Eurovision 2021 : de Potteritis editie

Ja, hoor daar ga ik weer. Maar met reden. Het leek immers wel alsof ze het er daar in Rotterdam speciaal voor deden. Er waren echt zoveel zaken waarbij ik meteen aan mijn favoriete fandom moest denken. Mijn Potteritis leek tilt te slaan tijdens het bekijken van het Eurovisiesongfestival. Ik kijk niet elk jaar naar Eurosong maar dit jaar deed ik dat wel en in combinatie met al die Potteritis-opvliegingen was het meteen extra leuk.

De afbeeldingen in deze blogposts zijn screenshots uit de livestream op YouTube en de filmpjes op deze site.  Behalve de foto van Rita Skeeter. Die behoort toe aan WizardingWorld.

Het was duidelijk niet enkel mijn Potteritis-aandoening die tilt sloeg. Blijkbaar heeft er ook iemand een TimeTurner doen doorslaan want sommige artiesten (Fyr og Flamme uit Denemarken waren zeker niet de enige) leken plots weer in de jaren ’80 te leven.

De Ierse zangeres Lesley Roy was dan weer aan het rond dwalen in de Forbidden Forest. Gek genoeg dook de Whomping Willow daar ook op om een paar porren uit te delen met haar takken. Lesley zong dan ook nog eens over mappen. Ha, zie je wel dat ze het er gewoon voor doen!

Hufflepuff (aka The Roop van Litouwen) mocht de eerste halve finale openen.

De Ijslandse groep Daði & Gagnamagnið (lange leve de copy/paste functie) leek aan Molly Weasly gevraagd te hebben of ze hun truien wilde regelen

Roxen uit Romenië werd op het podium achtervolgd door Inferni

Victoria van Bulgarije had wat weg van een uit Azkaban ontsnapte gevangene.

Zouden Edsilia Rombley en Rita Skeeter samen zijn gaan winkelen?

Dankzij de Spaanse Blas Cantó kon Remus Lupin niet meedoen aan het Eurovisie songfestival.

Het grootste gedeelte van Tornike Kipiani’s nummer voelde aan alsof een Dementor al je hoop en geluk aan het wegzuigen was.

The heiress from Slytherin én haar Slytherin Posse waren ook van de partij (Samantha Tina van Letland). Misschien waren die bizarre maskers ter bescherming tegen de basilisk die ze in de coulissen hadden achtergelaten.

Waar is het ministerie van magie wanneer iemand (Barbara Pravi voor Frankrijk) magie uitoefent op het podium terwijl er Muggles meekijken?

Uit de borstkast van Vasil uit Noord Macedonië leek een Patronus te ontsnappen.

Ik vraag me nog steeds af wat de zangeres van Oekraïne gezongen heeft qua lyrics. Zou het parseltongue geweest zijn? Dat riedeltje op de fluit had alleszins wel wat weg van een slangenbezweerder. Haar hypnotiserende bewegingen en doordringende blik doen dan weer vermoeden dat ze een nicht van Nagini is.

Voor wie ook naar de show gekeken heeft … hadden jullie ook dit soort bedenkingen? Of ligt het dan toch echt aan mij? 

Veel succes trouwens om er vanavond niet aan te denken wanneer je naar de finale kijkt. 😉

Oh en ook nog even een vraagje vermits ik dit echt niet weet. Mag je dit soort screenshots eigenlijk delen of bestaat daar ook een copyright-regeling voor ?

8 gedachten over “Eurovision 2021 : de Potteritis editie”

 1. “ Victoria van Bulgarije had wat weg van een uit Azkaban ontsnapte gevangene.” Hahaha maar echt! Ik ga er sowieso aan denken vanavond!

  En over de foto’s – ik weet niet 100% zeker of je deze zomaar mag delen. Ik denk dat er op z’n minst een bronvermelding bij moet staan. Dat vind ik ook nog steeds lastig daarom maak ik vaak gebruik van stockfoto’s. Wat bij zo’n soort artikel natuurlijk lastig gaat aangezien je wel wilt laten zien waar je het over hebt!

  1. Vroeger deelde ik er wel eens enkele die ik online tegenkwam (inclusief bronvermelding) maar dat is blijkbaar ook niet altijd toegestaan dus speel ik doorgaans op veilig en gebruik ik enkel eigen foto’s. Bij een blogpost als deze is dat natuurlijk vrij moeilijk. Ik zou een foto van het tv-scherm of de laptop kunnen maken maar zou dat dan plots wel mogen en een screenshot niet? Na deze blogpost dus toch maar weer overstappen om enkel eigen beeldmateriaal. Zonder beeldmateriaal had inderdaad waarschijnlijk niemand door waar ik in hemelsnaam over bezig was.

  1. Hahaha, als niet Harry Potter – fan vraag je je waarschijnlijk af hoe ik in hemelsnaam alles aan dat fandom blijf linken. 🙂

  1. Hihi. Ik merkte zelfs nog meer referenties op tijdens het bekijken van de finale. De deelneemster voor Albanië leek bijvoorbeeld de inhoud van haar Gringott’s kluis te hebben getransformeerd tot een jurk. Dit soort posts vind ik echt super leuk om te maken want dan kan ik me even helemaal laten gaan. 🙂

  1. Deze post was echt zoooo leuk om samen te stellen. Tijdens het kijken van de finale schoten er me nog meer referenties te binnen maar die heb ik enkel op Facebook gedeeld. Misschien ga ik toch wat vaker naar het Eurovisie Songfestival moeten kijken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.