2020 in lijstjes: 20 eerste keren in 2020

Ik heb zo het idee dat ik de terugblik-lijstjes traditie dit jaar goed in ere heb gehouden. Het wordt dus stilletjes aan tijd om af te ronden. Al ga ik jullie binnenkort ongetwijfeld weer een heel deel andere lijstjes voorschotelen. Eens een listomaniac altijd een listomaniac zeg maar.

Eigenlijk had ik normaal al klaar geweest met terugblikken maar toen las ik een tijdje terug bij Haaike een heel toffe post waarin ze een lijst deelde met eerste keren van het voorbije jaar. In de intro schreef ze dat we heel gefocust zijn op de eerste keren van kleine kinderen maar dat er nadien veel minder aandacht voor is. Ik geef haar daar helemaal gelijk in. Soms lijkt het wel alsof enkel de klassiekers meetellen. Gaan werken, een verloving, trouwen, kindjes krijgen, … Nochtans zijn er heel wat zaken die we voor het eerst blijven doen én ontdekken.

Ik ben dan ook van plan om daar vanaf nu bewust bij stil te staan. Ondertussen heb ik er zelfs al enkele genoteerd voor 2021 maar vandaag deel ik dus als laatste terugblikpost voor 2020 mijn 20 eerste keren van dat jaar.

1. scrapbooking – het knutselen met papier beperkt zich sinds vorig jaar niet langer tot kaarten.

2. mijn Hogwarts brief ontvangen

3. digitale knutseldates (én ook gewone videocalls)

4. een Hufflepuff-mantel gekocht (én mijn Hogwarts koffer)

5. een portret van ons als koppel besteld

6. Harry Potter washitape en snijvormen kopen

7. het perfecte excuus krijgen om nieuwe boeken te kopen. Krijgen ja, ik heb het dit keer niet zelf uit mijn duim moeten zuigen. Ik kreeg het dan ook nog eens van de overheid die bepaalde dat boeken levensnoodzakelijke middelen zijn. Probeer dat excuus dus maar eens te weerleggen.

8. buiten was laten drogen (we hebben nu immers een droogmolen voor in de tuin in plaats van het kleine droogrek dat ik binnenshuis gebruik)

9. de Quibbler lezen

10. voorleesfilmpjes opnemen

11. tweedehands magazines gekocht

12. de kerstverlichting bovenhalen voor de Sint is langs geweest

13. Lego gekocht (Als kind heb ik wel veel met Duplo gespeeld, maar minder met Lego. Vooral meegespeeld met mijn broers maar geen eigen sets uitgekozen. Ook daar is vorig jaar verandering in gekomen)

14. Middelburg bezocht

15. verbranden omdat ik werd afgeleid door een spannend boek

16. post naar Noorwegen gestuurd én naar Canada

17. Butterbeer milkshake en Kaneelbroodjescake gemaakt. Allebei goedgekeurd trouwens ook.

18. meer boeken wegdoen dan dat er nieuwe gekocht werden

19. een dubbele blaasontsteking krijgen terwijl ik medicatie neem om net die infectie te voorkomen. #jaikkandat

20. maandenlang geen cola zero drinken

Hebben jullie het voorbije jaar leuke eerste keren kunnen beleven?

9 gedachten over “2020 in lijstjes: 20 eerste keren in 2020”

 1. Hahaha, dat beste excuus ooit om boeken te kopen :’-) Maar ik snap het helemaal, ik vind boekenhandels véél essentiëler dan kappers en snap écht niet dat dat niet voor iedereen zo is 😉
  Dat portret van jullie beiden blijft echt fantastisch!

  1. Haha, ik zou boeken ook meer missen dan kappersbezoekjes. Al begin mijn haar na meer dan een jaar geen kapper gezien te hebben toch wel wat te protesteren. Het is tegenwoordig elke ochtend afwachten hoe het er gaat uitzien. Al een geluk dat ik lang haar heb en de slechte haardagen dus op verschillende manieren gecamoufleerd kunnen worden. Ik ben nog steeds super blij dat ik dat besteld heb bij Anouk.

 2. Ik heb zo hard moeten lachen met nummer 7! Helemaal gelijk heb je dat het levensnoodzakelijke dingen zijn, maar ik vond het toch wel uniek dat ze dat ook zo beslist hebben vanuit de regering!

  1. Ja, vanaf nu weet ik altijd meteen wat ik moet zeggen wanneer iemand commentaar geeft op het feit dat ik boeken blijf kopen. Daar ben ik onze regeering alvast heel dankbaar om. 🙂

 3. Wat een leuk lijstje weer! Nummer 1 en 3 waren voor mij ook eerste keren in 2020.

  Middelburg is zo’n leuke stad he. Als we weer eens legaal de grens over mogen wil ik daar ook zeker nog eens naartoe.

  1. Toch wel jammer dat jouw Hogwarts-brief nog niet is aangekomen. 😉 Wanneer het weer kan ga ik dat ongetwijfeld ook weer doen met mijn nichtje en dan meteen weer een mooie thee-voorraad in slaan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.