2018: Favoriete blogposts en lijstjes die ik zelf schreef

Sommige tradities hou ik graag in ere. Het nieuwe jaar starten met een terugblik op de voorbije maanden is daar één van. Het is de ideale periode om mijn liefde voor lijstjes niet in te tomen en even terug te kijken naar een afgesloten hoofdstuk voor ik aan een nieuw verhaal begin. Ieder jaar opnieuw vergeet ik hoeveel tijd er in sommige van die blogposts kruipt maar ik blijf het fascinerend vinden om sommige zaken op te zoeken. Hoeveel maar ook wat ik juist las, welke nieuwe boeken ik aan mijn collectie mocht toevoegen, mijn favoriete boeken maar evengoed een aantal tegenvallers, … Een beetje van alles dus. Als ik me niet vergis is dit de laatste terugblik-post. In tegenstelling tot de terugkerende Blogger Lovin-posts deel ik ditmaal enkele favorieten van  blogposts die ik zelf publiceerde

Ik deelde het voorbije jaar 263 blogposts dus eigenlijk is dit ondanks de 20 titels wel degelijk een lijstJE. Echt waar. Dat het moeilijk was om er niet nog meer te vermelden toont aan dat ik nog steeds van het bloggen geniet dus dat is op zich een goed teken. Hopelijk vinden jullie het ook nog steeds leuk om hier naast recensies ook allerlei lijstjes, tags, unboxings en dergelijke te zien verschijnen.

Een boekig lijstje
Deze tag zette me behoorlijk aan het denken maar het was wel leuk om te zien of bepaalde boeken bij specifieke momenten en herinneringen passen.

Onvoorspelbare leven van een boekblogger
Een blikje achter de schermen van het leven van een boeklogger

Een ondervraging in boeken
Tja, ik hou er nu eenmaal van om zotte lijstjes te maken op basis van titels.

Van 10 naar 1: de boekige versie
De Van 10 naar 1 Tag van Yoni vond ik heel fijn, het leek me echter nog leuker wanneer er een hoekige versie van zou bestaan. Dus heb ik haar vragenlijst een beetje aangepast.

YALfest – verslag
Wat was het leuk om een aantal vriendinnen opnieuw te ontmoeten en zowel Tomi Adeyemi als Taran Matharu enkele vragen te mogen stellen. Dat ik daar ditmaal helemaal zo ver niet voor moest reizen was een extra meevaller.

Pottergram #2
De kans is groot dat hier dit jaar een derde editie van zal verschijnen.

Londen-verslag
Ik was echt super gelukkig toen ik in mei vorig jaar na vele jaren dromen nog een keertje terug naar Londen kon. Uiteraard moest ik daar nadien iets over delen op mijn blog.

Harry Potter Tour
Hetzelfde telt voor een selectie uit de 400+ foto’s die ik op slechts één namiddag maakte terwijl we de Harry Potter Tour bezochten. Die tentoonstelling was echt indrukwekkend.

De mysteries van Hogwarts Mystery
Het Hogwarts Mystery spel bleek me dan weer iets minder aan te spreken. Maar het leverde wel deze blogpost op.

I guess I’m sorted this way
We blijven nog eventjes in het Harry Potter wereldje vermits het bij mijn Bookstagram-account wel heel duidelijk werd in wel Hogwarts-huis is thuis hoor. Ik ben trouwens benieuwd hoeveel Harry Potter-gerelateerde blogposts en lijstjes er in deze post gaan opduiken?

Hittegolf-boeken
Nog zo’n zotte titelpost waarin ik ditmaal mijn frustraties naar aanleiding van de aanhoudende hittegolf kwijt kon.

Altijd maar lezen
Een post om aan te tonen dat ik effectief vrijwel altijd aan het lezen ben. Ongeacht mijn leeftijd.

Waarom ik zo weinig mogelijk op mijn bezoekcijfers let
Dit jaar moest ik mezelf weer even voorhouden dat ik die cijfers best kan negeren. Toen ik ze opzocht omdat de mediakit moest worden aangepast werd ik meteen weer onzeker en dat is natuurlijk niet de bedoeling van het bloggen.

Inspiratie voor boekbloggers
Zelf heb ik er tot nu toe nog geen last van maar voor de boekbloggers die even zonder inspiratie zitten stelde ik twee inspiratie-posts samen.

Introvert als blogger
Af en toe verschijnt er hier ook eens een serieuze en persoonlijkere post.

Primark = Pottermark
Om dan nadien weer over te stappen op mijn favoriete thema … bij mijn weten is er nog steeds geen behandeling ontdekt tegen die Potteritis. Al een geluk dat die aandoening geen pijn doet.

Woont er hier nog steeds een booknerd?
Het antwoord is waarschijnlijk vrij voorspelbaar maar ik wandelde nog eens met de camera doorheen het huis om dit aan te tonen met bewijsmateriaal.

Open Boekdagen: Favorieten
Voor de Open Boekdagen van Standaard Boekhandel mocht ik een lijstje samenstellen met favorieten boeken. Enkele daarvan werden uitgestald in het plaatselijke filiaal maar de volledige lijst deelde ik hier. Ik had immers lang genoeg zitten piekeren over welke boeken er wel/niet thuis hoorden.

Mijn boekenkast in cijfers
Dit is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden. Net als deze terugblikposts. Ik blijf het fascinerend vinden om te zien hoe de inhoud van mijn kasten en dus ook deze cijfers blijven veranderen.

Lees ik mijn nieuwe aanwinsten ook echt?
Nadat ik een gelijkaardige post had gelezen bij Annemieke was ik zelf ook nieuwsgierig geworden. Het resultaat van dit eerste onderzoek viel nog vrij goed mee maar ik ben van plan om ook de volgende jaren na te gaan en vrees dat de verhoudingen er daar anders zullen uitzien.

4 gedachten over “2018: Favoriete blogposts en lijstjes die ik zelf schreef”

    1. Ik denk dat lijstjes altijd een zwak punt zullen blijven bij mij. Of een sterk punt. Het is maar hoe je het ziet natuurlijk. Ik vind het gewoon heel leuk om samen te stellen en hou wel van het overzicht dat het me geeft.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.