Erfgenaam van vuur – Sarah J.Maas

Maas_Vuur.inddTitel: Erfgenaam van vuur
Serie: De glazen troon #3
Auteur: Sarah J.Maas
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 504p.
Prijs: 19,99€

“Celaena wordt verteerd door schuldgevoel en woede, en kan het niet meer opbrengen om voor de koning te moorden. Ze moet voor zichzelf opkomen …

De onsterfelijke koningin wil haar wel helpen, maar deze hulp komt met een prijs. Celaena worstelt met haar donkerste herinneringen – en een gebroken hart – terwijl ze zich afvraagt of ze deze strijd wel kan winnen. En wie zal er aan haar zijde blijven?”

Mijn mening:

Deze recensie kan spoilers bevatten voor wie De glazen troon en De donkere kroon nog niet gelezen heeft.

Twee jaar! TWEE jaar hebben we moeten wachten vooraleer we Erfgenaam van vuur in handen kregen. Gelukkig kwam er nu een einde aan dat lange wachten en kon ik verder lezen daar waar Sarah J.Maas haar lezers lichtjes verbouwereerd achter liet aan het einde van De donkere kroon.

Erfgenaam van vuur pikt immers meteen de draad weer op en maakt daardoor een naadloze overgang. Celaena heeft Aldarlan achter zich gelaten met behulp van Chaol en is nu onderweg met een onmogelijke opdracht van de koning én een minstens even moeilijke zoektocht naar antwoorden. Wanneer ze de enige persoon ontmoet die haar vragen kan beantwoorden blijkt daar (net als meestal het geval is) iets tegenover te staan. Ze wordt gedwongen om haar eigen krachten te erkennen en krijgt een norse begeleider (Rowan) toegewezen die haar zal leren hoe ze deze magie moet hanteren.

Ook dit boek is uit meerdere perspectieven opgebouwd. Celaena’s verhaallijn wordt dan ook afgewisseld met die van prins Dorian die zijn krachten probeert in te tomen zodat hij ze verborgen kan houden en Chaol die zijn eigen gevoelens wegcijfert zodat datgene wat moet gebeuren gedaan kan worden. In het vorige boek namen we afscheid van enkele personages maar in Erfgenaam van vuur worden al snel nieuwe karakters geïntroduceerd. Rowan werd al eerder vermeld, maar ook de heks Manon, de genezeres Sorcha en Aedian zijn nieuwe pionnen in deze serie.

erfgenaam-van-vuur-sarah-j-maasIk focus me in deze recensie vooral op Celaena’s verhaal vermits ik steeds schrik heb om te veel te verklappen. Wel wil ik benadrukken dat het personage van Manon me wist te intrigeren en dat dit jammer genoeg niet gezegd kan worden over iedereen. Bij twee personages had ik immers de indruk dat ze in dit boek niet voldoende naar voren kwamen. Dat was het geval bij Chaol maar ook bij Sorcha, de genezeres die in dit boek iets meer aandacht krijgt maar tegelijkertijd in de schaduw blijft staan.

De schrijfster hanteert nog steeds een beeldende schrijfstijl en ook dit derde boek is een geheel van mysterie, avontuur, actie, spanning én niet te vergeten … magie. Ik vond het echt een pluspunt dat dit boek meer magie bevat én dat we Celaena beter leren kennen. Ook de relatie die ontstaat tussen haar en Rowan vond ik erg positief. Die kent immers een geleidelijke ontwikkeling en kwam deels daardoor geloofwaardig over. Al helpt het uiteraard ook wel dat alles mooi in elkaar past. Ze hebben elkaar nodig zonder dat daar romantische gevoelens bij komen kijken. Romantiek speelt een kleinere rol in dit boek maar toch wist het de schrijfster me meerdere keren te ontroeren.

Net als bij de eerdere delen is ook hier sprake van een rustige opbouw die naarmate het verhaal vordert steeds meer toeneemt. Wat ook opviel is dat het einde van deze serie nog niet in zicht is. Enkele mysteries worden ontrafeld maar je blijft als lezer met onbeantwoorde vragen zitten én eigenlijk wordt dat aantal zelfs nog groter vermits er nieuwe personages én dus ook nieuwe verhaallijnen worden toegevoegd.

Het lijkt wel alsof de schrijfster een gerecht aan het maken is dat lang moet sudderen én iedere keer dat het gerecht zijn kookpunt heeft bereikt draait Sarah J.Maas het vuur uit en laat ze haar lezers met grote honger ‘even’ wachten op haar volgende boek waarin alles opnieuw wordt opgewarmd en er nog wat extra kruiden aan worden toegevoegd. Tot nu toe vind ik dat echter niet erg. Ik ben nog steeds benieuwd naar het vervolg van deze serie en kijk dan ook uit naar het vierde boek.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.