24 favoriete boeken die ik las tussen 2012 en 2019

Ik was oorspronkelijk van plan om vandaag mijn favoriete standalones met jullie te delen. Maar toen ik dat lijstje begon samen te stellen viel het nog meer op dat ik vooral veel delen van reeksen lees in plaats van losstaande verhalen. Bovendien merkte ik dat er maar weinig standalones waren die zoveel indruk op me maakten dat ze een plaatsje op die lijst verdienden. Dus toen bedacht ik me dat ik misschien beter een blogpost van Annemieke als inspiratiebron kon gebruiken. Al heb ik het concept wel een beetje aangepast.

Waar zij in deze blogpost over een periode van 19 jaar voor elk jaar twee favoriete boeken deelde die in dat specifieke jaar uitkwamen deel ik vandaag mijn favoriete gelezen boeken van de voorbije acht jaar. Geen schrik, er staat jullie geen ellenlange lijst te wachten. Ik heb het mezelf immers heel moeilijk gemaakt door me een maximum van drie boeken per jaar op te leggen. Dus ja, daar heb ik ook een beetje gefoefeld. Annemieke was immers nog strenger voor zichzelf en beperkte zich tot twee boeken per jaar.

2012:

Het nachtcircus – Erin Morgenstern
Allerzielen – Deborah Harkness
De schaduw van de nacht – Deborah Harkness

2013:

Touched by an alien – Gini Koch
Heksen & Demonen – Kim Harrison
Gabrielle – Lara Adrian

2014:

Dark lover – J.R.Ward
Simply Irresistible – Jill Shalvis
Vermoord naakt – J.D.Robb

2015:

Ontworteld – Naomi Novik
Rode letters – Anne Bishop
De reiziger – Diana Gabaldon

2016:

Verzamel de liefde – Bart Moeyaert
Zilveren zicht – Anne Bishop
Erfgenaam van vuur – Sarah J.Maas

2017:

Hof van mist en woede – Sarah J.Maas
Nimmernacht – Jay Kristoff
Witte kaarten – Anne Bishop

2018:

Hartenbloed – Juliet Marillier
Soulless – Gail Carriger
Het begin – Nora Roberts

2019:

Wild Country – Anne Bishop
Koninkrijk van As – Sarah J.Maas
Godsgraf – Jay Kristoff

Misschien waag ik me ooit wel eens aan het originele concept van Annemieke maar dan ga ik toch eerst even moeten uitdokteren hoe ik daar het best aan kan beginnen.

5 gedachten over “24 favoriete boeken die ik las tussen 2012 en 2019”

    1. Dat boek is echt geweldig hé. Ik ben benieuwd naar het vervolg en naar welke boeken ik aan het einde van het jaar als favoriete ga kunnen vermelden. Dan mag ik er tien kiezen van mezelf. Het zou dus makkelijker moeten zijn als bij deze blogpost.

    1. Vooral die eerste kwam vrijvaak in beeld hé. Tja, ik kan er natuurlijk niet aan doen dat ik haar boeken zo graag lees.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.