Londen : Warner Bros Harry Potter Tour

De meeste mensen die op vakantie gaan boeken eerst hun verblijfplaats en gaan dan vervolgens hun vervoer boeken én opzoeken wat ze juist allemaal willen doen wanneer ze op hun bestemming aankomen. Wij dus niet. Nope! Het eerste wat mijn nicht reserveerde waren onze tickets voor de Warner Bros Harry Potter Tour. Pas daarna kwamen onze treintickets en AirBnB aan de beurt. De ‘She needs to sort out her priorities’-quote van Ron Weasly ging dus duidelijk niet over één van ons.

Dat ik er heel benieuwd naar was en er ontzettend naar uitkeek is dan ook een understatement. Het bleek zelfs zo indrukwekkend te zijn dat er die namiddag evenveel foto’s op mijn fototoestel terecht kwamen dan anders op een heel jaar tijd. Vierhonderveertig zelfs. Yep, 440! Daar bleken er nadien een heel deel wazige, halve en mislukte tussen te zitten maar zelfs nadat die er van tussen waren gefilterd bleven er nog steeds een massa foto’s over.

Die ga ik dus zoveel mogelijk voor zichzelf laten spreken.

Ik was echt aan het wachten tot die ‘Piertotum Locomotor!’ in gang zou schieten. De digital guide heb ik zelf niet zo vaak gebruikt vermits er al zoveel te zien was zonder dat ik al die filmpjes bekeek. Bovendien kende ik de meeste al als extra op de dvd’s.

Maquettes, buffetten, afgewerkte kostuums, maar ook een van idee tot eindresultaat-opstelling maar ook de vele verschillende kapsels die je in de film te zien krijgt.

Wandtapijten, een hele hoop regels, één van de vele Hogwarts-trappen, stapels props, deze geweldige kraan, de slaapkamer van de Gryffindor-jongens, een optische illusie, …

Potion-class – wat moet er veel tijd gekropen zijn in het maken van al die glazen voorraadpotten en de bijhorende etiketten.

Er was echt – zo véél – te zien! Niet moeilijk dat we hier zes uur lang zijn geweest zonder dat het ooit saai werd.

De Gryffindor Common Room – Ok, ik zit dan wel in Hufflepuff maar die zetel lijkt me een heerlijk leesplekje.

Misschien niet zo verstandig van Dumbledore om zijn paswoord zomaar te laten publiceren door J.K.Rowling. Nu komt immers iedereen zomaar bij hem binnenvallen én durven sommige van hen zelfs te vragen of ze misschien één van zijn boeken mogen lenen. 😉

Als ik bij Dumbledore langs ga moet ik uiteraard ook even dag gaan zeggen bij Fang en Hagrid.

Aan het in evenwicht blijven én niet van mijn bezemsteel vallen tijdens het vliegen is nog wat werk. Die ‘Up!’ lukte echter al meteen goed.

Vervolgens eventjes mee aanschuiven bij de Weasleys en aan Molly vragen of ze enkele van haar handige huishoudelijke spreuken met me wil delen.

Deze tafel liet ik dan weer liever aan me voorbij gaan.

Wel slim van de Warner Bros-mensen dat ze in The Forbidden Forest een binnenweg hadden voorzien voor ouders met kinderen die snel nachtmerries krijgen of volwassenen die net als Ron niet van spinnen houden.

Tot later!

De bus in mijn lievelingskleurtje. Super handig voor mensen die niet graag parkeren en een hekel aan file’s hebben. Iets minder handig wanneer je terug naar huis moet vermits ze niet onder water rijdt.

Een geluk dat het die dag niet regende want anders had dit gedeelte minder interessant geweest.

Eventjes wat post langsbrengen bij de Dursleys.

Ook deze afdeling deed je nog meer stilstaan bij hoeveel tijd en creativiteit er in het maken van deze films is geïnvesteerd.

In elke zaal staat een opzichter en bij Diagon Alley hebben we even staan praten met de vrouw die daar toezicht moest houden. Ik kreeg nog een Harry Potter pas van haar met de stempels die je doorheen het gebouw kon verzamelen. Ze was echt super lief en enthousiast. Ik vermoed dat veel van de toezichters het leuk vinden wanneer je hen aanspreekt of een vraag stelt. Anders lijkt het me maar een lange dag te zijn voor hen.

Ik vermoed dat het in Orlando nog indrukwekkender moet zijn vermits je daar in het daglicht door Diagon Alley kan wandelen. Ondanks het studiolicht dat bij het maken van foto’s een grote uitdaging vormt vond ik dit stuk van de tour heel fijn.

Stel je voor dat je als architect geen gewoon rijhuis maar Diagon Alley mag ontwerpen.

Of een maquette van Hogwarts of de Durmstrang boot mag uitwerken.

Deze kamer was echt super indrukwekkend. Opnieuw maakten de spots het moeilijk om een leuke foto te maken. Zelfs zonder die spots was het waarschijnlijk al onmogelijk om het gevoel over te brengen dat deze immense maquette opriep. Dit was echt zo mooi om te zien en we zijn dan ook heel lang in deze ruimte geweest om Hogwarts te bewonderen.

Wat ik heel knap vond aan deze tour is dat je als fan nog meer stilstaat bij alle mensen die aan de films hebben meegewerkt. Natuurlijk weet je wel dat daar meer mensen achter zitten dan J.K.Rowling, de acteurs en een regisseur maar toch … door de tour besef je pas hoeveel mensen er mee voor zorgden dat de magie ook overkwam via het scherm. De laatste kamer beklemtoonde dit nog meer doordat er hier voor elk van die deelnemers een toverstafdoos is terug te vinden.

Het geheugen van de man die toezicht hield in deze ruimte was ook behoorlijk impressionant en werkte overduidelijk een pak beter als het mijne. Hij kon immers van vrijwel iedere persoon zonder twijfel aanduiden waar hun doos stond.

Ik vond de Exhibition in Brussel destijds al zo fijn om te bezichtigen maar deze tour was nog een pak indrukwekkender. Ja, ik weet dat dat woord vaak voorkomt in dit verslag maar na betoverend, magisch en wauw is dat nu eenmaal één van de woorden die het meest van toepassing is op de Warner Bros Harry Potter Tour.

 

14 gedachten over “Londen : Warner Bros Harry Potter Tour”

    1. Via zo’n verslag kan je er al een beetje van meegenieten hé. Als het zo ver is ga je er ongetwijfeld van genieten.

  1. Wat leuk om te zien! Ik was er drie jaar geleden en toen was het Verboden Bos er nog niet, deze zomer kan ik het gaan bewonderen, ik kan niet wachten! 🙂

    1. Ja, aan het einde van de tour was een grote shop vol souvenirs waar je héél veel geld kon spenderen. Ik vind zelf dat ik me nog heb ingehouden. 😉

    1. Haha, ik weet dat jij er geen fan van bent maar als jouw man dat wel is dan gaat hij hier zeker van genieten. Net als ik

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.