Favoriete stationary merken, winkels én webshops.

In het verleden werd me zowel tijdens een gesprek maar ook al via een berichtje of mail gevraagd waar ik al die leuke stationary spulletjes vond. Of ik misschien tips had voor iemand die wilde beginnen knutselen of meer traditionele post wilde gaan versturen? Ik stond in het begin altijd een beetje versteld dat ze bij mij terecht kwamen met die vraag maar zo gek is dat natuurlijk niet gezien het aantal stationary items die hier vermeld en getoond worden. Het zou eerder gek zijn mochten mensen niet opmerken dat ik een zwak heb voor zaken als briefpapier, kaarten, notitieboekjes, bladwijzers, stickers en washi-tape.

Misschien wordt het dan ook wel eens tijd om een online lijstje samen te stellen zodat ik mensen kan doorverwijzen wanneer me die vraag nog eens wordt gesteld. Daar heb ik de voorbije jaren al enkele keren aan willen beginnen maar toen schoof ik het idee altijd opzij vermits ik het idee had dat het hier hoofdzakelijk over boeken moest gaan. Eigenlijk vind ik het net fijn dat ook mijn andere interesses steeds meer naar voren komen op mijn blog. Dus bij deze ….

Toen ik als tiener met mijn nichtjes ging winkelen kon je makkelijk rijk worden door te wedden dat ik met een notitieboekje zou thuiskomen. Dat deed ik immers vaker wel dan niet. Alleen waren er toen niet zo heel veel winkels waar ik daarvoor terecht kon. De meeste kwamen dan ook van bij Casa en enkele met heel mooi handgeschept papier vond ik bij De witte uil in Antwerpen. Een winkeltje waar ik heel fijne herinneringen aan heb.

De laatste jaren zijn er echter steeds meer leuke winkels en webwinkels waar je terecht kan voor mooie stationary producten. Natuurlijk blijf ik het het leukste vinden om echt in een winkel rond te struinen en daar op ontdekkingstocht te gaan maar ik merk dat ik de voorbije jaren ook heel wat zaken online heb gekocht vermits ik ze daar ontdek en vervolgens niet offline kan terugvinden.

Hieronder deel ik enkele van mijn favoriete merken maar ook zowel online als offline adresjes waar ik graag op zoek ga naar leuke Stationary items

ONTWERPERS:

Mila Made

Van Mila Made kocht ik nog niet zolang geleden prachtige sluitzegels met een das én een gele achtergrond. Ideaal dus voor een Hufflepuff. Ondertussen is die collectie blijkbaar uitgebreid met ondermeer washi-tape en briefpapier. Ik weet dus al wat ik bij een volgende bestelling wil kopen.

Studio Inktvis

Dit merk ontdekte ik dankzij hun schattige kaarten die ik zowel bij The Fallen Angels in Gent als enkele filialen van deSlegte tegenkwam. Ze hebben echter ook notitieblokken, stickers, washitape, magneten, … Als je dan toch lijstjes moet maken met allerlei saaie klusjes dan kan je dat best op een vrolijk memoblok doen. Toch?

Studio Schatkist

Dat excuus heb ik alleszins gebruikt toen ik Studio Schatkist ontdekte. Deze Nederlandse webshop wordt gerund door twee zussen en je vindt er heel wat stationary producten met hun vrolijke illustraties. Ik word steeds goedgezind van hun woordgrapjes en prenten en heb ondertussen al heel wat van hun producten in huis. Washi-tape, notitieblokken, kaarten, sleutelhanger, sluitzegels, … Ze hebben echter ook memoblokken met spelletjes erop voor kinderen, kaftpapier, …

Little Lefty Lou

Toen ik bij Little Lefty Lou ontdekte dat er ook notitieblokken bestaan met bladzijden die aan beide zijden bedrukt worden was ik super blij. Ik schrijf immers graag brieven en op deze manier zagen die er zowel aan de voor -als achterkant leuk uit. Ik liet me dan misschien ook een beetje gaan toen ik ontdekte dat Stationary Heaven haar producten in hun gamma had en kocht meteen enkele van die blokken die ik nu regelmatig uit de kast haal wanneer ik een brief wil schrijven.

Doodlebug

Bij Doodlebug verkopen ze vooral materiaal om zelf je kaarten te knutselen. Of een heel scrapbookingproject. Hun super schattige washi-tape kan je uiteraard evengoed gebruiken om je bullet journal of enveloppen te versieren.

Echo Park

Hetzelfde geldt voor Echo Park. Bij hen ben ik vooral fan van hun Witches & Wizards collectie waar ik nog heel wat scrapbooking projecten mee hoop te maken. De stickervellen en het knutselpapier kan je natuurlijk evengoed gebruiken om je stationary op te vrolijken. De stencils trouwens ook.

Julie Parker

Ik hou echt van de illustraties van Julie Parker. Van bladwijzers en kaarten tot prachtige notitieboekjes. Iedere keer dat ik haar producten ergens tegenkom moet ik me tegenhouden omdat ik meteen mooie prenten spot. Als er zowel een raaf als boeken in voorkomen ben ik uiteraard helemaal verkocht.

Another View

Tja, Anouk werd hier al meermaals vermeld. Ik weet het. Maar ik hou dan ook echt van haar ontwerpen dus dan mag je af en toe in herhaling vallen hé. Een tijdje terug heeft ze besloten om minder of zelfs geen Harry Potter producten meer te maken en verkopen. Iets dat ik zelf uiteraard wel jammer vind vermits ik haar net dankzij die illustraties ontdekt heb. Een kaartje met haar prachtige Hogwarts by night prent zou ik immers zo hebben gekocht én die met de verschillende personages er op uiteraard ook.

Gelukkig heeft ze ook heel veel andere leuke producten. Bladwijzers en illustraties in A5-formaat van boekenwinkels, Belle, … naast stationary verkoopt ze ook heel mooie totebags. Al die leuke spulletjes moet je uiteraard ook ergens in kunnen bewaren hé.

Oktoberdots

Ik vind het nog steeds jammer dat Babet zich ondertussen voornamelijk op bookmarks concentreert. Niet dat ik die niet mooi vind of zo – ze zijn immers prachtig – maar ik vond de Harry Potter adresstickers die ze vroeger verkocht ook geweldig. Net als heel wat van de kaarten en stickers die ze aanbood.

Studio Pins & Paper

Pins & Paper heb ik nog maar vrij recent ontdekt. Tot nu toe heb ik nog niets besteld maar daar komt verandering in zodra de Harry Potter washitape die ze een tijdje terug hebben aangekondigd in hun webshop belandt. Dan bestel ik meteen ook enkele kaarten én pins want als je dan toch verzendkosten betaald kan je best ineens zien dat het de moeite is hé.

Insight Editions

Bij dit merk kan je vooral terecht voor Geeky Stationary. Ik heb er dan ook al enkele items van. In mijn geval zijn dat voornamelijk notitieboekjes maar ik kreeg onlangs ook een prachtig blikken doosje cadeau met daarin sticky notes van Harry Potter. Ze verkopen ook briefpapier en kaarten.

Flow

Ja, die horen hier ook tussen. Uit elk magazine haal ik immers allerlei prints die ik later verwerk. De ene keer tot enveloppen, een andere keer gebruik ik de stickers uit één van hun papier specials om briefpapier of enveloppen op te vrolijken, of ik verwerk een prent in mijn bullet journal of een kaartje. Ik knip er ook regelmatig mooie quotes uit die ik dan op het juiste moment naar de juiste persoon probeer te sturen.

Katie Abey

Ik vind het nog steeds jammer dat die hele Brexit – affaire is doorgegaan want anders had ik ongetwijfeld nog meer producten van Katie Abey willen bestellen. Enkele jaren terug deed ik dat een eerste keer en ik word meteen vrolijk van haar grappige ontwerpen. Felle kleuren, woordgrapjes én Harry Potter … count me in. Ik vind het nog steeds jammer dat ik toen enkel kaarten, magneten en een bladwijzer heb besteld want die Hufflepug sokken zouden me sowieso al meermaals aan het lachen hebben kunnen brengen.

MinaLima

Bij mijn vorige bezoekje aan Londen stond MinaLima hoog op mijn wenslijstje. Deze illustratoren hebben alle papieren props voor de Harry Potter films ontworpen en dankzij hun winkel kan je een beetje van die magie in huis halen. Ze beperken zich niet tot stationary en verkopen zelfs behangpapier en keukendoeken maar mijn favoriete producten behoren uiteraard net wel tot de stationary categorie. Kaarten, inpakpapier (dat ik als knutselpapier gebruik), prachtige notitieboekjes die eruit zien als Hogwarts studieboeken, …

Rosie’s Studio, LawnFawn, Simple Stories, … ik zou hier nog een tijdje kunnen doorgaan maar ik ga me toch maar proberen in te houden.

FYSIEKE WINKELS:

The Fallen Angels – Gent

Als je in Gent bent ga dan zeker eens op bezoek bij Ganesha. In de eerste plaats omdat ze een schat van een uitbaatster is maar ook omdat haar winkeltje aanvoelt als een schattenzolder. Eentje waar de kans groot is dat je een origineel cadeautje voor iemand zal vinden. Zelf ga ik er graag tussen de kaartjes snuisteren omdat ik er bij haar vaak leuke tegenkom. Zowel van bekende merken als uit hun eigen collectie.

Olleke

Waar Ganesha evengoed een vriendin is als de uitbaatster van een leuke winkel ken ik de uitbater van Olleke niet echt goed. Ze hebben echter wel een aantal super leuke Harry Potter kaarten in hun aanbod én ze verkopen daarnaast ook een hele hoop andere Harry Potter stationary. Ondermeer een deel van de Mina Lima producten. Olleke heeft niet enkel fysieke filialen maar ook een webshop.

Sostrene Grene

Bij sommige winkels ga ik graag rondsnuffelen. De ene keer vind ik er niets en een andere keer net heel veel. Zo kocht ik in het verleden al heel leuke kerst washi-tape bij deze winkelketen maar ook mooie doosjes om mijn kaarten in te sorteren, briefpapier, stickers, kaarten, …

Flying Tiger

Bij hen ga ik af en toe eens kijken voor stickers. Ze hebben ook notitieboekjes en kaarten maar tot nu toe heb ik er vooral heel leuke stickers gevonden. Zowel voor Kerstmis als Halloween maar soms ook door het jaar heen.

Action

Tja, die winkel kennen we ondertussen vrijwel allemaal. Zij zijn er grotendeels voor verantwoordelijk dat mijn washi-tape collectie zo uit zijn voegen is gebarsten. Toch tot ik besloot om me meer te richten op iets duurdere merken die minder snel loskomen. Bij Action heb ik al heel veel leuk knutselmateriaal en stationary items gekocht maar de kwaliteit is steeds wat afwachten.

Paperchase

Jammer genoeg kan ik deze winkel enkel bezoeken wanneer ik in Engeland kom. Alhoewel … misschien is dat maar goed. Bij mijn laatste bezoekje kwam ik immers thuis met twee sets briefpapier en een stapeltje heerlijke kaarten. Als die keten hier ook zou opduiken zou ik er waarschijnlijk vaker langsgaan dan goed voor me is. Wie zich niet wil inhouden … Bij de Bijenkorf in Eindhoven kwam ik al enkele van hun producten tegen. 😉

Dille & Kamille

Dit is één van de winkels waar ik vooral als kind langsging om mooie kaarten of notitieboekjes te scoren. Eigenlijk verdienen ze alleen al uit nostalgie een plekje in deze lijst. Casa heb ik immers ook al vermeld. Ik heb echter geen flauw idee of ze momenteel nog steeds schriftjes en notitieboeken verkopen. Kaarten sowieso wel.

Primark

Toen ik deze blogpost begon samen te stellen bedacht ik me dat ik de voorbije jaren al heel wat leuke schriftjes en notitieboeken bij hen had gekocht maar dat daar de laatste tijd verandering in was gekomen. Deels door het thuis zitten én lange tijd niet gaan winkelen maar ook doordat ze enkele jaren in een chibi periode bleven hangen. Maar daar lijkt nu (gelukkig!) verandering in te komen. Ik heb er eerder deze week immers een prachtig dagboek gekocht in de vorm van een ringmap met lederlook waarop in reliëf een silhouette van Hogwarts staat gedrukt. Ik ben van plan om het om te toveren tot een Harry Potter foto-album. Eigenlijk is dit item alleen al voldoende om hen die zichzelf herhalende chili-periode te vergeven.

’t Stad Leest / The Other Shop / Waterstones /
Foyles / Fnac / Standaard Boekhandel / DeSlegte / …

Dat ik lang in boekenwinkels kan rondslenteren komt niet alleen door het aanbod aan leesvoer maar ook doordat ze vaak leuke kaarten en andere stationary producten aanbieden. In mijn ervaring zijn de collecties origineler naarmate de keten kleiner is. Bij zelfstandige boekhandels of kleine ketens is de kans opmerkelijk groter dat ik plots een nieuw / origineel merk leer kennen. Niets tegen Standaard Boekhandel of Fnac uiteraard – ik kocht er immers al meermaals kaarten en notitieboekjes – maar ik kom er doorgaans wel gelijkaardige zaken tegen.

ONLINE WINKELS:

Craftelier

Die heb ik dankzij Annelies ontdekt en ik ga haar er niet aansprakelijk voor stellen (dat ben ik zelfs immers ook niet wanneer jullie na het lezen van deze blogpost zotte kosten gaan doen) maar sindsdien heb ik echt al super veel leuke producten ontdekt. Prachtig papier dat van pas komt bij zowel grote als kleine scrapbooking projecten maar ook stempels, snijvormen, washi-tape, journaling cards, … zo’n beetje alles dat je kan bedenken. Ze verkopen ook notitieboekjes, happy planners, … Voor creatievelingen en stationary liefhebbers voelt het ontdekken van die webshop een beetje aan als Alice die door haar tunnel tuimelt en allerlei zaken ontdekt.

Stationary Heaven

De mensen achter deze webshop hebben hun naam heel goed uitgekozen want zo voelt het aan wanneer je hen voor het eerst bezoekt. De daarop volgende keren trouwens ook. Ik heb er onlangs voor de tweede keer een behoorlijke grote bestelling geplaatst en heb ondertussen ontdekt dat er alweer nieuwe producten zijn bijgekomen die mijn naam lijken te roepen. 

Het leuke aan deze webshop is dat je er verzendkosten door kan besparen. Ze verkopen immers de producten van zowel Mila Made als Studio Schatkist, Studio Inktvis en zoveel meer leuke merken.

Etsy:

Uiteraard kan je ook heel wat vinden via AliExpress. Daar heb ik zelf ook stickers en washitape gekocht maar de kwaliteit ervan is doorgaans vergelijkbaar met Action of slechter. Ik probeer nu dan ook minder te kopen maar wel van een betere kwaliteit. Hieronder vind je alvast enkele van mijn persoonlijke favorieten terug.

In Line with Annemieke

Annemieke van In Line With Annemieke heeft heel wat kant-en-klare producten in haar Etsy-shop liggen. Prints, kaarten, bladwijzers, stickers, … Daarnaast maakt ze echter ook gepersonaliseerde ontwerpen en die vind ik zelf het leukste. Zo maakte ze dit jaar op vraag een kaart voor onze 10de huwelijksverjaardag. De tekening was gebaseerd op één van onze huwelijksfoto’s. Een tijdje terug heb ik opnieuw wat bij haar besteld en zodra dat hier toekomt ga ik het met jullie delen. Dan snappen jullie meteen waarom ik er zo van hou.

Ik heb enkele Etsy shops al een hele tijd bij mijn favorieten staan en deel hen dan ook mee in dit lijstJE (Ha ha ha, ik wist zo dat deze blogpost uit de hand ging lopen hé). Al zeg ik er wel meteen bij dat ik nog niet bij elk van hen iets besteld heb. Bij sommige blijft het beperkt tot verliefd naar het scherm staren en me vervolgens toch maar inhouden. 🙂

EpikPage

Moehrenkunstshop

MarcandoPaginas

SwishAndFlickCompany

LumosPins

Abiyx

PaperMintyStudio

TheFizzyPumpkin

TakingthemickCo

FairyCakes

Drie puntjes ja. Want ondanks de omvang van deze blogpost heb ik uiteraard nog lang niet alle leuke winkels, webshops én merken vermeld.

Voel je dus gerust vrij om de lijst via een reactie verder aan te vullen.

Eerdere blogposts rond stationary:

Harry Potter Bladwijzers
Harry Potter Notitieboeken
Boekige schriftjes
Nee hoor, ik ben NIET verslaafd
Bullet Journal
Reclame zonder sponsoring

17 gedachten over “Favoriete stationary merken, winkels én webshops.”

 1. ‘stationary’ is een begrip dat ik niet ken. Waar staat dat eigenlijk voor?
  Als jong meisje schreef ik veel brieven, wel een paar per week! Ik had toen een aantal pennevriendinnen. Er was toen gedecoreerd briefpapier te koop en toen ik onlangs jarig was, bleek een vriendin van me ergens nog zo’n briefpapier van toen op de kop getikt te hebben! Ik vond het niet het mooiste ontwerp (met in de hoek een fotootje van een zonsondergang of een grasg-halm en zo ) , maar omdat het dateert van toen brengt het heel wat herinneringen terug en dus vind ik dat papier erg fijn.

  1. Hallo! Ik gok dat de term schrijfwaren het dichtste in de buurt komt qua vertaling. De term stationary omvat zo’n beetje alles wat daar onder valt. Van pennen, potloden en fijne stiften tot notitieboekjes, kaarten, briefpapier, stickers, latten, … Als jong meisje had ik ook enkele pennevriendinnen en ik vond het heerlijk om telkens uit te kijken naar zo’n envelop gevuld met nieuws. Ondertussen heb ik terug een pennevriendin en ik ben dan ook heel blij dat ik weer wat mooi briefpapier op de kop heb kunnen tikken. Mooier zelfs dan wat ik vroeger had. Maar ik snap de nostalgie wel. Dat heb ik zelf ook wanneer ik een vel briefpapier van vroeger herken. Bij ons op school werd dat briefpapier een tijdje geruild waardoor je plots meerdere soorten had om te verzenden.

 2. Hahaha, sorry not sorry voor die gedeelde Craftelierverslaving. Blijkbaar is niet alleen die Potteritis van jou besmettelijk! Je neemt met deze post dus overduidelijk wraak, want ik heb na het lezen ervan weer heel wat tabblaadjes met toffe shops openstaan.

  Ze zeggen dat gedeelde smart halve smart is, maar volgens mij is met inspiratie net omgekeerd: gedeelde inspiratie is dubbele inspiratie.

  1. Haha, het was niet mijn bedoeling om wraak te nemen hoor. Dankzij jou heb ik immers al heel veel leuke zaken ontdekt. Zowel qua knutselmateriaal als scrapbooking-projecten om er vervolgens mee te maken. Ik ben het trouwens helemaal met je eens. Dat uitwisselen van tips en filmpjes zorgt voor tweemaal zoveel inspiratie. Samen bestellen is bovendien ook nog eens handig om de verzendkosten te laten wegvallen. Alleen maar voordelen dus. Toch? 🙂

  1. Oh, dat is fijn om te horen. Hopelijk heb ik hier wat mensen mee kunnen helpen die op zoek zijn naar leuke stationary-adresjes.

 3. Ik ben bijna weer mee met blogs lezen; deze had ik even bewaard. Even had ik zelfs overwogen om ‘m niet te lezen, want ja, gevaarlijk en al :-).
  Van Studio Inktvis en Studio Schatkist ben ik ook fan, en ook bij Another View en Oktober Dots bestelde ik al. Het zou kunnen dat het was omdat ik ze via jou leerde kennen…
  Sostrene Grene vind ik ook een heel leuke winkel, maar die zit helaas (of misschien gelukkig) niet in onze buurt.
  Ik ben dan nu te vinden op alle links uit deze blogpost. Gelukkig is het de tijd van het jaar om verlanglijstjes te maken ;-).

  1. Hihi, ik zou sorry zeggen maar je had vooraf al aangegeven dat je benieuwd was naar deze blogpost. 🙂 Ik blijf het heerlijk vinden om nieuwe merken of prodcuten te ontdekken. Sommige zijn niets voor mij – zo zag ik vorige week op het bureau van mijn schoonzus een knappe houder met allerlei pastel-fluostiften. Super mooi qua kleurtjes en zo maar ik gebruik zo goed als nooit een fluostift dus daar kon ik makkelijk aan weerstaan. Toen ik onlangs een brief van mijn pennenvriendin kreeg en ontdekte dat Ester Bennink na kaartjes ook briefpapier verkoopt wist ik ook meteen weer iets dat op mijn wenslijstje mocht komen. Uh-oh, ik heb het net even opgezocht en ze heeft ondertussen ook bladwijzers.

   1. Iedereen heeft zo zijn ‘zwakke plek’ hé. Bladwijzers heb ik nu wel al genoeg denk ik, ik gebruik er toch max. twee tegelijkertijd.
    Alles van stiften vind ik dan wel weer leuk. Zaterdag kocht ik nog enkele brush pennen in kleuren die ik nog niet had, om er mijn nieuwe journal mee te versieren.
    Dankjewel voor deze fijne blogpost, ook, al was het lezen op eigen risico ;-).

    1. “Ssssshhhht”, fluisterde degene die vrijwel steeds dezelfde bladwijzer gebruikt. Ik heb dit weekend ontdekt dat mijn fijn paars stiftje is uitgedroogd dus daar mag ik een vervangexemplaar voor gaan zoeken. Ik moest me natuurlijk wel een beetje indekken hé. Stel je voor dat ik plots van iedereen een factuur kreeg doorgestuurd omdat die blogpost hen op kosten had gejaagd.

  1. Soms kan ik dat ook maar die keren zijn precies nogal in de minderheid. Gek genoeg vind ik het net als bij mijn ongelezen boeken een geruststelling dat er nog een heel deel notitieboekjes ligt te wachten om volgeschreven te worden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.