reeks hou. Tja, dat het hier om aliens gaat telt al sowieso mee. Dat was voor mij immers een heel verfrissende ontdekking. De romantiek/erotiek is minder prominent aanwezig als bij de andere series maar toch hou ik ontzettend van Kitty Katt en haar bijzondere clan. Avontuur, complotten, humor, origineel, gevat én af en toe wat erotiek. Ja hoor, ik ben nog steeds blij dat ik deze schrijfster ontdekt heb.

en nog enkele om het af te leren …

Demonica – serie van Larissa Ione

Nightwalkers – reeks van Jacquelyn Frank

Night Huntress  van Jeaniene Frost

4 gedachten over “Underrated books: Paranormal Romance”

  1. Paranormal romance is eigenlijk niet echt mijn genre maar het eerste Fever boek vond ik ook wel leuk. Ik moet nog steeds eens de rest als ebook aanschaffen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.