2021 in lijstjes: Bleef ik binnen mijn boekenbudget?

Vorig jaar was het contrast heel groot en viel het dankzij de terugblik-blogpost meteen op dat ik opmerkelijk minder boeken had gekocht dan het jaar voordien. Waardoor dat kwam is natuurlijk geen mysterie. Ook het voorbije jaar kwam ik nog steeds niet super vaak in een stad waardoor ik minder heb kunnen ronddwalen in grotere boekhandels. Dat mijn TBR desondanks gestegen is toont aan dat het op zich geen ramp is dat ik wat minder boeken aan mijn collectie toevoeg maar ik kijk er desondanks opnieuw naar uit om dit jaar enkele pareltjes tegen te komen én aan mijn eigen collectie toe te voegen.

Ik voegde dus wel minder boeken aan mijn bibliotheek toe maar nu ook weer niet weinig. Ah nee, want dan zouden we ons pas echt zorgen moeten gaan maken. Het is immers al alarmerend genoeg dat ik minder lees, moest ik nu ook nog stoppen met mijn TBR te blijven aanvullen dan zouden jullie je ongetwijfeld gaan afvragen wat er met me aan de hand is. 🙂

Net als de vorige jaren laat ik jullie eerst even zien hoeveel boeken er per maand aan de collectie werden toegevoegd én waar ze vandaan kwamen.

Januari:
2 gekregen, 2 recensie, 3 gekocht

Februari:
3 via swap, 1 gekocht

Maart:
2 gekocht
April:
1 via swap, 1 gekocht, 1 gewonnen

Mei:
1 tweedehands gekocht, 1 gekregen, 2 recensie

Juni:
1 recensie

Juli:
3 recensie, 7 gekregen

Augustus:
2 recensie, 5 tweedehands gekocht

September:
1 recensie, 8 gekocht

Oktober:
2 via swap, 2 gekregen, 10 gekocht (waarvan 4 tweedehands)

November:
2 recensie, 1 gekocht

December:
3 via swap, 6 gekregen

De totaalcijfers:

32 boeken gekocht (waarvan 10 tweedehands),
18 boeken gekregen
13 recensie boeken
1 gewonnen boek
9 boeken via Kwante’s boekenswaps

Voor wie het zich afvraagt … Ja, Ik bleef binnen mijn budget.

Grotendeels doordat ik dit jaar ook een aantal boeken heb verkocht via Tweedehands.

Vorig jaar was het contrast heel groot vermits ik van 60 gekochte boeken in 2019 naar slechts 36 in 2020 ging. Dit jaar waren dat er dus zelfs nog ietsje minder.

Ik kocht enkele boeken tweedehands en betaalde de meeste van hen met eco-cheques vermits we die tijdig moesten opkrijgen. Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ik me daar met veel plezier voor heb opgeofferd. (61,5€ voor 7 boeken)

Ik verkocht 19 boeken en hield daar een 58,6€ extra boekenbudget aan over

en ik rond het jaar af met een restbedrag van 42,72€ die uiteraard werden doorgeschoven naar het boekenbudget voor dit jaar dat dankzij de feestdagen gelukkig nog wat verder is aangegroeid. Dankjewel moeke en vake.

Ik kwam op een gemiddelde prijs van 9,22€ per boek wat ik nog niet goed snap vermits er dit jaar geen echt dure uitschieters tussen zaten.

het duurste boek dat ik kocht: Arlo van Floor De Nil aan 21,99€ —> dit is trouwens ook één van mijn persoonlijke favorieten van het voorbije jaar.

het voordeligste boek dat ik kocht: Tai Chi boek aan 1,5€ in de kringloopwinkel

5 gedachten over “2021 in lijstjes: Bleef ik binnen mijn boekenbudget?”

    1. Annelies! Foei! Jij zou nu toch beter moeten weten hé. Wij weten immers allebei maar al te goed dat zoiets niet bestaat.

    1. Haha, qua budget misschien wel maar mijn tbr is een andere zaak hoor. Zeker nu manlief niet minder dan twee manga-series voor me heeft besteld en het aantal ongelezen boeken nog meer gestegen is. Mijn e-reader wordt (sorry e-reader) vooral veel genegeerd want die heb ik al heel lang niet meer gebruikt. Daar staan nochtans ook nog een heel deel ongelezen boeken op.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.