Middernacht-reeks - Lara Adrian

Dit jaar las ik het derde deel van Lara Adrian's Middernacht-serie. Ik had haar vorige boeken tot nu toe nog niet besproken en dus werd het hoog tijd dat daar verandering in kwam.

Dat seks verkoopt valt niet meer te ontkennen. Al leek dat vroeger vooral op te vallen bij films. Sinds het grote succes van E.L.James trilogie kan je er echter ook in de boekenhandel niet meer onderuit. De boeken van Lara Adrian bieden echter een andere invalshoek, vermits haar vrouwelijke hoofdpersonages relaties aangaan met vampiers. De verfilming van Charlaine Harris boeken, die in de vorm van de serie True Blood, een gigantisch succes werd toonde al aan dat de combinate van seks en fantasie eveneens goed verkoopt.

De Middernacht-reeks bestaat al een tijdje, maar werd tot nu toe niet bij ons vertaald. Dankzij het plotse succes van dit genre boeken werden de eerste drie boeken nu wel in het Nederlands uitgebracht. En daar ben ik heel gelukkig om, want net door de combinatie met fantasy lees ik deze boeken erg graag. Zowel 'Gabrielle' als 'Tess' ontdekte ik in 2012 en ik heb beide in één ruk uitgelezen. Ook het derde boek 'Elise', dat ik dit jaar las was weer super snel uitgelezen. Vermits ik niet echt het geduld had om te wachten op de vertaling van deel 4 en 5 die binnenkort ook zouden uitkomen, heb ik voor mijn verjaardag een heel deel van haar boeken in het Engels besteld. Hopelijk heb ik snel de tijd om ze één voor één te lezen en blijven ze even leuk leesvoer als de eerste drie boeken in deze serie.

De ene lezer zal deze reeks waarschijnlijk zien als fantasie-boeken met expliciete scènes, terwijl de andere ze zal omschrijven als Vijftig Tinten met een scheutje fantasy. En ik zelf … ik vind het vooral fantastisch dat het vlot lezende EN spannende boeken zijn. In tegenstelling tot een opsomming van seks-scènes met af en toe een kort bindtekstje er tussen.

In de wereld van Lara Adrian zijn immers niet alle vampieren over één en dezelfde kam te scheren. Of een vampier goed of slecht is hangt af van hoe hij met zijn behoefte aan bloed omgaat. De vampieren die hun bloedlust niet bedwingen worden uiteindelijk Muiters die verslaafd zijn aan bloed en daardoor een gevaar vormen voor de mensen en het geheim houden van hun bestaan. De mannelijke hoofdpersonages uit de eerste drie boeken, zijn allemaal leden van een Broederschap, oftewel een elitegroep onsterfelijken, die samen de mensheid trachten te beschermen door jacht te maken op de muiters. En natuurlijk verloopt dit alles niet zonder verrassingen.

1. Gabrielle - Als Gabrielle Maxwell tijdens een avondje stappen door de knappe en mysterieuze vampier Lucan Thorne wordt gered van de honger van een bende wilde vampiers, wordt ze op slag verliefd. Lucan is voor haar onweerstaanbaar, maar hij houdt haar op afstand - hij kan en wil zich niet binden aan een sterfelijke vrouw nu er een heftige oorlog woedt tussen goede en slechte vampiers. Dan gebeurt er iets wat Lucan dwingt een keuze te maken…

2. Tess - Het rustige bestaan van de hulpvaardige dierenarts Tess Culver verandert voorgoed als een zwaargewonde onsterfelijke haar praktijk en haar leven binnenwankelt. Zijn naam is Dante, en zijn dierlijke aantrekkingskracht is onweerstaanbaar. Tess is in één klap verliefd. Wat zij echter niet weet, is dat Dante zijn handen vol heeft aan de strijd die tussen goede en slechte vampiers gaande is. Een ogenschijnlijk onschuldige kus verandert echter alles. Vanaf dat ogenblik kan Dante niet anders dan Tess beschermen tegen de duistere wereld waarvan hij zelf onderdeel is.

3. Elise - Elise Chase is alles kwijtgeraakt wat haar lief is en nu wil ze genoegdoening. Wraak. Tot de tanden bewapend sluipt ze ´s nachts door de straten op zoek naar de wilde onsterfelijken die haar zoon het leven ontnamen. Dankzij haar unieke gave komt ze de ene na de andere op het spoor, maar ze kan haar gave niet beheersen. Daarvoor kan ze zich maar tot een man richten: de dodelijkste vampier in de stad, Tegan. Met als gevolg dat het tweetal een bloedpact sluit dat hen in een wereld vol gevaar, verlangen en duistere passie stort…