2021 in lijstjes: mijn favoriete eigen blogposts

Sommige tradities hou ik graag in ere. Het nieuwe jaar starten met een terugblik op de voorbije maanden is daar één van. Het is de ideale periode om mijn liefde voor lijstjes niet in te tomen en even terug te kijken naar een afgesloten hoofdstuk voor ik aan een nieuw verhaal begin. Meestal deel ik de blogposts van anderen maar in januari blik ik altijd graag een keertje terug op mijn eigen favoriete blogposts. De ene keer omdat ik me enorm geamuseerd heb tijdens het samenstellen ervan, een andere keer omdat ik ze fascinerend vond of omdat ze me ergens bewust bij deden stilstaan, …

2020 in lijstjes: 20 eerste keren

Begin vorig jaar voegde ik dit lijstje toe aan de jaarlijkse verzameling Terugblik-blogposts. Met dank aan Haaike die dat al eerder deed en me hierdoor heeft geïnspireerd om hetzelfde te doen. Dankzij haar ben ik sindsdien meer bewust gaan letten op zaken die ik voor het eerst doe én dat blijken er dus meer te zijn dan je denkt. Niet persé grote zaken maar wel heel veel nieuwe ontdekkingen.

Fandom Collectie Tag

Zowel het zelf bedenken als beantwoorden maar het lezen van de antwoorden van de mensen die vervolgens getagd werden. Ik vraag me eigenlijk af of deze tag nog aan het rondgaan is.

Eurovision: de Potteritis editie

Hier heb ik me echt zo ontzettend mee geamuseerd. Manlief misschien ietsje minder.

Normaal was ik op deze dag …

Tja, je kan triest zijn omdat je nog steeds niet naar Londen bent kunnen terugkeren of je kan alvast beginnen dromen van wat je allemaal wil doen én kopen wanneer het wel weer gaat. Eerder deze week hebben we (mijn nicht en ik) samen besloten om daar nog een jaar langer mee te wachten vermits het er momenteel nog steeds niet geweldig uitziet. We gaan dit jaar echter wel enkele dagen samen naar de zee en dan van daaruit enkele daguitstapjes doen richting Oostende, Brugge, Gent, Veurne, … Tips zijn uiteraard welkom.

Tegenstellingen & Steeds een tikkeltje meer

Deze blogposts blijven leuk om samen te stellen. Ik blijf tot mijn verbazing ook nog steeds leuke duo’s vinden qua titels.

Boekenkast in cijfers & TBR in cijfers & Lees ik mijn aanwinsten eigenlijk wel?

Want ik hou nu eenmaal van de combinatie van boeken, lijstjes én cijfers. Ok, soms vind ik ze vooral ook heel confronterend maar het fascinerende aspect blijft overwegen.

Mid Year Book Freak Out Tag

Deze heb ik via Annemieke opgepikt en ik vind het een heel leuke manier om wat bewuster stil te staan bij wat ik gelezen heb. Het zorgt er ook voor dat ik tegen het einde van het jaar makkelijker kan besluiten wat mijn favorieten waren vermits ik die soms moeilijke keuze in twee heb gesplitst.

Soms stop ik lang genoeg om een foto te maken

en eigenlijk zou ik dat wat vaker moeten doen. Ik vond het immers heel leuk om jullie reacties te lezen en te ontdekken dat ik niet de enige was die zich in bepaalde zaken herkende én andere heel graag werkelijkheid zou zien worden.

Stationary Favorieten

Eén van de blogposts die ik lange tijd voor me uit had geschoven vermits ik er vanuit ging dat er veel tijd in zou kruipen (wat ook het geval bleek te zijn). Maar eigenlijk was het wel leuk om die favorieten met jullie te delen en jullie zo te helpen om jullie verslaving (correctie: collectie) te laten groeien zonder dat jullie eerst uren verliezen met op zoek te moeten gaan naar leuke adressen.

Boeken over boeken #1, #2, #3, #4, #5, #6, …

Nog enkele die me behoorlijk wat tijd hebben gekost maar jullie er hopelijk heel wat gaan besparen. Uiteraard is mijn eigen TBR en wenslijst hierdoor weer wat langer geworden. Ah ja.

It’s me by Annemieke

Zo leuk om deze vorderingen eerst te kunnen volgen en ze vervolgens ook te mogen delen. Ik vroeg aan Annemieke of ze het zag zitten om me te tekenen als Belle en ook enkele keren als Hufflepuff-student en op die manier bracht ik het voorbije jaar plots nog wat meer tijd door op Hogwarts.

Alfabet Tag

Geen moeilijke vragen dit keer maar een op zich heel eenvoudige tag die er voor zorgt dat je even stil staat bij de zaken en bezigheden die jou samenvatten.

Zit jouw persoonlijke favoriet er mee tussen? Of is de eerste Zwartraafje blogpost van vorig jaar die je te binnen schiet net een heel andere?

4 gedachten over “2021 in lijstjes: mijn favoriete eigen blogposts”

    1. Die blijven bij meerdere bezoekers een favoriet. Ik vind het zelf ook wel leuk om dat soort blogposts bij anderen te zien vermits je zo de persoon achter een blog toch nog wat beter leert kennen. Volgens mij ben ik nu net de laatste Terugblik-blogpost aan het inplannen. Over eentje ben ik nog aan het twijfelen maar het is ondertussen natuurlijk wel goed geweest. Zoveel terugblikken in één maand tijd.

    1. Dankjewel! Hopelijk kan ik er dit jaar voor zorgen dat meer ideeën worden uitgewerkt tot blogposts in plaats van in de concepten te blijven staan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.