Foto-update #138

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Het voordeel van vroeger moeten opstaan is dat je nog van een mooie zonsopkomst kan genieten.

Ik heb mezelf weer even moeten toefluisteren dat we niet aan leesstress gingen doen toen er plots veel recensieboeken op korte tijd aankwamen. Sindsdien zijn er nog twee exemplaren toegekomen. Gelukkig heb ik er ondertussen ook al enkele van gelezen. Dus die recensies komen er binnenkort aan.

Mijn nicht vroeg me of ik op basis van een geboortekaart een gepersonaliseerd kaartje wilde maken voor haar collega die net mama was geworden. Mijn uiltje ziet er wat anders uit maar de naam, pijl en driekhoekjes zijn er wel allemaal in verwerkt.

Joepie! Enkele weken terug dacht ik nog dat deze orchidee het opgegeven had en ondertussen heeft hij nieuwe bloemen. Die op de achtergrond zijn valse bloemen zodat ik tussen de bloeiperiodes door niet op een kale plant moet zien.

De voorbije twee weken kwamen er hier enkele leuke zaken toe zoals deze geweldige funko van Newt Scamander waar ik al een poosje naar op zoek was.

Ik verstuurde ook weer wat post. Een verjaardagskaart én snailmail voor een mede Harry Potter-fan.

Samen met mijn nicht ging ik voor het eerst naar Utrecht en uiteraard gingen we daar ook even bij Boekhandel Broese langs. Ik kocht er uiteindelijk niets maar …

diezelfde dag was het ook de Garageverkoop van Blossom Books en daar kocht ik dit exemplaar van De Notenkraker. Het was afgeprijsd omwille van de inktvegen maar die kon ik gelukkig weggommen. Ik hoopte al dat dat zou lukken maar was er natuurlijk niet 100% zeker van tot ik het kon testen.

We waren ook nog net op tijd om de tijdelijke Harry Potter shop in Hoog Catharijne te bezoeken. Ik was daar blijkbaar niet het enige zwartraafje.

Wat is Utrecht trouwens een mooie stad. Voor mij persoonlijk was het ook een voordeel dat het centrum zo compact is. We hebben nog lang niet alles kunnen zien maar vermits lange afstanden niet echt haalbaar zijn kwam het heel goed uit dat de meeste zaken vrij dicht bij elkaar lagen.

We kregen vooraf ook enkele tips voor gezellige adressen en Jozef was inderdaad een echte meevaller. We gingen ook bij Yoghurt Barn langs maar van die zaak was ik minder fan. We kregen ook de tip om ’s avonds bij Umami langs te gaan maar daar was jammer genoeg geen plek meer. We zullen dus nog eens moeten terugkeren naar Utrecht.

De Notenkraker was trouwens niet mijn enige aanwinst uit Utrecht. Ik nam immers ook dit leuke notitieblok, een prachtig Harry Potter notitieboek in mijn favoriete kleur waar op de kaft in reliëf de bewegingen en hun bijhorende spreuken zijn uitgebeeld, een Proud Bookjunkie pin én de lichtgrijze totebag van Blossom Books die ik in België niet kon vinden mee naar huis.

Ik maakte de afgelopen weken zowel rauwe brownies op basis van dadels, rauw cacaopoeder en een mengeling van noten als Witte Chocoladefudge met oreokoekjes. Die laatste heb ik op twee stuks na allemaal uitgedeeld en de gezondere brownies heb ik voor mezelf gehouden. De merengue reep rechtsboven kocht ik bij STACH in Utrecht. Het is een van de eerste keren dat ik een reep koop die minder dan 100 calorieën telt en desondanks super lekker smaakt.

Ik kreeg zelf ook nog eens post toegestuurd en dat is telkens opnieuw een leuke verrassing.

Verder kreeg ik ook nog een verjaardagscadeautje. Je zou het op basis van deze foto niet zeggen maar de kleuren van dit Muse-album passen mooi bij mijn nieuwjaarsbrief.

Wanneer de Funko’s precies één of ander vreemde dans aan het opvoeren zijn dan weet je dat mijn broertje op bezoek is geweest.

Als laatste nog even een grootse liefdesbetuiging. Ik heb mijn cd’s opgeborgen in dozen zodat mijn man een extra plank heeft voor zijn stripverzameling. Ik ga toch ooit eens werk moeten maken van zo’n gepersonaliseerde Liefde is – kalender. 🙂

10 gedachten over “Foto-update #138”

  1. We hebben nog maar een klein stukje kunnen zien en willen dus zeker nog eens terug gaan. Hopelijk ben ik bij dat tweede bezoekje ook wat beter in vorm want dan hebben we er natuurlijk nog meer aan. Je mag me dus gerust Utrecht-tips toesturen mocht je er leuke maar minder bekende adresjes kennen.

  1. Echt hé, het bleef natuurlijk spannend tot ik het kon testen maar wat was ik blij toen bleek dat mijn gedacht juist was. Manlief heeft ondertussen plannen om het één en het ander te veranderen aan de inrichting van de zolder zodat hij daar meer plankruimte zou hebben. Dus misschien wordt die liefdesbetuiging in de toekomst nog wel eens in de andere richting gedraaid. 🙂

  1. Gezond zijn ze waarschijnlijk nog niet echt maar wel gezonder dan de klassieke versie en ik vind ze zelf wel lekker. Vooral omdat ze smeuïg zijn. Ik hou immers niet van te droge brownies. Maar je moet wel van dadels houden want die smaak herken je er wel in.

  1. Ze zijn eigenlijk ook wel echt lekker. Behalve voor de mensen die een hekel hebben aan dadels want die smaak herken je wel echt. Maar ze zijn lekker smeuïg.

 1. Ik was me al aan het verlekkeren op al je recepten tot ik besefte dat ik er helemaal niks van mag eten…. maar blijf ze posten zodat ik vanop een afstand kan watertanden. 🙂

  1. Nu maar hopen dat dat strenge dieet er voor zorgt dat je minder pijnklachten hebt én dat er nog iets overblijft dat je wél mag eten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.