Boeken over boeken #2 : Boekenwinkels

Deze blogpost stond al enkele jaren tussen mijn concepten. De reden dat ik het steeds voor me uitschoof was omdat ik al een vermoeden had dat dit een beetje uit de hand kon lopen. Wat dat betreft had ik helemaal gelijk. In plaats van een cover -of titelpost wilde ik het een keer hebben over boeken waarin boeken centraal staan. Boeken over boeken dus én wat zijn er daar veel van. Alle boeken vermelden die hiervoor in aanmerking komen is dus sowieso een mission impossible. Blijkbaar leek zelfs een beperkte selectie te omvangrijk om in één blogpost te delen.

Dus krijgen jullie de komende weken verschillende van dit soort lijstjes voorgeschoteld. Eerder krijgen jullie het eerste exemplaar al te zien vandaag zet ik enkele boeken in de spotlight waarin een boekenwinkel met de hoofdrol gaat lopen. De volledige serie zal vermoedelijk 8 blogposts bevatten. Ik waarschuw jullie bij deze alvast dat mijn boekenwenslijst tijdens het samenstellen van deze lijstjes behoorlijk is aangegroeid en dat ik niet aansprakelijk ben indien jullie hetzelfde overkomt.

Op goed geluk – Jenny Colgan

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

In het Engels verschenen onder de titel The Bookshop on the corner.

Zoek de zon op – Jenny Colgan

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan.

Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?

In het Engels verschenen onder de titel The Bookshop on the Shore.

The Christmas Bookshop – Jenny Colgan

Laid off from her department store job, Carmen has perilously little cash and few options. The prospect of spending Christmas with her perfect sister Sofia, in Sofia’s perfect house with her perfect children and her perfectly ordered yuppie life does not appeal.
Frankly, Sofia doesn’t exactly want her prickly sister Carmen there either. But Sofia has yet another baby on the way, a mother desperate to see her daughters get along, and a client who needs help revitalizing his shabby old bookshop. So Carmen moves in and takes the job.

Thrown rather suddenly into the inner workings of Mr. McCredie’s ancient bookshop on the picturesque streets of historic Edinburgh, Carmen is intrigued despite herself. The store is dusty and disorganized but undeniably charming. Can she breathe some new life into it in time for Christmas shopping? What will happen when a famous and charismatic author takes a sudden interest in the bookshop–and Carmen? And will the Christmas spirit be enough to help heal her fractured family?

De boekhandel – Penelope Fitzgerald

De boekhandel beginnen was een moedige stap. Het volhouden vergde alles wat ze in zich had.

Engeland, jaren ’60. Het afgelegen, geïsoleerde kustplaatsje Hardborough wordt continue geteisterd door overstromingen en wateroverlast. Een weduwe van middelbare leeftijd koopt een prachtig historisch pandje midden in de hoofdstraat. Florence heet ze, en ze is vastbesloten een boekwinkel te beginnen, en daar een succes van te maken. Want Hardborough moet toch wel behoefte hebben aan een boekhandel?
Wat ze niet weet kan ze leren, en vol goede moed gaat Florence aan de slag.

Maar ondanks wilskracht en doorzettingsvermogen heeft Florence geen rekening gehouden met de slangenkuil waarin zij zich begeeft, en waarvan zij, in de tien jaar dat ze in het plaatsje woont, nooit eerder iets heeft gemerkt: het hele dorp heeft namelijk een mening over haar boekhandel…

The Bookshop of yesterdays – Amy Meyerson

Miranda Brooks grew up in the stacks of her eccentric Uncle Billy’s bookstore, solving the inventive scavenger hunts he created just for her. But on Miranda’s twelfth birthday, Billy has a mysterious falling-out with her mother and suddenly disappears from Miranda’s life. She doesn’t hear from him again until sixteen years later when she receives unexpected news: Billy has died and left her Prospero Books, which is teetering on bankruptcy—and one final scavenger hunt.

When Miranda returns home to Los Angeles and to Prospero Books—now as its owner—she finds clues that Billy has hidden for her inside novels on the store’s shelves, in locked drawers of his apartment upstairs, in the name of the store itself. Miranda becomes determined to save Prospero Books and to solve Billy’s last scavenger hunt. She soon finds herself drawn into a journey where she meets people from Billy’s past, people whose stories reveal a history that Miranda’s mother has kept hidden—and the terrible secret that tore her family apart.

Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht…

The Printed Letter Bookshop – Katherine Reay

One of Madeline Cullen’s happiest childhood memories is of working with her Aunt Maddie in the quaint and cozy Printed Letter Bookshop. But by the time Madeline inherits the shop nearly twenty years later, family troubles and her own bitter losses have hardened Madeline’s heart toward her once-treasured aunt–and the now struggling bookshop left in her care.

While Madeline intends to sell the shop as quickly as possible, the Printed Letter’s two employees have other ideas. Reeling from a recent divorce, Janet finds sanctuary within the books and within the decadent window displays she creates. Claire, though quieter than the acerbic Janet, feels equally drawn to the daily rhythms of the shop and its loyal clientele, finding a renewed purpose within its walls.
When Madeline’s professional life falls apart, and a handsome gardener upends all her preconceived notions, she questions her plans and her heart. Has she been too quick to dismiss her aunt’s beloved shop? And even if she has, the women’s best combined efforts may be too little, too late.

Deze schrijfster schreef meerdere verhalen waarin boeken een grote rol spelen. Literature and Lattes bijvoorbeeld.

The little bookshop on the Seine – Rebecca Raisin

Sarah Smith has been offered the opportunity to exchange bookshops with a Parisian friend for six months. Saying yes is a no-brainer – after all, who would turn down a trip to Paris?

Even if it does mean leaving the irresistible boyfriend behind, Sarah’s sure she’s in for the holiday of a lifetime – days spent surrounded by novels in a gorgeous bookshop and the chance to watch the snow fall on the Champs-Élysées.

But will her dream come true or will Sarah realise that a fairytale Christmas in the city of love isn’t quite as rosy in reality…

The bookshop on the corner – Rebecca Raisin

Sarah Smith had an addiction – she was addicted to romance novels. The meet-cute, the passion, the drama and the gorgeous men! Now this wouldn’t have been such an issue if she hadn’t been the owner of the only bookshop in Ashford, Connecticut.

Ever since her close friend Lil, from The Gingerbread Café, had become engaged she had been yearning for a little love to turn up in her life. Except Sarah knew a good man was hard to find – especially in a tiny town like Ashford. That was until New York journalist, Ridge Warner stepped into her bookshop…

Love could be just around the corner for Sarah, but will she be able to truly believe that happy-ever-after can happen in real-life too!

Aria’s travelling book shop – Rebecca Raisin

Aria Summers knows what she wants.

A life on the road with best friend Rosie and her beloved camper-van-cum-book-shop, and definitely, definitely, no romance.
But when Aria finds herself falling – after one too many glasses of wine, from a karaoke stage – into the arms of Jonathan, a part of her comes back to life for the first time in years.

Since her beloved husband died Aria has sworn off love, unless it’s the kind you can find in the pages of a book. One love of her life is quite enough.

And so Aria tries to forget Jonathan and sets off for a summer to remember in France. But could this trip change Aria’s life forever…?

De boekwinkel – Deborah Meyler

Esmee studeert kunstgeschiedenis in New York. Ze houdt van de stad en is stapelverliefd op haar vriend. Tot Mitchell haar dumpt – net voordat ze hem wil vertellen dat ze zwanger is. Esmee besluit haar kind alleen op te voeden. Ze vindt een baantje bij De Uil, een rommelige tweedehands boekwinkel in Manhattan, met een kleurrijke personeelsbezetting en een aantal tijd-,
tact- en thuisloze vaste bezoekers. In De Uil voelt Esmee zich op haar gemak. Tot de berouwvolle Mitchell alles op alles zet om haar terug te krijgen.

The Bookshop of Second Chances – Jackie Fraser

Thea Mottram is having a bad month. She’s been let go from her office job with no notice—and to make matters even worse, her husband of nearly twenty years has decided to leave her for one of her friends. Bewildered and completely lost, Thea doesn’t know what to do. But when she learns that a distant great uncle in Scotland has passed away, leaving her his home and a hefty antique book collection, she decides to leave Sussex for a few weeks. Escaping to a small coastal town where no one knows her seems to be exactly what she needs.

Almost instantly, Thea becomes enamored with the quaint cottage, comforted by its cozy rooms and lovely but neglected garden. The locals in nearby Baldochrie are just as warm, quirky, and inviting. The only person she can’t seem to win over is bookshop owner Edward Maltravers, to whom she hopes to sell her uncle’s book collection. His gruff attitude—fueled by an infamous, long-standing feud with his brother, a local lord—tests Thea’s patience. But bickering with Edward proves oddly refreshing and exciting, leading Thea to develop feelings she hasn’t experienced in a long time. As she follows a thrilling yet terrifying impulse to stay in Scotland indefinitely, Thea realizes that her new life may quickly become just as complicated as the one she was running from.

The Borrow a bookshop holiday – Kiley Dunbar

Jude Crawley should be on top of the world. She’s just graduated as a mature student, so can finally go public about her relationship with Philosophy professor, Mack.

Until she sees Mack kissing another girl, and her dreams crumble. And worse, their dream holiday – running a tiny bookshop in the harbour village of Clove Lore for two weeks – is non-refundable.
Throwing caution to the winds, Jude heads down to Devon, eager to immerse herself in literature and heal her broken heart.

But there’s one problem – six foot tall, brooding (but gorgeous) Elliot, who’s also reserved the bookshop holiday for two weeks…
As Jude and Elliot put their differences aside to run the bookshop, it seems that Jude might be falling in love with more than just words. Until she discovers what Elliot is running from – and why he’s hiding out in Clove Lore.

Can Jude find her own happy ending in a tiny, tumbledown bookshop? Or is she about to find out that her bookish holiday might have an unexpected twist in the tale…

The little bookshop of love stories – Jaimie Admans

Having lost her job and humiliated herself in front of a whole restaurant full of diners, this is absolutely, one hundred percent, the worst day of her life.
 
That is until she receives an email announcing that she is the lucky winner of the Once Upon a Page Bookshop!

Owning a bookshop has always been Hallie’s dream, and when she starts to find secret love letters on the first page of every book, she knows she’s stumbled across something special.
But Hallie’s beloved bookshop is in financial trouble, and with sales dwindling, she can’t help but wonder if she is really cut out to run a business.

Things start to look up when she meets gorgeous, bookish Dimitri and between them, they post a few of the hidden messages online, reuniting people who thought they were lost forever.
 
But maybe it’s time for Hallie to find her own happy-ever-after, too?

Het mooiste verhaal – Susan Wiggs

‘We kunnen allemaal ons eigen verhaal leven, en dat is uiteindelijk het mooiste verhaal.’

Ondanks het feit dat Natalie Harper alles heeft – een baan, een huis, vastigheid – is ze niet echt gelukkig. Maar voor ze tijd heeft om uit te zoeken waarom dat zo is, slaat het noodlot toe. Niet alleen krijgt ze een groot verdriet te verwerken, ze erft ook het bijzonder wanordelijke leven van haar moeder.

Die erfenis bestaat uit torenhoge schulden, een noodlijdende boekwinkel en de zorg voor Andrew, haar opa. Net wanneer het Natalie allemaal te veel wordt, dient de knappe aannemer Peter Gallagher zich aan – ooit ingehuurd door haar moeder om een lekkage te verhelpen.

Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen, wat Natalie de moed geeft zich op haar kersverse bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Kan ze de winkel en haar opa redden? En krijgt ze zelf misschien ook een happy end?

Much Ado About You – Samantha Young

At thirty-three-years old, Evie’s life in Chicago is missing that special something. When she’s passed over for promotion at work, Evie realizes she needs to make a change. Impulsively, she plans a holiday in a quaint English village. The holiday package comes with a temporary position at Much Ado About Books, the bookshop underneath her new flat. There’s no better getaway for the bookish Evie, a life-long Shakespeare lover.

Not only is Evie swept up in running the delightful store as soon as she arrives, she’s drawn into the lives, loves and drama of the friendly villagers. Including Roane Robson, a ridiculously sexy farmer. In spite of their undeniable chemistry, Evie’s determined to keep him at bay: she’s got to go back to her real life, after all, and a holiday romance can only end in heartbreak . . . right?

The lost for words bookshop – Stephanie Butland

Loveday Cardew prefers books to people. If you look carefully, you might glimpse the first lines of the novels she loves most tattooed on her skin. But there are some things Loveday will never, ever show you.

Into her hiding place – the bookstore where she works – come a poet, a lover, and three suspicious deliveries.

Someone has found out about her mysterious past. Will Loveday survive her own heartbreaking secrets?

The readers of Broken Wheel recommend – Katarina Bivald

Once you let a book into your life, the most unexpected things can happen…

Broken Wheel, Iowa, has never seen anyone like Sara, who traveled all the way from Sweden just to meet her book-loving pen pal. When she arrives, however, she finds Amy’s funeral guests just leaving. The residents of Broken Wheel are happy to look after their bewildered visitor — not much else to do in a small town that’s almost beyond repair. They just never imagined that she’d start a bookstore. Or that books could bring them together and change everything.

There’s a book for every person … and a person for every book. ”

The bookshop of new beginnings – Jen Mouat

It’s always been Emily Cotton’s dream to own her own bookshop. But sitting among shelves of haphazardly stacked books in a damp old barn, the reality feels a little different.

Kate Vincent hasn’t been back home in six years. But when she receives a desperate email from her childhood best friend begging for her help she doesn’t stop to think. Scenes of idyllic holidays with the Cotton family dance in her mind and she books a one-way ticket home to Wigtown.

But life for the Cottons isn’t all as she remembers and the secrets which once drove Kate and Emily apart are finally threatening to come to the surface. Now as the pair work together to save Emily’s failing bookshop – can they too begin a new chapter of their friendship?

Crime and Poetry – Amanda Flower

Rushing home to sit by her ailing grandmother’s bedside, Violet Waverly is shocked to find Grandma Daisy the picture of perfect health. Violet doesn’t need to read between the lines: her grandma wants Violet back home and working in her magical store, Charming Books. It’s where the perfect book tends to fly off the shelf and pick you…

Violet has every intention to hightail it back to Chicago, but then a dead man is discovered clutching a volume of Emily Dickinson’s poems from Grandma Daisy’s shop. The victim is Benedict Raisin, who recently put Grandma Daisy in his will, making her a prime suspect. Now, with the help of a tuxedo cat named Emerson, Violet will have to find a killer to keep Grandma from getting booked for good…

Dit is het eerste boek uit de Magical Bookshop Mystery Series en de titels alleen al doen me zin krijgen om ze te lezen. Crime and Poetry, Prose and Cons, Murders and Metaphors, Verse and Vengeance, Crimes and Covers.

De boekwinkel op de hoek – Annie Darling

Posy Morland heeft al nauwelijks een idee wat ze moet met de noodlijdende boekwinkel die ze geërfd heeft, laat staan dat ze weet wat ze moet met medewerker Sebastian – ook wel bekend als De Vervelendste Man Ooit™. In een halfjaar probeert ze de winkel om te toveren tot de eigenzinnige Londonse boekenhotspot die ze voor ogen heeft. Als Sebastian haar nou eens haar gang liet gaan…

Toevlucht zoekt ze in de oneindige voorraad romantische comedy’s die de winkel rijk is. Lezend van goed einde naar goed einde vraagt ze zich af: ligt er ook een happily ever after voor de winkel én haar in het verschiet?

In het Engels verschenen onder de titel The little bookshop of lonely hearts.

True love at the Lonely Hearts bookshop – Annie Darling

Verity Love – Jane Austen fangirl and an introvert in a world of extroverts – is perfectly happy on her own (thank you very much), and her fictional boyfriend Peter is very useful for getting her out of unwanted social events. But when a case of mistaken identity forces her to introduce a perfect stranger as her boyfriend, Verity’s life suddenly becomes much more complicated.

Johnny could also use a fictional girlfriend. Against Verity’s better judgement, he persuades her to partner up for a summer season of weddings, big number birthdays and garden parties, with just one promise – not to fall in love with each other…

Crazy in love at the Lonely Hearts bookshop – Annie Darling

Nina is addicted to bad boys, the wilder, the better. Despite her friends’ misgivings, she firmly believes that true love only takes one form: wild, full of passion and fire and punctuated by tempestuous arguments. She won’t settle for anything less.

But years of swiping right has uncovered nothing but losers and flings, and Nina is no closer to finding her One True Love than she ever was. And when a man from her past walks into the shop Nina knows she has nothing to fear: the geekiest boy in her school has become a boring suit with no chance of making her heart go pitter patter.

Which just shows how little Nina knows about her heart…

Het geheim van Penumbra’s boekwinkel – Robin Sloan

Als Clay Jannon zijn baan als webdesigner verliest, reageert hij op een advertentie van Penumbras boekwinkel die 24 uur per dag open is. Hij wordt aangenomen als verkoper voor de nacht en al snel wordt hem duidelijk dat er iets niet klopt.

De winkel heeft weinig klanten, maar die zijn wel fanatiek toegewijd. Alleen blijken ze nooit iets te kopen: ze lenen enorme, duistere boeken van gevaarlijk hoge planken, en dat allemaal in het kader van een ingewikkelde regeling met de excentrieke eigenaar Penumbra. Clay concludeert dat de winkel een dekmantel voor iets groters is en geleidelijk komt hij erachter dat Penumbra en zijn klanten een oeroud geheim op het spoor zijn. Met de hulp van zijn vrienden, waaronder Kat, een leuk en geniaal meisje dat voor Google werkt, zijn kennis van moderne techniek, en de wijsheid van Penumbra weet Clay het geheim, dat nog stamt uit de begintijd van de boekdrukkunst, te ontraadselen.

Boekwinkel De Overkant: #1 Aanpakken – Julie Sprang

De serie Boekwinkel De overkant van Julia Sprang draait om het reilen en zeilen in een kleine eilandboekwinkel.

In deel 1, Aanpakken, is Anouk na een heftige periode in haar leven naar het eiland gekomen om zichzelf weer te vinden. Met haar ex Robert woonde ze in een enorm pand in het centrum van Utrecht. Hij was strafrechtadvocaat en zij hr-manager, allebei zeer succesvol, maar het bleek dat hij een dubbelleven leidde. Anouk besloot Robert aan de kant te zetten en zegde haar baan op. Ze probeert alles wat er is gebeurd te verwerken en denkt daarbij vaak aan haar overleden moeder. Haar droom is om een boekwinkel te beginnen waar mensen ook gezellig koffie kunnen komen drinken. Ze heeft een pand gekocht en alle plannen liggen klaar, en de openingsdatum nadert met rasse schreden. Zal het haar lukken om alles op tijd af te krijgen? Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Stefan, een weduwnaar uit de buurt met een jonge dochter, zet alles op alles om Anouk te helpen met haar winkel. Heeft Anouk straks niet alleen een nieuwe winkel, maar ook een nieuwe liefde?

Mijn geliefde boekhandel – Petra Hartlieb

Mijn geliefde boekhandel is het waargebeurde verhaal dat begint met een toevalligheid. Petra Hartlieb ziet op vakantie een prachtige maar gesloten boekwinkel in Wenen. En begint te dromen.

Wat start als een opwelling tijdens een zomervakantie eindigt in het besluit om met huis en haard te verhuizen van het noorden in Duitsland naar de hoofdstad van Oostenrijk. Allemaal om eigenaar te worden van een literaire boekhandel. Een boekhandel die al snel de woonkamer van de familie wordt en een ontmoetingsplaats voor de hele buurt.

Boekhandel Zeezicht – Denise Hunter

Na jaren haar eigen verlangens in de ijskast te hebben gezet om voor haar tweelingbroer en zusje te zorgen, is het eindelijk zover dat Sophie haar grote droom – een boekhandel in het gezellige strandplaatsje Piper’s Cove – kan gaan waarmaken. Maar net als ze de sleutel van Boekhandel Zeezicht in wording heeft gekregen en ze kan beginnen met klussen, dient er zich een orkaan aan in Piper’s Cove, die een streep haalt door haar plannen.

Na de bruiloft van zijn beste vriend, wil Aiden Maddox zo snel mogelijk weer naar huis. Maar op het vliegveld komt hij erachter dat als gevolg van de ophanden zijnde orkaan alle vluchten zijn geschrapt. Omdat hij verwacht dat alle hotels volgeboekt zijn, kan hij uiteindelijk niet anders dan Sophie Lawson, zijn vroegere vriendin, vragen of hij bij haar kan blijven tot de orkaan is gepasseerd. Sophie stemt met tegenzin toe als Aiden bij haar aanklopt; ze is nog niet vergeten dat hij haar jaren geleden in de steek gelaten heeft. Maar terwijl ze de orkaan uitzitten, verdwijnt haar boosheid langzaam en flakkeren vroegere gevoelens weer op. En wanneer Sophie door een ongelukje haar enkel verstuikt, is ze diep vanbinnen blij dat Aiden er is. Vooral als hij aanbiedt om haar te helpen met de boekhandel, die al over acht dagen open moet. Zal het hun lukken om de deuren van de winkel op tijd te openen… en elkaar een tweede kans te geven?

Midnight at the bright ideas bookstore – Matthew Sullivan

Lydia Smith lives her life hiding in plain sight. A clerk at the Bright Ideas bookstore, she keeps a meticulously crafted existence among her beloved books, eccentric colleagues, and the BookFrogs—the lost and lonely regulars who spend every day marauding the store’s overwhelmed shelves.

But when Joey Molina, a young, beguiling BookFrog, kills himself in the bookstore’s upper room, Lydia’s life comes unglued. Always Joey’s favorite bookseller, Lydia has been bequeathed his meager worldly possessions. Trinkets and books; the detritus of a lonely, uncared for man. But when Lydia flips through his books she finds them defaced in ways both disturbing and inexplicable. They reveal the psyche of a young man on the verge of an emotional reckoning. And they seem to contain a hidden message. What did Joey know? And what does it have to do with Lydia?

As Lydia untangles the mystery of Joey’s suicide, she unearths a long buried memory from her own violent childhood. Details from that one bloody night begin to circle back. Her distant father returns to the fold, along with an obsessive local cop, and the Hammerman, a murderer who came into Lydia’s life long ago and, as she soon discovers, never completely left.

Dit zijn ze dus niet eens allemaal hé. Maar ik vermoed dat jullie ondertussen snappen waarom ik dit concept over meerdere blogposts heb verdeeld. Het lijkt immers een heel naslagwerk te worden.

De paarse titels heb ik zelf al gelezen maar die zijn ook bij deze lijst duidelijk in de minderheid. Sommige van de covers zijn zo uitnodigend dat ik ze zo zou adopteren indien ik ze in de boekenwinkel tegenkwam. 

2 gedachten over “Boeken over boeken #2 : Boekenwinkels”

    1. Misschien moet ik dat bij mijn Foto-updates ook doen zodat niemand me aansprakelijk stelt voor een gewichtstoename omdat ze door bakfoto’s zin kregen in koekjes. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.