Ik ging vijf dagen naar Londen en het was geweldig …

Of het nu via de blog was of op Instagram, je kon er niet om heen … vorige week ging ik vijf dagen lang naar Londen. Na heel lang dromen en vervolgens nog een tijdje aftellen én reikhalzend uitkijken was het eindelijk zover. Vermits ik jullie daar tot vervelens toe mee heb naar laten aftellen leek het me een goed idee om hier op de blog te laten weten hoe het geweest is. Iets uitgebreider alleszins dan ‘Het was super fijn’ of ‘Geweldig!’. Want ook al klopt die omschrijving wel echt veelzeggend is ze niet.

In deze blogpost deel ik wat we allemaal gedaan hebben tijdens onze Londen-citytrip. Vervolgens komt er ook nog een post vol foto’s van de Harry Potter Tour en uiteraard ook een stukje waarin ik jullie mijn nieuwe aanwinsten toon.

De eerste dag werd ik om 8u opgepikt en vervolgens samen met mijn nicht afgezet aan het station in Mechelen. Het leek ons handig om van daaruit met de trein naar Brussel Zuid te reizen en zo de files en bijhorende vertragingen op de baan te vermijden. Dat bleek een heel goed idee te zijn want op deze manier waren we heel snel in het station om ons aan te melden voor de Eurostar. Tot mijn grote verbazing werd er amper gecontroleerd of je iets verdacht bij je had. Onze handtassen, trolley en koffer werden wel door een scanner gehaald maar dat was het dan ook. (Foto: St.Pancras Station)

Die lijn werd trouwens doorgetrokken vermits die dag alles heel vlot leek te verlopen. Ook de aankomst in St. Pancras Station (wat een prachtig gebouw!) en het vinden van de juiste bus naar onze Air BnB (die er in het echt even geweldig uitzag als op de site). Hierdoor kwamen we vroeger aan dan verwacht en konden we de eerste dag tot onze grote verbazing ook nog iets anders doen.

Nadat we ons geïnstalleerd hadden en ook de koelkast was gevuld besloten we nog even naar het centrum te trekken. Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat we als eerste een boekhandel bezochten. We gingen namelijk eerst bij Waterstones langs en hier heb ik een hele tijd zitten ronddwalen om vervolgens met 4 items bij de kassa te belanden. Ik had hier door het grote fantasy-aanbod makkelijk nog wat meer boeken kunnen uitkiezen maar vermits het nog maar onze eerste boekenwinkel was heb ik me ingehouden. Nochtans stond er op mijn briefjes van 10£ een duidelijke richtlijn voor waar ik het geld het best aan kon besteden. 😉

Nadien gingen we nog even bij Harchards langs. Die winkel had Melisa aangeraden in haar Londense Boekspotter én het interieur was echt heel uitnodigend. Al moet ik toegeven dat de trappen iets minder interessant waren aan het einde van de dag. Op dat moment was het immers al ongeveer 18u30. Tot onze verbazing bleven de winkels die dag superlang open. Wij hielden het na deze twee winkels echter voor bekeken en reisden terug naar St.Pancras waar we onze dag afsloten met sushi.

Dag twee begon al voor 7u omdat we die nacht allebei amper hadden geslapen. Een trage start en rustig ontbijt waren dus heel welkom. Hierna namen we bus en tram richting Camden. Het eerste winkeltje waar we binnenstapten was Hardys. De verkoper bleef ons maar snoepjes aanbieden terwijl we aan het rondkijken waren. Dankzij de kleurrijke verpakkingen en de grote glazen potten gevuld met snoep deed de winkel me een beetje aan Bertie Botts denken. Het leek me dan ook heel gepast om er een doosje Bertie Botts Every Flavor Beans te kopen.

Hierna werd er nog eventjes rond-gesnuisterd bij Any Amount of Books waar ik in de kelder een aantal planken met bargain books tegen kwam. Jammer genoeg zat er hier geen titel tussen die me aansprak. Onze volgende halte was The House of Mina Lima maar toen we daar aankwamen ontdekten we dat ze pas om 12u zouden opengaan.

Dus was Foyles eerst aan de beurt. Ik was nogal ont-goocheld in hun aanbod urban fantasy en paranormal romance. Van die laatste hadden ze er slechts enkele en die vond ik na lang zoeken bij de romantische boeken. Desondanks hield ik wel van deze lichte en ruime winkel. Bij hun jeugdafdeling vond ik een blok met allerlei kaarten uit de eerste Harry Potter film en ook in deze winkel adopteerde ik een aantal boeken. Tja, ik was nu eenmaal achttien jaar lang niet in Londen geweest. Me een beetje laten gaan mocht dus wel. Al heb ik ook heel wat boeken achtergelaten vermits ze uiteraard wel in onze koffers moesten passen.

Na een lunchpauze gingen we terug naar the House of Mina Lima en wat was het fijn om daar rond te kijken naar alle prachtige illustraties en de leuke manier waarop het gebouw helemaal was ondergedompeld in een Harry Potter-sfeer. Toen we er alles hadden bewonderd besloot ik dit keer toch het mooie geïllustreerde exemplaar van Beauty and the Beast te kopen. Oops, dat was dus alvast een spoiler voor mijn aanwinsten-blogpost.

De laatste winkel van deze dag was de Forbidden Planet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in deze winkel nog meer Funko’s en fandom-goodies had verwacht. Het comic-aanbod was dan weer super indrukwekkend en na het trieste urban fantasy en paranormal romance aanbod van Foyles herstelde deze winkel helemaal mijn geloof met hun uitgebreide aanbod in twee van mijn favoriete genres. Ik heb héél veel boeken vastgehad maar omdat ik wat vreesde voor de capaciteit van mijn trolley en de koffer van mijn nicht (ik had immers ook al iets voor mijn nichtje en neefje gekocht) beperkte ik me tot slechts drie paperbacks voor we richting Shake Shack wandelden.

Talitha had me immers nieuwsgierig gemaakt naar de Red Velvet Shake die ze hier een tijdje terug had gedronken. Rustpauzes waren steeds welkom én dankzij een verfrissende shake, die zo stevig was dat je hem kon lepelen, bleek het ook een lekkere pauze te worden. Ondertussen konden we bovendien van een mooi uitzicht genieten vermits we uitkeken op het theater waar Harry Potter and the Cursed Child wordt vertoond.

Zodra mijn suiker-waarden weer wat hoger waren en mijn spieren weer wat meewerkten konden we via China Town naar de National Gallery wandelen. Hier werden onze tassen wel gecontroleerd en het was grappig om het gezicht van de bewaker te zien toen hij de rugzak van mijn nicht overnam. Toen ik me al lachend verontschuldigde en zei dat ik nogal veel boeken had gekocht zei hij dat je er daar nooit genoeg van kan hebben. Toffe kerel dus! 🙂 Bovendien word je hier helemaal niet vreemd aangekeken wanneer je er rustig een boekje leest. Er was zelfs een plaatselijke leesclub bezig. We bleven er tot sluitingstijd en ook hier sloten we de dag af na ons avondmaal.

Dag drie stond helemaal in het thema van de Harry Potter tour maar vermits ik me die dag een ‘beetje’ liet gaan qua foto’s krijgen jullie binnenkort een fotoverslag van de tour te zien.

Op onze voor-laatste dag in Londen besloten we naar Camden te gaan. We vertrokken al vrij vroeg naar daar en konden hierdoor gelukkig nog van een droge voormiddag genieten. Vanaf 13u begon het immers te regenen en dat bleef het doen voor de rest van de dag. Ik had al veel van Camden gehoord maar was desondanks nog steeds onder de indruk.

Sommige plekken van deze wijk gaven me echt het gevoel van een overdekte Oosterse markt rondliep omdat je een winkeltje in loopt en vervolgens uitkomt in een grote ruimte waarin het ene kraampje na het andere is in ondergebracht. Alle kleine paden, de smalle verbindingswegen en bovenal het feit dat je nooit kan voorspellen wat er om de hoek op je wacht, … het had zijn charmes wel. De drukte was echter wel een nadeel. Zelfs met de regen liep er nog steeds een massa volk rond. (Foto: hier hingen we ook een beetje extra de toerist uit door Fish & Chips te bestellen.)

Hierna was het opnieuw tijd om mijn suiker-waarden wat te laten stijgen en dat deden we door een freakshake te bestellen. Het werd uiteindelijk niet die van Maxwell’s die Melisa ons had getipt maar eentje van Sapores in Camden. Hier kon je zelf een freakshake naar keuze samenstellen. De mijne werd een combinatie van chocolade en banaan. Je zou verwachten dat je suikerwaarden daar de hoogte van ingaan maar blijkbaar doet een citytrip dat effect te niet. Nu maar hopen dat de weegschaal er ook niet veel van heeft gemerkt.

Na al dat slenteren besloten we naar het British Museum te gaan. Terwijl mijn nicht daar een aantal stukken ging bekijken zocht ik een rustig hoekje op en las daar een tweetal uren (het enige stuk dat ik zag hing boven me 😉 ). Op weg naar ons appartement ontdekten we nog een leuk Aziatisch restaurant en vervolgens was het alweer tijd om uitgeput in bed te kruipen zodat we de dag nadien op tijd konden inpakken (dit ging vlotter dan verwacht) en naar het station konden vertrekken.

Het werd dus een goed gevulde, lekkere, uitputtende, bibliotheek-vergrotende, gezellige en magische citytrip. Dat ik er nog een tijdje van zal moeten bekomen heb ik er dan ook graag voor over. Ik heb er alleszins een aantal gelukkige herinneringen door bij elkaar gesprokkeld waar ik naar kan teruggrijpen indien ik ooit mijn Patronus moet oproepen.

Het hielp trouwens enorm dat we veel met het openbaar vervoer konden doen én niet van de ene wijk naar de andere trokken op één dag tijd. Dat mijn nicht zo lief was om telkens de zware voorwerpen (boeken!) te dragen maakte ook een heel groot verschil. Hierdoor konden we uiteindelijk meer doen dan ik oorspronkelijk had verwacht. Ik besef uiteraard dat er nog heel wat zaken zijn die we niet hebben gezien/gedaan en begrijp dan ook maar al te goed waarom mensen zo graag blijven terugkeren naar Londen.

24 gedachten over “Ik ging vijf dagen naar Londen en het was geweldig …”

  1. Ik hoop het écht maar blijkbaar werkt het dus niet zo. Mijn suiker zakt wel van de minste inspanning maar mijn gewicht jammer genoeg niet. Maar hé, het maakt niet uit want alles wat alle calorieën die we in Londen verslonden hebben moesten aan die kant van het water blijven. 😉

 1. Waauw, klinkt als een fantastische trip! Heel veel van de restaurants en boekenwinkels die je vermeld kende ik eigenlijk nog niet, dus nog eens een excuusje om nog eens naar Londen te trekken 😉 En de Harry Potter Studio Tour natuurlijk, die ik tot mij schaamte en schande nog niet gedaan heb. Dus zeker benieuwd ook naar je verslag daarvan!
  Geniet nog maar lekker na!

  1. Ik heb de voorbije jaren héél veel Londen-verslagen bij mede-bloggers gelezen. Op die manier was ik er zelf ook een beetje én kon ik heel wat adresjes noteren tegen dat ik er ooit daadwerkelijk was. Heel wat van deze adressen heb ik dus net als jij via het bloggen leren kennen. Dat nagenieten ga ik zeker doen!

 2. Dat klinkt zo leuk! Superfijn dat het allemaal goed ging en ik ga ook veel van deze plekken bezoeken tijdens mijn vakantie in de zomer 🙂

  1. Dat is een tof vooruitzicht! Ik kan alvast uit naar jouw Londen-verslag en haul. De veiligheidsrichtlijnen niet vergeten wanneer je daar bent hé … Eat cake, Stay Safe!

 3. Wat een super leuk verslag! Ik kijk uit naar je Harry Potter verslag en wat je allemaal gekocht hebt. Ik heb zelf nu ook zin om de trein naar Londen te pakken

  1. Haha, die reactie had ik zelf ook steeds wanneer ik jouw Londen-blogposts las of die van Emmy, Melisa, Joost, …

  1. Daar zou ik zelf bij anderen ook benieuwd naar zijn. De foto’s liggen al klaar maar eerst nog het verslag van de Harry Potter Tour. 😉

  1. Dankjewel Do! Die komen binnenkort ook nog aan bod. De nieuwe boeken hebben ondertussen allemaal een plaatsje in de boekenkast gekregen.

 4. Oooh, wat een heerlijk briefje van 10 pond! Zo heb je er toch ook eentje bijgehouden he? 🙂

  En ik ben zo blij voor jou dat je citytrip zo goed verlopen is; het ziet er hier alleszins super uit!

  1. Nee hoor, ik ben de laatste twee zelfs nog speciaal gaan uitgeven in het station voor we ons gingen aanmelden. Blijkbaar zijn al hun briefjes vorig jaar in mei vernieuwd en onze oudere exemplaren konden we naar het schijnt nog maar op één plek omwisselen. Dat risico ging ik niet nog een keer lopen. (goed excuus hé 😉 )

  1. Al die lieve vriendinnen die voor me aan het duimen waren en me het beste toewensten hebben duidelijk geholpen. xxx

  1. Als je wil kan je er een heuse Harry Potter citytrip van maken en de Studio Tour combineren met bezoekjes aan verschillende locaties doorheen Londen waar scènes werden opgenomen.

 5. Wat een tof verslag! Ik ben zo blij voor jou dat het zo goed verlopen is. En dat je weer wat toffe boeken aan je collectie hebt kunnen toevoegen natuurlijk! Ik kijk alvast uit naar het volgende verslag 🙂

  1. Merci Annelies! Wat ik niet in het verslag heb vermeld is hoe blij ik werd van alle lieve reacties zowel voor en tijdens als na de citytrip. Zoveel lieve vrienden en familieleden die met me mee hebben afgeteld en aan het duimen waren dat alles een beetje vlot zou verlopen. Dat deed (en doet nog steeds) echt deugd!

 6. Klinkt als een geweldige trip! Zeker voor boekliefhebbers 😉 En al dat lekkers, tja dat hoort er nu eenmaal bij je. Scheelt dat je ook genoeg kilometers maakt hihi.

  1. Haha, ik hoop het maar vrees een beetje dat het aantal stappen en calorieën niet helemaal in evenwicht was. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.