Fandom Collection Tag

Toen ik me onlangs afvroeg wanneer mijn Harry Potter verzameling zo snel was beginnen groeien en wat nu weer juist het allereerste item was dat ik zelf kocht bedacht ik me dat ik hier misschien een Tag rond kon uitwerken. Dat ik het me dan binnen enkele maanden of jaren niet meer moet afvragen maar het gewoon kan opzoeken op mijn blog is natuurlijk een handig voordeel. In deze blogpost stel ik mezelf dus enkele vragen over mijn favoriete fandom en de items die ik daarvan verzameld heb.

Wat is jouw favoriete fandom?
Dat lijkt me wel duidelijk … de magische wereld van Harry Potter.

Sinds wanneer ben je daar items van beginnen verzamelen?
Ik heb de serie ontdekt toen het eerste in 1997 uitkwam. Mijn allereerste item naast de boeken was een poster naar aanleiding van de release het derde boek The Prisoner of Azkaban (dankjewel lieve nicht!). Nadien heb ik echter heel lang niets gekocht tot ik via het bloggen andere Potterheads leerde kennen. Het lijkt wel alsof dat voor een startschot heeft gezorgd want sindsdien heb ik vanalles en nog wat van mijn favoriete fandom in huis.

Wat is je kleinste goodie?
Dat is waarschijnlijk deze halsketting. Ik kan alleszins niet meteen iets kleiner bedenken.

Wat is het grootste exemplaar?
Mijn Hogwarts koffer of de Lego set van het Hogwarts kasteel. Die nemen ongeveer even veel plek in.

Wat is je oudste goodie?
De poster die ik eerder al heb vermeld. Het tweede oudste is waarschijnlijk mijn zelfgemaakte toverstaf.

Wat is je meest recente aankoop?
The Burrow Lego set

Op welk item heb je het langste moeten wachten?
Mijn Hogwarts brief

Naar welke goodie heb je lang moeten zoeken?
De eerste twee boeken in de juiste hardcover editie. Ik had die twee delen immers als softcover en dat stak mijn ogen uit vermits ik wilde dat de hele reeks mooi bij elkaar zou passen. Maar dat zijn natuurlijk geen goodies.

De kleine Dobby Funko die in een mystery doosje zat is dat wel en daar heb ik lang naar moeten zoeken. Naar Newt Scamander als Funko Pop met zijn koffer én Hufflepuff sjaal ook en naar de Occamy Funko ben ik nog steeds op zoek. Ik ben hem al wel een paar keer online tegengekomen maar steeds aan een belachelijk hoog bedrag.

Wat is het goedkoopste item in je collectie?
Waarschijnlijk mijn zelfgemaakte toverstaf. Qua gekochte items zal het de halsketting zijn die eerder al aan bod kwam.

En het duurste?
De Hogwarts Lego set. Dat was een kostelijke aankoop maar hij zorgde wel voor heel wat uren bouwplezier en ik ga hem sowieso nog een paar keer opnieuw in elkaar steken.

Heb je zelfgemaakte goodies?
Vrij veel zelfs. Sjaals, papieren bladwijzers, boekenleggers met parels en bedels, kaarten, een toverstaf, armbanden, baby mandrakes, een Hogwarts schaduwlicht, armbanden, … Ik ben graag creatief bezig en al helemaal wanneer het in Harry Potter thema is.

Wat zijn je favoriete gekregen items?
De meeste heb ik zelf gekocht maar van wat ik cadeau kreeg zijn dit enkele favorieten: de Hogwarts sneeuwbol van manlief, de Patronus funko van Nancy, de Marauders Map booksleeve van Marilyn, de bruine Hogwarts handtas die ik van mijn nichtje kreeg, de leuke washi-tape rolletjes die Katrien me gaf tijdens een swap-actie, de Hedwig halsketting die ik van manlief kreeg omdat ik al zolang op mijn Hogwarts brief aan het wachten was, de leuke das-pin die Anouk me toestuurde, …

Welke items staan nog op je wishlist?
Een Marauders Map jurk, een Thestral of Hufflepuff mascotte toverstaf, … (Bron foto jurk: modcloth.com)

Van wat voor goodies heb je het meeste?
Funko Pops, bladwijzers en notitieboeken

Zijn er goodies waar je spijt van hebt?
De Platform 9 3/4 handtas die ik kocht bij Primark. Want toen wist ik dankzij de mooie bruine en zwarte Hogwarts handtassen die ik eerder cadeau kreeg al dat de kwaliteit heel slecht is. Ik durf die twee tassen dus amper te gebruiken én een van hen is ondertussen al driemaal gerepareerd. Dus die derde had ik beter niet gekocht.  De leuke Hedwig pyjama die al bij de eerste wasbeurt kromp en verkleurde was ook geen succes en kwam van dezelfde winkel.

Wat zijn de favorieten uit je collectie?
Mijn Hogwarts koffer, de paarse pygmypuff (aka Periwinkle) die ik bij The Curly Witch heb besteld, mijn Newt Scamander funko pop, mijn Accio Tea beker van Letters & Lights, de Luna Lovegood sjaal die ik onlangs kocht, het knutselmateriaal (stempels, snijvormen, papier, stickers, …) waarmee ik Harry Potter kaarten -en scrapbooking projecten kan maken, mijn vintage Hufflepuff mantel en zoveel andere zaken.

Heb je ook producten van kleine ondernemers in je verzameling?
Ja, heel wat ondertussen en veel daarvan zijn echte favorieten. Zo maakte Emmy ooit een portret van me als Hufflepuff student en zat er een super leuke beker in haar allereerste box. De Niffler kaars die ze toen uitbracht vind ik nog steeds heerlijke ruiken.

Van Babet (Oktoberdots) heb ik heel wat bladwijzers. Van Anouk (AnotherView) heb ik een mooie stoffen poster, bladwijzers, stickers, illustraties, twee totebags en een prachtig Hogwarts kussen.

Lisanne van TheCurlyWitch heeft naast een prachtige pygmypuff ook een Occamy halsketting voor me gemaakt. Maar dankzij Etsy heb ik ook magnetische bladwijzers van Martenscrap en MarcandoPaginas, washi-tape van SwishandFlickCompany,

een Quibbler van DaanMovieProps, kaarten van Katie Abey en StaceyMcEvoyCaunt, stickers van The Fizzy Pumpkin, notitieblokken van LumosPins, … Dus ja, ik ben een behoorlijk grote fan van ontwerpen van kleine ondernemers. 🙂

Vullen jullie hem ook in Emmy, Annabel en Kwante?
Ik ben benieuwd naar jullie collectie en favoriete items.

11 gedachten over “Fandom Collection Tag”

    1. Dankjewel lieve Sas. Dankzij deze tag kan ik die grote collectie van me weer eens wat extra aandacht geven. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.