Lees ik mijn aanwinsten ook echt? – 2019

In 2018 deelde Anneke van Een letter meer graag een blogpost waarin ze haar Boekenfestijn-aanwinsten deelde en aantoonde dat ze het merendeel daarvan niet gelezen had. Heel wat impulsaankopen omwille van de mooie prijs die haar nadien minder leken aan te spreken dan ze oorspronkelijk had verwacht. Een paar maanden later deelde Annemieke een andere blogpost waarin ze zich de vraag stelde of ze haar Bookhauls ook daadwerkelijk las. Ze ging dit even onderzoeken en die blogpost maakte me heel benieuwd naar welk resultaat zo’n onderzoek bij mij zou opleveren.

In eerdere blogpost bekeek ik mijn aanwinsten van zowel 2015 als 2016 , 2017 en 2018 al eens grondig en vandaag doe ik hetzelfde met die van 2019.

Januari:

16 nieuwe boeken
(5x gekregen, 5x gekocht, 6x recensie)
14x gelezen
4x weggedaan na lezen
1x ongelezen weggedaan (dubbel exemplaar)
1x ongelezen in de kast

Februari:

7 nieuwe boeken
(2x gekregen, 1x gekocht, 4x recensie)
5x gelezen
2x ongelezen weggedaan (ongevraagd toegestuurde recensie-exemplaren

Maart:

4 nieuwe boeken
(2x gekocht, 2x recensie)
4x gelezen
2x weggedaan na lezen

April:

8 nieuwe boeken
(2x gekocht, 6x recensie)
8x gelezen
1x weggedaan na lezen

Mei:

4 nieuwe boeken
(3x gekregen, 1x recensie)
4x gelezen
2x weggedaan na lezen

Juni:

7 nieuwe boeken
(2x gekregen, 4x gekocht, 1x recensie)
5x gelezen
1x weggedaan na lezen
2x ongelezen in de kast

Juli:

21 nieuwe boeken
(11x gekregen, 8x gekocht, 2x recensie)
13x gelezen
3x weggedaan na lezen
5x ongelezen weggedaan
3x ongelezen in de kast

Augustus:

11 nieuwe boeken
(6x gekocht, 3x gekregen, 2x recensie)
5x gelezen
6x ongelezen weggedaan

September:

19x nieuwe boeken
(17x gekocht,2x recensie)
12x gelezen
2x weggedaan na lezen
1x ongelezen weggedaan
7x ongelezen in de kast

Oktober:

11 nieuwe boeken
(3x gekregen, 7x gekocht, 1x recensie)
10x gelezen
5x weggedaan na lezen
1x ongelezen weggedaan

November:

12 nieuwe boeken
(9x gekocht, 3x recensie)
11x gelezen
1x weggedaan na lezen
1x ongelezen in de kast

December:

8 nieuwe boeken
(8 x gekregen)
5 x gelezen
3 x ongelezen in de kast

Conclusie:

128 nieuwe boeken
96 gelezen boeken
32 ongelezen boeken
37 boeken deed ik weg (16 van hen had ik niet gelezen – Argeneaux van Lynsay Sands, ongevraagde recensie-exemplaren, … )
Procentueel gezien staat 13,28 % van de boeken die ik in 2019 aan mijn collectie toevoegde momenteel nog op mijn TBR.

Enkele van de boeken die ik nog niet las:

Imprudence – Gail Carriger, Archangel’s Blade – Nalini Singh, Nightchaser – Amanda Bouchet, 9 november – Colleen Hoover, Wundersmith – Jessica Townsend, Heroïne Worship – Sarah Kuhn, …

Enkele van de boeken die ik ongelezen wegdeed:

Meerdere delen uit de Argeneaux-serie van Lynsay Sands, The Darkest Kiss – Keri Arthur, De huizenruil – Rebecca Fleet, Gevaar – Erin Watt

6 gedachten over “Lees ik mijn aanwinsten ook echt? – 2019”

    1. Hey Nienke. Daar ben ik het helemaal mee eens. We zijn de voorbije week een midweek naar Centerparcs geweest en daar heb ik eindelijk Wundersmith kunnen lezen. Zo’n leuk boek.

    1. Dag Lotte! Vroeger las ik vrij snel maar de laatste jaren opvallend trager. De boeken uit deze blogpost heb ik dan ook niet in allemaal in 2019 gelezen maar tot nu toe. 🙂

  1. Ik heb zeker nog heel wat boeken liggen, ook nieuwe van Nora of mijn favoriete thriller schrijvers maar die liggen er soms al wat jaartjes. Oeps. 1 of andere manier grijp ik toch eerder naar oude Nora boeken. Maar wil in het nieuwe jaar tenminste 10 boeken lezen die ik nog niet heb gelezen. Dit jaar (in mijn overzichtje die ik aan het maken ben) staan ook veel boeken die ik op de kop heb getikt via Marktplaats en ‘nieuw’ waren van Nora. Zo blij dat m’n verzameling (behalve die 2 boeken die écht aan vervanging toe zijn) compleet heb. Ik ben een gelukkig mens 😉
    Ben nu het Bruidenkwartet weer aan het lezen en bij het laatste deel aangekomen.

    1. Hihi, hier liggen sommige boeken ook al enkele jaren op me te wachten hoor. Al een geluk dat er geen vervaldatum op boeken staat hé. Ik vind het nog steeds heel fijn dat je je Nora-collectie hebt kunnen vervolledigen. Hopelijk kon je de twee exemplaren die bijna uit elkaar vallen ook nog een keer ergens tegen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.