Alfabet Tag

Toen ik er onlangs eindelijk nog eens aan toekwam om mijn Blogfeed achterstand bij te lezen kwam ik eerst bij Fieke en vervolgens bij Irene een leuke Alfabet tag tegen. Daar deed ik er in het verleden al enkele van maar meestal waren die volledig op boeken gefocust zoals bijvoorbeeld bij de A Z Book Tag of de Bookshelf ABC challenge. De derde die ik tegenkwam had exact dezelfde titel als deze maar was in werkelijkheid een lijst met alfabetische persoonlijke vragen.

Eigenlijk vind ik de versie die ik bij Fieke zag zowel leuker als persoonlijker en gek genoeg moet je dit keer geen enkele vraag beantwoorden. Het enige dat je moet doen is voor elk letter van het alfabet een woord invullen dat bij je past. Wat minstens even gek is is dat ik deze tag eigenlijk moeilijker in te vullen vond dan die met alle vragen want welke woorden moet ik nu gebruiken om mezelf te omschrijven? Bij sommige letters ging dat wat beter dan bij andere maar het is me, mits een beetje creativiteit, gelukt om voor elke letter iets te vinden.

A

awkward
anijs (eikebah!)
amethyst

B

boeken
bloggen
brieven
bakken
bladwijzers
Beauty (and the Beast – en dan vooral die mens zijn …)
bibliotheek
bos

C

chai Latte
creatief
comfort
chocola

D

diabeet
desalniettemin
denker
droge humor

E

echte post
empatisch
egel

F

fantasie
flexitariër
forever friends
fresia’s
fiets

G

getrouwd
gelukszoeker

H

Harry Potter
Hufflepuff
haken
huismus
huishoudboek

I

Ize
introvert

J

journaling

K

kaarten
knuffelen
knus
kreeft
kleedjes
kaneel
kringloopwinkel

L

lijstjes
Londen
lezen
Lumos

M

meter
manlief
magie
medicatie
mosagaat

N

naalden
notitieboekjes
nice cream

O

onzeker
ordelijk
optimist

P

paars
Protego
piekeren
Panini-stickers (de soort die je liever niet verzameld)
Potterhead

Q

quality-time
quiche

R

raaf
rustig
relativeren

S

schuldgevoelens
scrapbooking
sjaals
stationary
sorteren
Supernatural
sarcasme
seringen

T

thee
TBR
Tai Chi
thuis

U

upcycling
uitvoerige blogposts/reacties

V

voorlezen
veertig
vulpen

W

washitape
weekmenu
warmte
woordgrappen

X

x-jessteek (ja, ik vind dat goed gevonden van mezelf.)

Y

YouTube (to the rescue door de vele tutorials)

Z

zus
zee
zoetebek
zeef (oftewel mijn geheugen)
zilver

7 gedachten over “Alfabet Tag”

  1. Zo leuk dat je ‘m overnam! Bij mij bleef het bericht maandenlang in concepten staan, zodat ik gaandeweg kon aanvullen als me iets inviel.
    Er staan veel herkenbare dingen bij, maar ook enkele dingen die bij mij hadden kunnen staan. Chai latte bijvoorbeeld :-).
    De X is geweldig gevonden!

    1. Van Chai Latte houden we allebei hé en het is uiteraard geen grote verrassing dat we heel wat woorden met elkaar delen. Hehe, die X vond ik zelf ook heel goed gevonden. 🙂

  2. Pingback: De Alfabet Tag -

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.