Tegenstellingen #8

Wanneer je zoals ik zowel van lijstjes als boeken houdt is het niet meer als vanzelfsprekend dat je beide samenvoegt tot een geheel … boekenlijstjes. De ene keer baseer ik me op de cover en deel ik hier bijvoorbeeld een Raaf in de Spotlight-lijstje of een lijst met allemaal collages van boeken met een gemeenschappelijk element op de cover. Een andere keer focus ik me net op de titels of auteurs met posts als Kleurrijke auteurs, Steeds een tikkeltje meer of Here, there, everywhere als gevolg. De post van vandaag hoort in dat laatste rijtje thuis vermits ik ook met vaste regelmaat titels tegenkom die elkaars tegenpolen zijn en dus meteen ook het tegenovergestelde van Gedeelde titels

Een vraag die af en toe terugkomt is of ik de boeken in deze posts allemaal gelezen heb. Dat is dus (voor alle duidelijkheid) niet het geval. Meestal gaat het zo dat ik online een boek zie voorbijkomen en me bedenk dat die titel waarschijnlijk ook een tegenpool heeft. Vervolgens ga ik daarnaar op zoek en vrijwel steeds vind ik ook daadwerkelijk een tegengestelde titel. Op die manier ontdek ik af en toe boeken die ik graag een keer wil lezen.

The sins of the father – Jeffrey Archer vs. The sins of the mother – Danielle Steel

Seven days of you – Cecilia Vinesse vs. Seven days without you – Anmol Rana

Virus – Bill Buchanan vs. Antidote – R.A.Steffan

Looking for Jake – China Miéville vs. Finding Jake – Bryan Reardon

Born in fire – K.F.Breene vs. Born of water – Autumn M.Birt

Happy dreams – Jia Pingwa vs. Nightmares! – Jason Segel & Kirsten Miller

That girl from nowhere – Dorothy Koomson vs. The girl from everywhere – Heidi Heilig

The dream giver – Bruce Wilkinson vs. The dream thief – Shana Abé

Ignite – R.K.Close vs. Extinguish – J.M.Darhower

Darkness awakened – Stephanie Rowe vs. Darkness sleeping – Jen Pretty

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.