Foto-update #153

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Drie jaar na ons bezoekje aan de eerste editie van Elftopia besloten we het evenement nog eens te bezoeken. De locatie is nog steeds even prachtig én Elftopia is duidelijk groter geworden. Voornamelijk wat het aantal bezoekers én de hoeveelheid standen met eten betreft. Het aantal verkoopstanden was misschien ook wel wat gestegen maar minder opmerkelijk. Oh én we kwamen Treebeard tegen.

Daarnaast ontmoette ik ook Petra Doom opnieuw en mede Hufflepuffer Bram (MandrakeRoots) voor het eerst. Zo fijn om te ontdekken dat het beeld dat je van iemand hebt gevormd op basis van online berichten overeenkomt met de  werkelijkheid. Bram deelde S.P.E.W. buttons uit aan de mensen die een sok doneerden. Echt een leuk initiatief. Niffy ging uiteraard ook mee naar Elftopia.

Eigenlijk kocht ik die dag maar één item (nu ja twee, als je dat flesje drank meetelt) en dat komt aanbod in de volgende Aanwinsten-post. Ik kreeg van Bram echter dit mooie houten doosje én deze twee edelstenen als verjaardagscadeau. Wel grappig want vermits zijn verjaardag in het vooruitzicht lag had ik zelf ook een cadeautje mee … een Hufflepuff sjaal.

We blijven nog even in Harry Potter thema want blijkbaar liep ik nog een beetje achter. Ik wist immers helemaal niet dat ze bij Claire’s Harry Potter items verkochten. Ik heb me echter weten in te houden al deed die mooie Snitch-sleutelhanger me wel even twijfelen.

Wat ik verder nog deed?

Wel … ik maakte frambozenpudding,

ontdekte dat een hittegolf niet goed is voor een scheenbeenvliesontsteking (die leek zo goed als verdwenen te zijn en kwam toen weer terug op bezoek terwijl ik geen uitnodiging had verstuurd) ,

ben nog steeds super blij met dit leuke Hufflepuff-kussen

en heb nog altijd een zwak voor deze bessen. Dat wordt dus ontwennen wanneer het seizoen gedaan is.

Ik maakte ook een verjaardagskaart voor een mede Harry Potter fan en was dit keer zelf heel tevreden met het resultaat. Dit is tot nu toe mijn favoriete zelfgemaakte HP-kaart.

Ik sprak ook met lieve vriendin Nancy af in Antwerpen en spotte daar de volgende zaken:

vechtende vogels bij DeSleghte (Foei!),

een theelichthouder die verdacht veel op Treebeard lijkt,

prachtige Clavis- edities van enkele klassiekers

en lekkere sushi om een fijne dag mee af te sluiten.

Leuke dingen in drievoud zijn natuurlijk nog leuker. Ik vond het dan ook heel fijn om een nieuwe week te starten met het openen van deze drie enveloppen.

De bloemen die ik een tijdje terug kreeg stonden vrij lang. Van deze uitgedunde versie kon ik nog een tweede week genieten.

Een tijdje terug snoeide ik de dode wortels van mijn uitgebloemde orchidee en ik vreesde dat ik toen wat te enthousiast was geweest doordat ik het gevoel had dat ik een Herbology-klas bijwoonde maar als ik het goed zie komt daar links onderaan een nieuwe scheut aan.

Ik ontdekte ook deze dip-mix én de droge pesto-mix van Oil & Vinegar. Natuurlijk zijn beide gerechten vers nog lekkerder maar vermits ik ze niet zo vaak klaarmaak en de rest van mijn basilicumplant daardoor iets te vaak verloren vind ik dit wel een fijn alternatief. Bovendien zit het in glazen potten dus dat is dan meteen ook weer beter voor het milieu.

Nog meer leuke post kreeg ik van Elise voor wie ik een Summer Book Swap pakket mocht samenstellen. Ze liet me met dit kaartje vanuit Efteling weten dat haar kinderen fan waren van het voorleesboek en dat vind ik natuurlijk heel leuk om te horen.

Ik spotte paranormal romance bij de Kringloopwinkel en vulde zo mijn Argeneaux-reeks van Linsay Sands nog wat verder aan.

Verder kocht ik deze schattige paarse draak voor Annemieke. Ik heb even getwijfeld of ik hem niet zelf zou houden maar ben uiteindelijk toch maar heel braaf geweest en heb hem mee naar Breda genomen waar ik met haar had afgesproken. Maar ik heb er wel eerst nog snel een foto van gemaakt vermits hij perfect bij dit boek pastte.

Dit boek zag ik al bij enkele bloggers langskomen. Ook hier ben ik braaf geweest door het (voorlopig) terug in het rek te plaatsen en het aan mijn wishlist toe te voegen.

Ik haalde de Cherry Trifle-thee nog eens boven. Bij het maken van verse thee hoor ik altijd “Ye’r a wizard Liesbet” in mijn achterhoofd én die marsepeinen hartjes doen me steeds glimlachen.

Kijk! Veel fruit … dan is het gezond hé. *Ahum*

Tja, half augustus deed het weer een beetje gek. Veel wind, regen en zelfs hagel. Mijn lichaam besloot dan ook dat de herfst begonnen was. Jammer genoeg want hierdoor kreeg ik nog meer pijnklachten.

Dus besloot ik dat ik een deel van de courgettes uit de moestuin van mijn ouders mocht verwerken tot een quiche. Minder zomers maar wel heerlijk.

Nadat ik Marcia een Slytherin-sjaal gaf en Bram een Hufflepuff-versie cadeau gaf voor zijn verjaardag besloot ik deze Ravenclaw-variant af te werken voor vorige vrijdag om er Annemieke mee te verrassen.

Deze Chocolate Frog-geïnspireerde versie ben ik momenteel aan het afwerken en hierna ga ik toch maar eens werk maken van een Gryffindor-sjaal. Beetje bij beetje, want mijn vingers en polsen houden er niet van wanneer ik te lang haak. Gelukkig kan je zo’n haakwerk tussendoor makkelijk opzij leggen.

9 gedachten over “Foto-update #153”

    1. Die ga ik zeker nog eens maken maar wel pas wanneer het wat minder warm is. Vanavond ga ik nog eens voor mijn favoriete zomerse maaltijd. Smosh met kroketten. 🙂

        1. Hihi, die vraag duikt hier soms nog op. Het is een zomers receptje van mijn grootmoeder en iedere keer dat ik het maak moet ik meteen aan haar denken. Hardgekookte eieren en tomaten in blokjes snijden, er grijze garnalen aan toevoegen en er vervolgens wat mayonaise ondermengen. Super simpel. Ik vermoed dat ik het grotendeels door de sentimentele waarde zo lekker vind.

    1. Dankjewel! Je zou eigenlijk mijn eerste sjaal-probeersels eens moeten zien. Maar ik vrees dat die allang verdwenen zijn. Toen had ik geen constante. De ene keer was ik vast aan het breien of haken en dan enkele priemen verder plots weer super los waardoor het zo’n rommeltje leek. Zolang het een eenvoudig patroon is lukt het me nog wel maar als ik teveel moet gaan tellen en opletten vind ik het niet ontspannend meer. Gelukkig kan je met eenvoudige technieken ook leuke sjaals uitwerken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.