Altijd maar lezen

Na Elke dag lezen, Seizoenslezen en Het hele jaar door lezen leek het me een goed idee om even te bewijzen dat ik zelf ook Altijd maar aan het lezen ben. Nu ja, niet elk moment van de dag maar wel héél veel. Het is dat er bij ons thuis vroeger niet zoveel foto’s werden getrokken anders had dit lijstje nog een pak langer geweest. Ik ben niet zo gek van het delen van foto’s van mezelf maar vermits ik vandaag exact 12 jaar aan het bloggen ben mocht het wel een keer. Beschouw het maar als een soort jubileum-blogpost.

“Moet dat nu echt? Ik ben aan het lezen.”

Ik heb me hier trouwens bij vrijwel elke foto afgevraagd wat ik aan het lezen was maar dat is dus nogal moeilijk te achterhalen. Het was precies wel fijn leesvoer … of toffe prenten.

Ik zit dan wel in Hufflepuff maar als kind was deze leeuwenpyama wel favoriet. Hier ben ik trouwens aan het voorlezen voor mijn broertje.

Ik denk dat mijn vake hier viermaal mijn naam heeft moeten zeggen voor ik het merkte. Als ik vroeger aan het lezen was was ik echt he-le-maal van de wereld.

Totaal het prachtige uitzicht negerend mijn boek aan het lezen.

Toen had ik nog niet door dat ik best een meter naar rechts kon opschuiven indien ik er nadien niet als een kreeft wilde uitzien.

Ik had wel door dat je dankzij een jurk handsfree kon lezen. Dat dan weer wel.

Op vakantie in het bos. Let vooral op mijn ROZE pantoffels mét strikjes.

Er zit eigenlijk niet zoveel tijd tussen deze foto en de vorige. Wel een zware kortisone-kuur waardoor mijn gezicht er plots helemaal anders uitzag.

De eerste keer dat ik een paar weken in isolatie lag in het ziekenhuis. Maar ik had wel leesvoer én mijn favoriete beren bij me als gezelschap.

En toen waren we plots enkele jaren verder. Ik had net verjaardagscadeautjes gekregen (de tweede van Muse én een schattige Elmo) maar ik was een beetje afgeleid doordat ik voor het eerst Harry Potter in het Nederlands aan het herlezen was. Heel bizar vermits ik de Engelse namen gewoon was/ben. Hier zijn we trouwens ook weer op vakantie.

Bij een vriendin die in Antwerpen op kot zat.

In Blankenberge op het strand. Hier ben ik trouwens een Stephanie Plum-boek van Janet Evanovich aan het lezen. Wauw al twee foto’s waarvan ik weet wat ik aan het lezen ben. Hoera!

In Landal Vennebos

Dichter bij huis maar wél met een ijsje.

Een oude #BBBookstagramfoto met de boeken die ik toen las in augustus. Ik had blijkbaar goed mijn best gedaan.

Tja, vanaf ik een Bookstagram-account heb verschijnen er weer wat vaker lezende foto’s van me.

Grijsgroene ogen had voor mij een betere titel geweest. 😉

In Potter-modus

met ontembaar haar

op de trein van Gent naar Mechelen.

Ondertussen wordt de volgende generatie boekverorberaars ook alvast opgeleid.

Hebben jullie veel ‘lezende’ foto’s ?

13 gedachten over “Altijd maar lezen”

  1. De laatste jaren zijn het bij mij enkel nog foto’s die ik zelf getrokken heb. Dus daar sta ik telkens maar deels op.

  1. Naar het schijnt liet ik mijn ouders in het weekend uitslapen en zat ik als klein meisje ’s ochtends in de zetel in mijn favoriete boek te bladeren. Blijkbaar zat de liefde voor het lezen er bij ons allebei al vroeg in. Wel een super leuk idee om dat soort foto’s van J. te verzamelen.

  1. Bedankt Annemieke! Gek dat deze blog al zo lang bestaat en de site zelfs nog langer. Wat gaat gaat het toch snel.

 1. Allereerst proficiat met je “jubilée” 🙂 Wat een tijd al zeg! Fantastisch dat er zoveel lezende foto’s van jou zijn. Uit mijn kindertijd denk ik niet eens dat die er zijn. Ik moest altijd stoppen met lezen om te komen poseren 🙂 Ik herinner me wel een foto onder de kerstboom (inclusief schattig pakje) waar ik tussen de cadeautjes zit, maar of daar toen ook al boeken bij zaten kan ik me niet meer herinneren.

  1. Dankjewel! Ik heb het geluk dat vake ook gewoon foto’s maakte terwijl we aan het lezen of spelen waren. Al zijn er uiteraard ook wel een heel deel geposeerde foto’s terug te vinden.

  1. Ah ja, mij had het leesvirus al vrij snel te pakken. Ik hoop vandaag trouwens in de nieuwe Nora Roberts te starten. Het klinkt helemaal anders als wat we van haar gewoon zijn én ik ben echt super benieuwd.

 2. Oh, wat een zalige terugblik! Misschien dat ik het idee wel eens van je overneem (als ik er ooit aan toekom om mijn albums, die nog in België liggen, eens uit te pluizen), als je dat ok vindt? 🙂

  Dat helemaal van de wereld zijn vroeger als je las, dat herken ik trouwens volledig! Raar eigenlijk hoe dat tegenwoordig, ook al lees ik nog altijd veel, nog maar zelden gebeurt. Of ik daarentegen al doorhad dat rokken handsfree lezen toelieten, dat betwijfel ik. Zalige commentaar, dat 🙂

  1. Ja! Natuurlijk vind ik dat ok. Het lijkt me zelfs heel leuk om jouw lezende foto’s eens te zien. Wat dat handsfree lezen betreft … ik was precies nogal vindingrijk. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.