Primark = Pottermark

In het voorjaar van 2018 opende er een Primark-filiaal in Antwerpen en dat hebben mijn boekenkasten gevoeld. Ik probeer bij Primark enkel zaken te kopen die ik elders niet kan vinden en dat voornemen zorgt ervoor dat Primark wat mij betreft even goed de naam Pottermark had kunnen krijgen. Tja, Harry Potter spulletjes maken me nu eenmaal blij en dat valt een beetje (heel erg) op wanneer je mijn Primark-aanwinsten van de afgelopen jaren bekijkt.

Januari 2015
In deze maand bezocht ik voor het eerst de Primark in Eindhoven en daar werd ik ontzettend blij van vermits ik er mijn eerste drie Hogwarts T-shirts kon kopen. Eén van hen is ondertussen echt helemaal stuk gedragen. Of eerder stuk geslapen vermits ik het als slaap-shirt gebruik. De overige twee bleken jammer genoeg minder comfortabel te zitten.

Mei 2015
Bij mijn tweede bezoekje ontdekte ik deze Hogwarts Tablet Sleeve die ik sinds ik hem kocht gebruik om mijn huidige kruisjessteek-project in op te bergen.

Augustus 2015
De Gryffindor totebag die mijn broer en schoonzusje als verrassing meebrachten van de Primark in Londen. Geen paniek, ik zit nog steeds in Hufflepuff!

Oktober 2016
Een bordeaux-rood Hogwarts Quidditch T-shirt met 3/4 mouwen dat nog steeds één van mijn favoriete HP-shirts is.

December 2016
Hogwarts sokken. Mijn nicht gaf me niet minder als ZES paar leuke sokken als verrassing. Zelf kocht ik het Hogwarts Alumni T-shirt en dat is mijn andere favoriete HP-shirt.

Juli 2017
Polyjuice Potion beker

Augustus 2017
Deze maand organiseerde ik een Bloggers High Tea en mijn blogvriendinnen verwenden me met twee Harry potter bekers, 4 onderzetters, deurhanger én een Hogwarts lunchtasje (niet op de foto).

September 2017
Het Wanded and Extremely Dangerous T-shirt van Fantastic Beasts dat ik kocht om vervolgens te ontdekken dat het synthetisch stiksel in de hals verschrikkelijk jeukt.

Oktober 2017
De deurhanger, toverstaf-schrijfpen en Hufflepuff sokken die ik bij Kwante won.

November 2017
Het Marauders Map magneet bord dat ik in Eindhoven kocht en de mooie zwarte Hogwarts handtas en het kleinere toilettasje dat ik van mijn nicht cadeau kreeg. Dat kleine tasje wordt dagelijks gebruikt vermits mijn medisch testmateriaal er in zit.

December 2017
De bruine Hogwarts handtas en de toilettas die ik van een andere lieve nicht kreeg. Twee maanden achter elkaar een geweldige verrassing alleen is die bruine tas ondertussen jammer genoeg stuk. Blijkbaar zijn die niet gemaakt om 8 maanden lang non-stop te gebruiken.

Maart 2018
Marauders Map Inpakpapier, Quidditch sokken en Hufflepuff notitieboek

Juni 2018
Hedwig Pyama

Juli 2018
Hufflepuff deken en drinkbus, Chocolate Frog kaars en Cotton Candy kaars, boodschappentas Marauders Map. Sinds het wat kouder is geworden vind ik het heerlijk om ’s avonds weg te duiken onder dat Hufflepuff-dekentje.

Augustus 2018
Hufflepuff trui, Snitch-diadeem, Hufflepuff notitieboek, Marauders Map notitieboek, buttons, kaftpapier, Hedwig-oogmasker

Nieuwe Hogwarts-sokken. Waarvan ik het Ravenclaw-paar aan een vriendin gaf. Het zou tof zijn mocht je gewoon telkens kunnen ruilen met je vrienden zodat je vooral sokken van je eigen huis kan dragen.

September 2018

Twee dagen voor deze blogpost verschijnt kwam ik toch nog wel enkele leuke items tegen zeker. Ik ging naar Antwerpen om wat oudere boeken naar Desleghte te doen en die ligt heel dichtbij de Primark. Waar ik sowieso langs moest op weg naar mijn tram naar huis. Ik kon er dus niet aan doen. Echt niet. 🙂

In ieder geval kocht ik een klein handtasje (ik ga eens moeten puzzelen of ik er alles in krijg dat ik bij me moet hebben. Die Tetris-skills gaan dus nog eens van pas komen), cozy sokken tegen dat het wat kouder wordt (ze zijn echt super zacht!) en een Hufflepuff-kaarsje. Van de Hufflepuff-items zijn er steeds minder dan van de andere Hogwarts-huizen dus ik ben blij dat ik er dit keer snel genoeg bij was.

Dus als ik me een keer verspreek en het over Pottermark heb in plaats van Primark dan hoop ik dat jullie me dat kunnen vergeven.

17 gedachten over “Primark = Pottermark”

 1. Onze “Pottermark” hier in Den Haag is echt zo druk! Ik kom er nooit en als ik er kom is dat met mensen die niets met Harry Potter hebben. Ligt alle merch verspreid of alles bij elkaar? Er borrelt nu ergens een idee voor de swap…….

  1. Dag Laurie! Ik heb het geluk dat ik er doorgaans op een weekdag langskom en het dan een pak rustiger is. Bovendien liggen alle Harry Potter-items in het Primark-filiaal van Antwerpen bij elkaar dus dat is wel handig. Nu ja, niet alles vermits er bij de nachtkleding doorgaans ook nog een aantal pyama’s te vinden zijn en er soms ook bij de kassa’s wat kleinere items worden aangeboden. Een rol Hogwarts-kaftpapier bijvoorbeeld.

 2. Ik vind ze allen super geweldig als mede potterhead 🙂 Alleen hoor ik ook wel dubieuze berichten over primark ivm kinderarbeid enzo?
  Er zit hier geen primark in Friesland, wat misschien maar goed is want had me denk ik ook niet kunnen bedwingen 😛

  1. Ik wist niet dat er ook sprake was van kinderarbeid maar vrees wel dat de producten niet meer als het minimumloon gaan krijgen gezien de lage prijzen bij Primark. Daarom koop ik er dus enkel zaken die ik elders niet kan vinden. Ik zou er echt niet mee inzitten om wat meer bij hen te betalen indien die meerkost naar de producten zou gaan. Die Potter-spulletjes zijn echter ontzettend moeilijk om aan te weerstaan.

  1. Er zit echt heel kwaliteitsverschil tussen. Sommige sokken verslijten inderdaad erg snel en die glinster-effect jeuken meestal verschrikkelijk. Gelukkig dat ik geen glitterfan ben. De twee sokken die ik laatst kocht vallen gelukkig wel mee. Vooral de laatste want die zijn super zacht. Nu maar hopen dat ze dat ook blijven.

  1. Klein beetje confronterend ook. Binnenkort hoor ik Britney’s ‘Oops! I did it again.’ iedere keer in mijn hoofd wanneer ik bij de winkel buitenstap. 🙂

  1. Haha, daar heb ik er dan weer net maar één van maar mocht ik er meer vinden die los genoeg zaten dan zou dat aantal waarschijnlijk ook hoger liggen.

 3. Geweldig toch dat je al deze leuke items gewoon bij een ‘normale’ winkel als de Primark kan vinden?! Doen ze echt goed vind ik, normaal kom je dit soort dingen alleen bij webshops tegen.

  1. Dat is voor mij ook het grote voordeel. Nu kan ik zo’n trui immers meteen even passen. Online kleding bestellen vind ik immers steeds een risico qua maat. Echt leuk dat je ze nu even in het echt kan bekijken en dus niet ontgoocheld bent omdat het product er anders uitziet als op de foto van een webshop.

  1. Enkele weken terug lag er in de Primark van Antwerpen inderdaad een reeks rond Winnie The Pooh. Kussens, een fleecedeken, bekers, … ik weet echter niet of ze er nu nog steeds zijn.

  1. Ik zie er al naar uit om hier in mijn comfy-broek, Hufflepuff trui én Hufflepuff cosy socks in de zetel te zitten lezen. Waarschijnlijk is het een super gek zicht maar het is zo knus, comfortabel en heerlijk warm.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.