Kleurrijke auteurs

Er verschijnen regelmatig lijstjes op Zwartraafje. Van wenslijstjes tot een opsomming van knappe bibliotheken (echt of fictief). Een lijst met fantasy-subgenres, eentje met mijn favoriete romantische boeken én een ander waarop je kan ontdekken welke series ik (nog) niet heb uitgelezen. Af en toe komen ook de auteurs aan bod. Zo zocht ik ooit op wat de favoriete boeken waren van mijn favoriete auteurs en ik legde een lijstje aan van auteurs die familie zijn van elkaar. Voor dit lijstje heb ik me echter volledig gefocust op de naam van verschillende schrijvers en schrijfsters.

Vorig jaar deed ik immers mee aan een uitdaging waarbij ik bijhield hoeveel kleurrijke boeken ik las. Namelijk boeken waarvan de titel een kleur bevatte. Die challenge haalde ik helemaal niet maar hij deed me wel beseffen dat er heel wat kleurrijke auteurs zijn.

GREEN
John, Sally, Jane, Linda, Jacquelyn, Tim en Michael Green

BLACK
Holly, Jenna, Shayla, Yelena, Robin, Daniel, Chuck en Jonathan Black

VIOLET
Duke, Summers, Paige, Kupersmith, Jessop en Vaughn maar ook Sylvia en Anne Violet

WHITE
E.B., Kiersten, Karen, T.H., Edmund, April, Ruth en Lily White

YELLOW
Tanabe (Manga)

RED
Phoenix, Garnier en Harvey maar ook Lynn Red

ORANGE
Michelle, Cynthia, Wendy, Claudia, Jerry, Vincent, Tom, Jordan, David en George Orange maar ook Orange Tsao

BLUE
Parker, Ally, Jayne, Kaye, Melissa, Morena, Rose, Graysen, Sid, Gia en Elly Blue maar ook Blue Ashcroft en Blue Balliet

GREY
Melissa, Iona, R.S., Kendall, Juliet, Zane, Jamie, Sasha, Marilyn, Alex, Andrew en Serena Grey

BROWN
Dan, Pierce (Yep, sommige van hen kiezen dan ook nog eens een kleur als titel), Brené, Jennifer, Dee, Eleanor, Marcia, Sandra, Jeffrey, Teri en Amanda Brown

Dat zijn dan nog maar enkel de basiskleuren. Als je ook nog eens naar de verschillende schakeringen en tinten gaat kijken wordt het lijstje alleen maar langer …

Judith Ivory, Eve Silver, Maya Gold, Crimson, Coral Moore, Sienna Mercer, Everett Maroon, Olive Peart, Teal Haviland, Cyan Brodie, Will Lavender, Amy Plum, Amethyst Marie, Indigo Bloome

Ook de nederlandse benamingen voor kleuren komen af en toe voor. Zowel als familienaam als voornaam.

ROOS
Roos Boum en Roos Vonk maar ook Ingalill, Maggie, Steve, Stephen en Matts Roos

WIT
Wit Szostak maar ook Willie, Stefan, Bob en Ernst Wit

BRUIN
Dick, Klaas, Arjan, John, Gordon, Jena, Kees en Jessica Bruin

GROEN
Hendrik, Jay, Andrew, Adriaan, Mirjan, Marieke, David en Ronald Groen

ROOD
Lydia, Brian, Trey, Lars, Michael, Tim, Matt, Andrew en Ronald Rood

ZWART
Ron, Ward, Hub, Frits en Jeff Zwart

GRIJS
Piet Grijs

GEEL
Catherine, Jacob en Rudolf Geel

ORANJE
Corien, Hans en Joost Oranje

Echt waar, ik zuig dat hier zomaar niet uit mijn duim hoor. Er is research vooraf gegaan aan dit op het eerste zicht gekke lijstje.

6 gedachten over “Kleurrijke auteurs”

    1. Ik kende zelf ook vooral de bestsellers hoor. Dat is dan weer het voordeel van al die gekke lijstjes die me te binnen schieten. Af en toe leer ik tijdens de research die daar bij komt kijken weer wat nieuwe namen kennen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.