Blogger Vriendenboek #112

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Bianca van Bibi Books in de spotlight.

Naam:
Bianca

Leeftijd:
29 jaar jong

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb toen ik jonger was (vanaf 15) in de horeca gewerkt (2 diploma’s behaald) & was leermeester. In 2015 heb ik een administratief opleiding gedaan.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Jep die heb ik, naast lezen ben ik bijna elke dag bezig in mijn Happy Planner, ik knutsel dus heel veel of als het weer mooi is doe ik aan fotografie

Je favoriete eten:
Verse Sushi (daar mag je mij ook s’nachs voor wakker maken)

Je lievelingskleur:
Blauw & geel

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ha, wat verzamel ik niet? Ik heb al een aardig groot verzameling van boekenleggers en totebags maar ik verzamel ook genoeg andere dingen zoals mokken, bookish goodies en funko pops

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Oh god, uhm hier moet ik even denken. Ik geloof het is ,,Clockwork Angel” van Cassandra Clare. Dit was mijn eerste fysieke boek wat ik zelf heb gekocht & natuurlijk heb ik deze ook gelezen. Een van de beste boekenserie die er is van Cassie.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Jep & dat is nog niet eens zo heel lang geleden. Het was het boek ,,INKT” van Alice Broadway . Het cover en de flaptekst leken me helemaal geweldig maar het was totaal bagger. Ik baalde hier enorm van en heb het dan ook binnen een paar dagen weer verkocht.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb het 1x geprobeerd met de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi maar het was toch niet zo mijn ding.

Heb je een favoriet genre?
Of course… dit is natuurlijk Young Adult. Ik moet eerlijk zeggen dat ik langzaam ook in de richting van New Adult wordt getrokken. Ook wel super boeken als je het aan mij vraagt.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Oh boy…wat een vraag! Welk boek niet? Hahahaha maar op dit moment staat bij mij bovenaan het 2de en 3de deel van ,,The Remnant Chronicles” van Mary E. Pearson -The Heart of Betrayal & ,,The Bauty of Darkness”maar dan allemaal in het Duits natuurlijk 😉
Dit is een fantastische serie en ben zo benieuwd hoe het verder gaat.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ha, op dit moment voor helemaal geen indeling want ik heb op dit moment geen boekenkast *huil*
We zijn hier thuis namelijk aan het verbouwen en ik kan pas over een paar weken een nieuwe kopen die dan in de nieuwe leeskamer komt te staan.
Toen ik er wel nog een had heb ik het grotendeels ingedeeld naar genres en auteurs. Ook hardcover en paperback ging ik sorteren . Op dit moment liggen mijn schatjes allemaal in tassen en ik kan wel janken. Gelukkig mak ik over een paar weken alles weer opnieuw inrichten maar denk dat ik die indeling wel zo zou laten dan.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Veel meer fysieke boeken dan e-books. Als ik een recensie boek krijg van een auteur dan is het meest een e-book dus dan lees ik het maar verder niet echt nee. Ik persoonlijk vind fysieke beken 1000x beter lezen.

Heb je een favoriet boek?
Het is moeilijk maar toch is mijn absolute favoriete boek ,,If I stay” van Gayle Forman. Ik weet niet wat het is met dit boek maar het raakte me heel diep en sinds dien is het mijn absolute favoriete. Er is ook nog een 2de wat heel veel in me los heeft gemaakt: ,,Dingen die we zeker weten “van Jessi Kirby . Door dit boek heb ik ook de keuze gemaakt om mijn hart te doneren. Ik was al een tijdje donor maar sinds ik dit boek gelezen heb, besefte ik dat het mij toch niks kan schelen of ik mijn hart mee neem of niet. Ik vond het indrukwekkend om te lezen hoe iemand zich voelt met een ander hart. Voor mij is donor zijn belangrijk geworden & ik hoop dat er nog veel meer mensen deze beslissing gaan nemen. Jij kan een leven redden ook ben je er niet meer.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Definitief de covers van de LUX serie van Jennifer L Armentrout. Hiermee bedoel ik dan wel de Duitse versies want die zijn echt niet te toppen.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Zeker, ik heb een app op mijn telefoon waar ik alle boeken bijhou die ik verkoop of koop. Op dit moment heb ik 189 fysieke boeken in mijn kast staan waarvan 40 op mijn TBR lijst staan.

Wat is je laatst gekochte boek?
Uhm even denken, ik geloof dit was ,,De Chaos” van Rachel Ward ( deel 2) want ik wou ook eens verder in deze serie. Deel een ,,Deadline” was mega goed trouwens.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ook dit weet ik nog, het was ,,zwaar verliefd” van Chantal van Gastel. Toen ik begonnen ben met lezen waren haar boeken die eersten die ik gelezen heb ( uitgeleend van mijn schoonzus)
Hierna kwam de ,,Fifty Shades of Grey” serie en toen werd ik een boekenjunkie 😉

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Niemand , toen ik klein was las ik geen boeken.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Dit is definitief Jennifer L Armentrout. In totaal heb ik 24 boeken van haar in mijn kast staan waarvan 7 hand gesigneerd zijn. Dicht gevolgd van Cassandra Clare met 12 boeken.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen een. Sinds ik begonnen ben met lezen heb ik nog nooit een re-read gedaan want daar heb ik niet een tijd voor. Er komen zoveel nieuwe boeken op de markt en mijn TBR wordt steeds maar groter en groter zodat ik eerst alle boeken wil gaan lezen die erop staan. Misschien als ik ooit geen boeken meer ga kopen dat ik begin alle op nieuw te gaan lezen…haha

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Jep & het was ook nog niet zo lang geleden. ,,Donker blauwe woorden” van Cath Crowley. Ik vond het echt niet leuk en wou het steeds opgeven. Toch heb ik het tegen mijn zin uitgelezen. Het duurde dan ook meer dan een maand trouwens, haha

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
B – Brieven aan de Duisternis (Brigid Kemmerer)
I – Ik wist het (Chantal van Gastel
A – Anna & the French Kiss ( Stephanie Perkins)
N – Nachtblüte (Jennifer Wolf)
C – Caraval (Stephanie Graber)
A – Als ik blijf (Gayle Forman)

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.